פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 713 בתים ,  16:49, 10 באוגוסט 2023
אין תקציר עריכה
'''סדר יומו של הרבי''' הינו סדר יום קבוע הן בימות החול והן בשבתות ובמועדים. סדר זה השתנה מעט החל מתקופת [[משפט הספרים]], במהלכה הרבה לפקוד את [[אוהל אדמו"ר הריי"צ]], דבר שהמשיך גם לאחר מכן, וכן מספר שינויים עיקריים שהחלו בעקבות הסתלקות רעייתו [[הרבנית חיה מושקא]].
על אף עיסוקיו הרבים, מקדיש הרבי שעות רבות ביום ל[[לימוד התורה]], וממעט מאוד ב[[שינה]], כפי שהעיד עליו אדמו"ר הריי"צ{{הערה|ימי בראשית עמוד 280.}} ש"בשעה [[ארבע]] לפנות בוקר הוא לעולם לא ישן. או שעוד לא הלך לישון, או שכבר התעורר". בנוסף, הרבי מעולם לא יצא יוצא לחופשה{{הערה|בטענה שאם יצא לחופשה כשהוא יחזור כל העבודה רק תמתין לו, והוא יצטרך לעבוד קשה יותר.}}, וסדר יומו הינו קבוע מכיון שמעולם לא יצא יוצא מ-[[770]] לצורך פגישות או אירועים.
==השנים הראשונות==
===הנסיעה לאוהל===
במשך השנים עד [[כ"ז אדר א' תשנ"ב]] נהג הרבי לנסוע ל[[אוהל אדמו"ר הריי"צ]] פעמיים בשבוע. בימים בהם נסע לאוהל יצא בצהריים ל[[מקווה טהרה]]{{הערה|מקוה נשים בדוקא.}}, ולאחר מכן נסע לאוהל ב[[רכב]] של המזכירות, כשבשנים מאוחרות יותר הוצמד ליווי משטרתי שחסם את צירי התנועה בדרך כדי להקל על הרבי את ההגעה מבלי להתעכב ברמזורים ופקקי תנועה.
הנסיעה לאוהל נערכה בדרך כלל בימי ראשון וחמישי{{הערה|כאשר החלה ה[[חלוקת דולרים]] ונוצר עומס גדול לנסוע לאוהל באותו יום שנערכת החלוקה שמסתיימת רק בשעות הצהריים, עשה הרבי [[התרת נדרים]] כדי להתחיל לנסוע ביום שני.}}, וההשתטחות על האוהל נמשכה בדרך כלל בין חמש לשבע שעות.
===שבתות ומועדים===
תפילות השבת היו נערכות בקביעות בהשתתפות הרבי.
עד לשנת [[תשכ"ה]], נהגה אמו של הרבי הרבנית חנה להיכנס לחדר הרבי אחר התפילה כדי לברך אותו בברכת [[שבת]] שלום, ולאחר מכן ליווה אותה הרבי עד הדלת, והמשיך ללוות אותה במבטו עד שנעלמה מהעין.
==השנים המאוחרות==
===ימות החול===
לאחר שבמשך שנה שלימה התפלל הרבי עם הציבור, כשעבר להתגורר באופן קבע ב-770 המשיך ממשיך להתפלל עם הציבור את כל שלושת התפילות.
בשנת [[תשמ"א]] הפסיק הרבי את היחידויות, ובמקום כך החל ב[[יחידות כללית]].
מאז [[י"א ניסן]] [[תשמ"ו]], החל הסדר הקבוע לפיו מתקיימת מידי יום ראשון [[חלוקת דולרים]] שהחלה המתחילה כמחצית השעה לאחר סיום התפילה, ונמשכה עד לסיום התור {{הערה|בד"כ בסביבות השעה 3:00 בצהריים.}}. בין [[כ"ד טבת]] [[תשע"ג]] ל[[כ"ו אדר]] [[תש"פ]] התקיימה החלוקה על פי רוב לאחר תפילת מנחה ליד בימת התפילות שבזאל הגדול ב[[כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש|הסכמת הרבי באמצעות האגרות קודש]]. משנת תש"פ החלוקה מתקיימת מול הדלת הראשית, במעבר שבכניסה ל-770{{הערה|למעט מפעמיים ([[א' באלול|אדר"ח אלול]] ו[[ח' באלול|ח' אלול]] [[תשפ"ב|ה'תשפ"ב]]) בהם התקיימה החלוקה (עקב השיפוצים בשביל הכניסה) בחניה הצמודה ל770 בית משיח.}}.
 לאחר שהרבי הפסיק להתוועד לרגל מועדים חסידיים בימות החול, החל הרבי בסדר חדש, ופעמים סימן מסמן בסיום התפילה כי ברצונו לומר [[שיחה]] לפני קהל ה[[חסידים]], ובדרך כלל לאחר סיום ה[[שיחה]] חילק מחלק דולר לצדקה. בשנים אלו החל לפעמים מחלק הרבי גם לחלק קונטרסים שונים ובהם [[שיחות]] ו[[מאמרים]] שנבחרו על ידו לחלק לקהל החסידים.
==קישורים חיצוניים==
9,016

עריכות