פתיחת התפריט הראשי

שינויים

אין תקציר עריכה
את הארכיון של הרבי מאז השנים הראשונות זכה לנהל המזכיר [[שלום מענדל סימפסון]] . במסגרת עבודתו, לאחר שהמכתבים היו נשלחים מהרבי, היה מעביר עותק אחד לארכיון, והשקיע עבודה רבה בסידור הארכיון.
בחורף תשמ"ז ר' [[זלמן חאנין]], מנהל [[וועד להפצת שיחות]], ושאל אם יוכל לקבל העתקים מאגרותיו של הרבי, על מנת להדפיסם בהוספות ללקוטי שיחות. עד אז השתמשו חברי הועד באוספים פרטיים, אבל כנראה שאלה אזלו, ומכיוון שכבר שכמדומני כרך יב היה נהוג להכניס בהוספות ללקוטי שיחות מאוד דק רצו עוד מכתבים השייכים לפרשת השבוע, שאל הרב חאנין אם יוכל לקבל מכתבים מארכיון הרבי. בנוסף
אמרתי לו שאין לי רשות להוציא מכתבים מהארכיון, אבל אשאל על כך את הרבי. תשובתו של הרבי הייתה: אדרבא, אם יש משהו בארכיון, תראה לי במה מדובר. הלכתי לארכיון והוצאתי תיק אחד לדוגמא. היה זה תיק המכתבים של שנת תשי"ח. כאשר הבאתי את התיק לרבי, הרבי היה שבע רצון מהסדר שנשמר בארכיון, ומאחר וראה כי יש מספיק חומר לסדרת ספרים, הורה להעביר את החומר להרה"ח ר' שלום דובער לוין, מי שעסק עד אז בהוצאת סדרת אגרות הקודש של רבותינו נשיאינו, על מנת שיתחיל להדפיס את סדרת האגרות של הרבי (בתחילה ערך לבדו את הסדרה, ומאז תשנ"ב צירף אותך לעבודת העריכה).
עד עתה נדפסו כל"ח א כרכים בסדרת אגרות הקודש - הכוללים את האגרות שכתב הרבה עד שנת תשל"ה - אולם כולם בשפת האידיש ובלשון הקודש. ידוע הרי שהרבי כתב גם אלפי מכתבים בשפה האנגלית. מדוע לא מדפיסים אותם בסדרת האגרות קודש?
כאשר התחלנו להדפיס את סדרת האגרות, חשבתי על הרעיון להוציא את אלפי המכתבים שכתב הרבי בשפה האנגלית, כסדרה נפרדת. מכתבים אלו נמצאים בארכיון הרבי. העליתי את הרעיון לפני הרבי, והרבי הורה להתחיל למיין את האגרות. כך עשינו, ובעזרת ה' הם יודפסו בסדרה נפרדת.
:מדובר בהוצאות שונות ומלקטים שונים ואף בהרבה אגרות אחרות. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]], ה' בטבת ה'תשע"א 20:52, 12 בדצמבר 2010 (UTC)
::ואת האגרות שליט"א כמעט ולא ניתן להשיג בחנויות (אולי בקראון הייטס) [[משתמש:פיני|פיני]] · [[שיחת משתמש:פיני|(טובת הזולת)]] 12:12, 13 בדצמבר 2010 (UTC)
באגרות של האנטים לוקחים מכתבים שהרי לא מסכים לפרסם
ראיתי פעם מכתב מהרבי שכתב לאדמו"ר מסטמר שאם הינו אומר שמלחמות הציונים הם מכוח הסיטרא אחרא אולי גם הצמלתו מהשואה ע"י רכבת קסטנר אולי גם היה ע"י הסיטרא אחרא אולי מישהו יודע אופיא אפשר למצוא את המכתב תודה[[מיוחד:תרומות/213.8.151.171|213.8.151.171]] 13:12, 31 ביולי 2018 (IST)
::::למה ומדוע??? --[[משתמש:חב&#34;דניק|חב&#34;דניק]] - [[שיחת משתמש:חב&#34;דניק|שיחה]], 17:01, ד' באייר, ה'תש"ף 17:01, 28 באפריל 2020 (IST)
:::::כיון שארכיון המזכירות (עליו מתבססת הסדרה) בידי רש"י חזן, ורש"ב לוין לא יכול לערוך את הספר עד שיהיו בידיו מכתבי הארכיון, ולכן הוא מתחיל לעבוד רק אחרי שרש"י חזן מוציא את מהדורתו ומוסיף עלי' מאוצרותיו. [[משתמש:א.ב. קיסר|א.ב. קיסר]] - [[שיחת משתמש:א.ב. קיסר|שיחה]], 17:22, ד' באייר, ה'תש"ף 17:22, 28 באפריל 2020 (IST)
::::::ייתכן שאתה צודק, אבל א"כ למה יש באג"ק של לוין הרבה יותר אגרות? (מה שכתבת שלוין לא עובד ע"ז עד שמגיע לידו - מה תגיד על כרך כ"ה) בכל מקרה, זה לא אומר שסדרתו של חזן היא העיקרית. כי: א. היא יותר קטנה ומצומצמת. ב. תפקיד עריכת האגרות הוטל על הרב לוין. וחוץ מזה: א. למה חזן לא הוציא לאור את כרך כ"ד, עליו עובד לוין. ב. עדיין לא ענו לי על שאלתי הראשונה - מדוע חזן עושה הוצאה נפרדת, הרי בכרך כ"ג הוא כן השתתף?! <small>רואה אני כי [[משתמש:קודש לנשיא הדור!|ידידינו החכם מחלם שליט"א]] עזב את הנושא...</small>--[[משתמש:חב&#34;דניק|חב&#34;דניק]] - [[שיחת משתמש:חב&#34;דניק|שיחה]], 16:55, ה' באייר, ה'תש"ף 16:55, 29 באפריל 2020 (IST)
:::::::הסיבה שאצל רשב"ל יש יותר אגרות – כנ"ל, כיון שהוא מוסיף. לגבי כרך כ"ד וכ"ה – אין לי מושג. יתכן ובאותה תקופה עדיין לא הוגדרו המפלגות ולרשב"ל ניתנה הרשות לעיין בארכיון. בכל אופן – הסדר בכרכים האחרונים הוא כמו שכתבתי. הויכוח בין מו"ל אגרות רשב"ל למו"ל אגרות רשי"ח הוא לא על מי הוטל תפקיד העריכה, אלא מי היא הנהלת קה"ת ואוצר החסידים, כשכל צד טוען שעליו הוטלה האחריות למוסדות אלו. חב"דפדי' אמורה להיות נייטרלית בכגון דא, ולהזכיר את שני הסדרות בשווה. בברכה, [[משתמש:א.ב. קיסר|א.ב. קיסר]] - [[שיחת משתמש:א.ב. קיסר|שיחה]], 22:33, ה' באייר, ה'תש"ף 22:33, 29 באפריל 2020 (IST)
::::::::על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון (וחילופו בגולם, אם כבר הזכרת סיפורי קומיקס...). אתה שואל למה יש בספרים של לוין יותר אגרות? ענה לך [[משתמש:א.ב. קיסר|הקיסר]], שעד היום (כנראה במוחש פעם אחר פעם) קודם יוצא הכרך בסדרה של חזן, ואחרי כמה חודשים יוצא הכרך על השנים האלו בסדרה השנייה, וכולל את אותם אגרות בדיוק, פלוס עוד אגרות. ומקורן מצויין במבואות לכרכיהם, ובעוד עדויות ( - ארכיון ר' מני וולף, אוסף רח"ש ברוק, אנשים פרטיים ועוד).<br>בנוגע לדיון איזה סדרה '''חשובה''' יותר (ולא המקורית): אדרבה, הצמצום מעיד על עיקריותה של הסדרה, כיוון שמדובר בארכיון הרישמי (וממילא '''העיקרי''') עליו הופקד הרש"מ סימפסון, והוא מצונזר ע"פ הוראות הרבי.{{ש}}על מי הוטלה עריכת האגרות? אתה בעצמך ציינת לעיל שבשנת תשנ"ד הרב לוין העביר את העבודה לרב חזן. וממילא העובדה התמוהה לטעמיך מדוע הרב חזן לפתע נעלם מהאגרות בחזרה?... וד"ל. כרך כ"ד - יצא לאור בשנה שעברה, <small>עם מבוא מר' [[אסף פרומר]] - שלכאורה היה מוכן כבר... ושוב - ד"ל.</small> ואגב - עם יותר אגרות מההוצאה של לוין.{{ש}}כל הנ"ל הוא להבנתי ולפי המידע שבידי. בנוגע לעיר חלם המפורסמת במעלות שבה - ראה [[אחי תמימים חלם|כאן]]. בברכה [[משתמש:קודש לנשיא הדור!|קודש לנשיא הדור!]] - [[שיחת משתמש:קודש לנשיא הדור!|שיחה]], 23:04, ה' באייר, ה'תש"ף
משתמש אלמוני