פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 1,816 בתים ,  22:36, 30 באפריל 2020
מסופר על הרב דוד פרידמן מקארלין שהיה גאון עולם שלא היה קורא כמעט ספרי אחרונים, פעם אחת סיפר אחד מתלמידיו שפעם אחת בא לבקר את הגאון הנ"ל(הרב פרידמן מקארלין) וראה אותו מעיין ב[[שולחן ערוך הרב]] בהלכות פסח, תמה התלמיד ושאל: רבי הרי אינך לומד כמעט אחרונים? ענה לו רבי דוד פרידמן מקארלין: הרב (כלומר - [[אדמו"ר הזקן]]) איננו אחרון אלא ראשון.
 
==מהדורות הספר==
המהדורה המרכזית של הספר היא מהדורת [[דפוס האלמנה והאחים ראם]], אולם במהדורה זו נפלו הרבה טעיות, בעיקר בציוני הספרים שבצידי השו"ע (שיש מחלוקת מי מחברם, ויש אומרים שהוא [[אדמו"ר הזקן]] בעצמו), שהמדפיסים עשו בו כשלהם, הוסיפו והשמיטו כרצונם.
 
כאשר הודפסו מחדש ספרי חב"ד ע"י הוצאת [[קה"ת]] נשאל [[הרבי]] האם לתקן את כל הטעיות הקימות, הרבי ענה שלא מב' סיבות: א. אין ל[[קה"ת]]מספיק כסף לכך. ב. שהדבר רק יצור יותר טעיות.{{הערה|עפ"י עדות הרב [[יהודה לייב גרונר]], נדפסה כמה פעמים בחוברות של הוצאת המהדורה החדשה כדלהלן.}}.
 
בשנת [[תשנ"ו]] החלה [[קה"ת]] בהכנת מהדורה חדשה של הספר לדפוס, עם צורה חדשה, של [[אותיות]] מרובעות וברורות, הערות וציונים, וכמובן, תיקון כל הטעיות. הוצאת המהדורה החדשה עוררה דיון האם זהו אכן רצונו של הרבי, כאשר המוציאים טוענים כי שתי הסיבות אותם מנה הרבי לא קיימות. נוסף להוראת הרבי בשנת [[תשנ"ג]] לשנות את צורת הדף {{מקור}}. והמתנגדים טוענים ש'הואיל ונפק מפומיה' אין להשתמש בהוצאה החדשה.{{מקור}}
 
את המהדורה ערכו הרב [[שלום דובער לוין]], הרב [[יצחק וילהלם]] והרב [[אברהם אלאשוילי]]. בשנת [[תשס"ז]] הושלמה הוצאת המהדורה.
===הערכת גדולי ישראל את הספר===
משתמש אלמוני