פתיחת התפריט הראשי

שינויים

בכרך הראשון נקבצו המאמרים שהוגהו במשך כל השנים עד שהרבי התחיל להגיה כסדר קבוע, והם סודרו בסדר כרונולוגי לפי זמן אמירתם, בשונה מהמאמרים בספרים שלאחר מכן, שנדפסו לפי סדר הוצאתם לאור כמאמר מוגה על ידי הרבי.
לפני בסמיכות ל[[שבועותחג השבועות]] [[תשמ"ו]] החליטו במשרדי , הוכנס להגהה מאמר "להבין ענין סיום ספר תורה" מסיום [[ספר תורה של משיח]] בשל [[ועד הנחות בלשון הקודשהכנסת ספר תורה|הכנסת]] [[ספר תורה הכללי]] לנהוג באופן של [[לכתחילה אריבערבית רבקה]]; ב"פתח דבר", ולהכניס ביחד עם השיחה גם מאמר הקשור עם התאריך שנאמר על ידי שינה הרבי בשנים שלפני כן. המאמר שנבחר היה שהמאמר יוצא לאור "להבין ענין סיום ספר בסמיכות לחג השבועות זמן מתן תורה", ולמרבה ההפתעה היוזמה התקבלה בברכה על ידי מה שגרם להבנה שהרבי מתחיל להוציא מאמרים מוגהים לקראת החגים, כנוהג שהיה בימי [[הרביהריי"צ]], ו[[ועד הנחות בלשון הקודש]] החל למסור מאמרים משנים קודמות להגהה, ומאז התחיל הרבי להגיה באופן קבוע מאמרים לקראת חגים ומועדים חסידיים מיוחדים. עם השנים הלכה ההגהה ונעשתה תכופה יותר ויותר, והרבי הגיה מאמרים גם לשבתות ללא קביעות מיוחדת, ובשל ריבוי המאמרים הנדפסים החל לצאת לאור מידי שנה כרך שאיגד את כל המאמרים המוגהים שהוציא הרבי לאור באותה שנה{{הערה|חלק ב' - מאמרים משנת תשמ"ז-תשמ"ח, חלק ג' - מאמרים משנת תשמ"ט, חלק ד' - מאמרים משנת תש"נ, חלק ה' - מאמרים משנת תנש"א, חלק ו' - מאמרים משנת תשנ"ב.}}, כשבסך הכל יצאו לאור ששה כרכים.
==ספר רוב המאמרים מלוקט - קונטרסים תשנ"ג==שבחלק הראשון נכתבו בסגנון איך שהרבי אמרם, המאמרים מחלק ב' ואילך, נכתבו בעריכה מחודשת, וסגנון שונה<ref>בסגנון החדש הושמט חלק מהמאמר ונכתבו עיקר הענינים שהם החידוש של המאמר על פי הבנת ר' יואל, עריכה זו הינה על דרך עריכת הליקוטי שיחות, במסגרות שונות נדפסו החלקים שלא נכנסו להמאמר.</ref> שנערכו (כמעט כולם), על ידי הרב [[יואל כהן]].
בשנת תשע"בסדרה זו נדפסו בסך הכל כ-200 מאמרים{{הערה|חלק א' - 60. חלק ב הוציאה לאור [[מערכת אוצר החסידים]] ע"י [[הוצאת ספרים קה"ת]] את קובץ: '- 31. חלק ג'- 30. חלק ד'"ספר המאמרים מלוקט קונטרסים-תשנ"ג"38. חלק ה'- 31. חלק ו'', והוא כולל בתוכו את ארבעת המאמרים אותם הגיה הרבי מלך המשיח שליט"א בשנת תשנ"ג, שנכללו בשלשה קונטרסים- 10.באלול תשפ"ב יצא עם פענוח מראי מקומות וביאורי מושגים ועיונים}}.
רוב ==ספר המאמרים שבחלק הראשון נכתבו בסגנון איך שהרבי אמרם, המאמרים מחלק ב' ואילך, נכתבו בעריכה מחודשת, וסגנון שונה<ref>בסגנון החדש הושמט חלק מהמאמר ונכתבו עיקר הענינים שהם החידוש של המאמר על פי הבנת ר' יואל, עריכה זו הינה על דרך עריכת הליקוטי שיחות, במסגרות שונות נדפסו החלקים שלא נכנסו להמאמר.</ref> שנערכו (כמעט כולם), על ידי הרב [[יואל כהן]].מלוקט - קונטרסים תשנ"ג==
בסדרה זו נדפסו בסך הכל כ-200 מאמרים{{הערה|חלק אבשנת תשע"ב הוציאה לאור [[מערכת אוצר החסידים]] ע"י [[הוצאת ספרים קה"ת]] את קובץ: '' - 60. חלק ב' "ספר המאמרים מלוקט קונטרסים- 31. חלק תשנ"ג"' - 30. חלק ד' - 38. חלק ה' - 31, והוא כולל בתוכו את ארבעת המאמרים אותם הגיה הרבי מלך המשיח שליט"א בשנת תשנ"ג, שנכללו בשלשה קונטרסים. חלק ו' - 10.}}באלול תשפ"ב יצא עם פענוח מראי מקומות וביאורי מושגים ועיונים מטעם מערכת פענוח מראי מקומות.
==הדפסת הסדרה==
על פי ההסדר משנת תשמ"א השיחות המגוהות המוגהות של הרבי הודפסו וברובם אף נערכו ורובן גם נערך על ידי [[ועד להפצת שיחות]], אך בתשמ"ז כאשר התחיל הרבי להגיע כל להגיה בכל שבוע את השיחות, ואז נוצר קונפליקט נוצרי מחלוקת כאשר את השיחות מוכנות נערכו על ידי [[ועד הנחות התמימים]] ו[[ועד הנחות בלה"ק]], והמדפיס הוא והודפסו על ידי ה[[ועד להפצת שיחות]].
במספר דיני תורה בין הצדדים והחלטה של [[בד"צ קראון הייטס]] מ-ז' מר חשון, תשנ"ב, על ידי הרב [[יהודה קלמן מרלו]] הרב [[אברהם אזדבא]] והרב [[אברהם יוסף הלר]], נקבע שאין הדפסת המאמרים שייכת לאחד מהועדים אלא להנהלת הוצאת הספרים [[קה"ת]].
==עם פענוח המראי מקומות==
=== הוצאת מכון פענוחים שע"י הועד להפצת שיחות ===לקראת [[י"א ניסן ]] [[תשפ"ב ]] - 120 שנה להולדת [[הרבי מלך המשיח שליט"א]], החל להוציא [[מכון פענוחים]] שע"י ה[[ועד להפצת שיחות]] את כרכי 'ספר המאמרים - מלוקט ', כשהמראי מקומות אליהם מציין הרבי ציין מפוענחים בגוף הספר - כשבתור התחלה המכון הוציא לאור את חלק כרך ג' בשתי כרכיםחלקים, וכעת המכון עובד על כרך ה'. העבודה נעשית ע"י התמימים מ[[תומכי תמימים בית שמש (גדולה)|ישיבה גדולה ליובאוויטש בית שמש]], ועוברת הגהה מדוקדקת של צוות רבנים בראשות הרב [[משה קורנוויץ]], הרב [[מנחם מענדל פרידמן (פתח תקוה)|מנחם מענדל פרידמן]] והרב [[ישראל נחמן לרנר]]{{הערה|[https://chabad.info/beis-medrash/780107/ לראשונה: ספר המאמרים מלוקט עם פענוח המראי מקומות] {{אינפו}}.}}. הסדרה יוצאת לאור בחסות ה[[ועד להפצת שיחות]].
העבודה נעשית ע"י בחורי ישיבה ב[[תומכי תמימים בית שמש (גדולה)|ישיבה גדולה ליובאוויטש בית שמש]] ועוברת הגהה מדוקדקת של צוות רבנים בראשות הרב [[משה קורנוויץ]], הרב [[מנחם מענדל פרידמן (פתח תקוה)|מנחם מענדל פרידמן]] והרב [[ישראל נחמן לרנר]]בתור הוספה לכל כרך מובאים כמה ממאמרי רבותינו נשיאינו עליהם מיוסדים חלק מהמאמרים שבספר{{הערה|[https://chabad.info/beisפתח דבר לסה"מ -medrash/780107/ לראשונה: ספר המאמרים מלוקט כרך ג', עם פענוח המראי מקומות] {{אינפו- חלק ראשון.}}.}}בכרך האחרון יבואו מפתחות לכל החלקים.
יחד עם זאת הוציאה === הוצאת מערכת פענוח מראי מקומות את חלק ו' עם פענוחים באישור [[ועד להפצת שיחות]]. העבודה נעשתה על ידי הת' שניאור זלמן גדסי{{הערה|[https://chabad.info/beis-medrash/775867/ מתנה לרבי: 'ספר המאמרים מלוקט' עם פיענוח מראי מקומות] {{אינפו}}.}}.===
ביבאישור הועד להפצת שיחות, מוציאה לאור מערכת פענוח מראי מקומות את ספרי ה'מלוקט' עם פענוח ובאורי מושגים ועיונים. תחילה המערכת הוציאה לאור את חלק ו' מספר המאמרים מלוקט{{הערה|[https://chabad.info/beis-medrash/775867/ מתנה לרבי: ' אלול ספר המאמרים מלוקט' עם פיענוח מראי מקומות] {{אינפו}}.}}, ואח"כ לקראת [[תשרי]] [[תשפ"ב ג]] הוציאה מערכת פענוח מראי מקומות לאור את הספר כל קונטרסי המאמרים מתשנ"ג (שלא נכללו בסדרת ספר המאמרים קונטרסים תשנמלוקט) כספר בפ"ג ע, עם פענוח מראי מקומות וביאורי מושגים ועיונים".
==ראו גם==