פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 8 בתים ,  09:54, 21 בספטמבר 2016
מ
החלפת טקסט – "מלח " ב־"מלח "
בכל יום היו מקטירים ממנה מנה (480 גרם), מתוך 368 המנים שהכילה קטורת הסמים. המנה חולק לשתי הקטרות, מחצית המנה הוקטר בבקר ומחציתו בערב. דהיינו, לשנה נצרכו 365 מנים כמנין ימות החמה. את 3 המנים הנותרים, היה הכהן שוחק אותם בערב יום הכיפורים "דקה מן הדקה", עד שמוציא מהם מלא חופניו כדי להקטירם ביום הכיפורים. (הנותר הוא "מותר הקטורת"). הקטורת נעשתה במקום קדוש (בתוך העזרה), בכלי הקודש ומשל הקודש.
הקטורת הורכבה מאחד עשר סוגי בשמים שמשקלם הכולל 368 מנה. (סוגי הבשמים שהכילה הקטורת: נטף, שחלת, [[חלב]]ונה (ריחה רע), ולבונה - מכל אחד משקל 70 מנה. מור, קציעה, שיבולת נרד וכרכום - מכל אחד משקל 16 מנה. קושט - 12 מנה. קינמון - 9 מנה. קילופה - 3 מנים. משקל כולם 368 מנה{{הערה|1=כריתות ו:.}}. בנוסף לכך הוסיפו [[מלח ]] סדומית - רובע קב (6 בצים), כיפת הירדן - כל שהוא (מעט), מעלה עשן (סוג עשב שגורם לעשן ולהתמר ולעלות) - כל שהוא (מעט).
== אופן הכנת הקטורת ==
בתחילה שף את הציפורן בתשעה קבין (קב = 24 ביצים) בורית כרשינה (ע"מ להלבינה). לאחר מכן משרה את הציפורן בעשרים ואחד קבין של [[יין]] קפריסין (או [[יין]] לבן ישן חזק ביותר). לאחר מכן שוחק היטב את אחד עשר הסממנים, כל אחד בפני עצמו - במכתשת קטנה. לאחר מכן מערבב את כולם במכתשת הגדולה, בתוספת המלח ה[[מלח]] סדומית, כיפת הירדן ומעלה העשן. ולאחר מכן שוחקם יחדיו במכתשת הגדולה. כל זמן שהיה שוחק, היה הממונה אומר (לשוחק) "הדק היטב, היטב הדק"{{הערה|1=הרמב"ם, כלי המקדש, ב', ה'}}. פעמיים בשנה היו מחזירים את הקטורת למכתשת. כי בימות החמה פוזרה הקטורת כדי שלא תתעפש, ובימות הגשמים נצברה כדי שלא יפוג ריחה.
== תהליך הקטרת הקטורת ==
39,916

עריכות