פתיחת התפריט הראשי

שינויים

הוסרו 599 בתים ,  21:03, 20 בספטמבר 2023
אין תקציר עריכה
[[קובץ:נפתלי בנט.jpg|ממוזער|שמאל|נפתלי בנט ראש ממשלת ישראל השלושה עשר]]
'''נפתלי בנט''' (יליד שנת [[תשל"ב]]) הוא איש עסקים, לשעבר ראש ממשלת ישראל ה-13 והחילופי ויו"ר מפלגת ימינה. ניהל בעבר חברת הייטק בשם "סאיוטה". כיהן בעבר כשר הביטחון, שר החינוך, שר הכלכלה ושר ההתישבות.
==תולדות חיים==
בשנת [[תשע"ג]] מונה בבחירות פנימיות ליו"ר מפלגת "הבית היהודי" והתאחד עם מפלגת האיחוד הלאומי בבחירות לכנסת ה19, במהלך ה[[בחירות]] יצא הרב [[גדליה אקסלרוד]] במכתב בו הוא מורה שלא להצביע למפלגתו מכיוון שדעותיו מנוגדות לדעת הרבי{{הערה|שם=שמאל|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=73881 הרב אקסלרוד במכתב חריף לקראת הבחירות באה"ק] ב{{אינפו}}.}}, לבסוף זכתה מפלגתו בבחירות ב12 מנדטים. לאחר הבחירות הוא סיכם עם [[יאיר לפיד]] יו"ר מפלגת "יש עתיד" על כך שאף אחד משתי המפלגות לא תכנס לקואליציה ללא השנייה, מה שגרם לראש הממשלה [[בנימין נתניהו]] להקים ממשלה עם בנט ולפיד ללא החרדים{{הערה|[https://col.org.il/news/74202 בנט כרת ברית עם לפיד, ולבני תנהל את המו"מ המדיני] באתר {{חב"ד און ליין}}.}}, צעד שזכה לגינוי מאישים רבים. מונה בממשלה לשר הכלכלה, שר ירושלים והתפוצות, והשר לשירותי דת.
בשנת [[תשע"ה]] קיבלה מפלגתו בבחירות 8 מנדטים, והוא מונה בממשלה לשר החינוך ושר התפוצות, בשנת [[תשע"ט]] פרש ממפלגת "הבית היהודי" יחד עם איילת שקד והקים את מפגלת מפלגת "הימין החדש"{{הערה|[https://chabad.info/news/442144/ דרמה: בנט ושקד הכריזו על מפלגת "הימין החדש"] ב{{אינפו}}.}}, אולם המפלגה לא עברה בסוף את אחוז החסימה, בבחירות החוזרות שנערכו לאחר מכן הוא חבר לרפי פרץ ו[[בצלאל סמוטריץ']] תחת השם "ימינה"{{הערה|[https://chabad.info/news/571670/ סופית: בנט, פרץ וסמוטריץ ירוצו ביחד; בן גביר בחוץ] ב{{אינפו}}.}}, המפלגה קיבלה בבחירות 7 מנדטים, בבחירות נוספות שנערכו לאחר מכן קיבלה המפלגה 6 מנדטים.
בשנת [[תשפ"א]] התפצל בנט מרפי פרץ ו[[בצלאל סמוטריץ']] והתמודד תחת השם "ימינה", המפלגה קיבלה בבחירות 6 מנדטים, לאחר הבחירות חבר בנט ליאיר ל[[יאיר לפיד ]] ויחד איתו הקים ממשלת אחדות, כשהוא ראשון ברוטציה עם לפיד בראשות הממשלה{{הערה|[https://chabad.info/news/679936/ "עלה בידי": לראשונה, ממשלה בהשתתפות מפלגה ערבית] ב{{אינפו}}.}}. למרות שהצהיר במפורש שלא ישב לעולם עם מפלגה ערבית או שמאלנית, הקים ממשלה עם מפלגה ערבית - שמאלנית, ובכך דרדר לתהום את היציבות הביטחונית בארץ הקודש, לאחר כשנה, בכ"א סיון תשפ"ב הודיעו בנט ולפיד על פירוק הממשלה והליכה לבחירות. ב[[כ"ט סיוון]] הודיע על פרישתו מהפוליטיקה וראשות הממשלה, לאחר הבחירות ב[[חשוון]] [[תשפ"ג]] וניצחון הימין בראשות [[בנימין נתניהו]] פרש בנט סופית מהמערכת הפוליטית כשהודיע שהוא מסיים את תפקידו בתור ראש הממשלה החלופי.
==עמדותיו הפוליטיותביקורת==נפתלי בנט אוחז בדעה לא יציבה ומסרב וסירב לפנות את המאחז הערבי חאן אל-אחמר, למרות שבעבר תקף רבות את ראש הממשלה דאז [[בנימין נתניהו]], שלא פינה את המאחז. הקים ממשלת שמאל-קיצונית יחד עם מפלגות השמאל: יש עתיד, מרצ, העבודה, כחול-לבן, ואף הגדיל לעשות וצירף את מפלגת התנועה האסלאמית - רעמרע"מ. הממשלה פגעה קשות בביטחון האזרחים ובאדמת ארץ ישראל, דברים שהרבי שליטא מהמ זעק עליהם רבות.
בעבר התנגד להקמת מדינה פלסטינית בשטחי ישראל{{הערה|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=73744 בנט בכפר חב"ד: נגד מדינה פלשתינית, בעד לומדי התורה] ב{{אינפו}}.}}, ולשחרור מחבלים, עם זאת בהזדמנות התבטא על מפלגתו: "אנחנו לא רואים עצמנו כמפלגת ימין"{{הערה|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=74091 בנט: אנחנו לא רואים עצמנו כמפלגת ימין] ב{{חב"ד אינפו}}.}}, פינה את המאחז הימני 'אביתר'. משנת תשפ"א שבה הקים ממשלת שמאל-קיצונית יחד עם יאיר לפיד, החל לשנות את עמדותיו לעמדות השמאל בישראל, דבר שהזיק רבות לארץ.
בשנת [[תשע"ח]] חתם לראשונה על [[יום החינוך]] ב[[מדינת ישראל]]{{הערה|[https://col.org.il/news/110326 עשה היסטוריה: שר החינוך נפתלי בנט קבע יום חינוך לכבוד הרבי מלך המשיח] באתר {{חב"ד און ליין}}.}}.
לאחר התבטאות יאיר לפיד שאם חב"ד תתמוך במפלגתו של [[בצלאל סמוטריץ']]: {{ציטוטון|נגמר הסיפור על חנוכיות בכל צומת בחנוכה ובתי חב"ד בכל העולם}}, תקף בנט את לפיד והתבטא: {{ציטוטון|אני אסיר תודה לחב"ד. בזכות חב"ד במונטריאול אבא ז"ל ואמא שלי וכולנו התחברנו ליהדות... חב"ד מציל אינספור יהודים בכל העולם מזה עשרות שנים. הם לא לוקחים שקל ממדינת ישראל...על כל זה לפיד מעז לאיים בגלל פוליטיקה?! הוא היה מעז לומר כך לקבוצת טייסים שרוצים להצביע למר"צ?! על בית ברל היה מאיים?}}{{הערה|[https://col.org.il/news/129439 נפתלי בנט: "מאיימים על חב"ד? הם שם עבורנו. מביש"] באתר {{חב"ד און ליין}}.}}. ==משפחה וחיים אישיים==בשנת תשנ"ט התחתן נפתלי בנט עם '''גילת אתל עינב''' (בת משה וברכה מכפר אוריה), הם מתגוררים ברעננה והם הורים לארבעה ילדים. לאחר התמנותו לראש ממשלה שיפץ את ביתו ב-50 מליון ש''ח על חשבון משלם המיסים הישראלי. מספר רבנים חב''דיים בולטים וביניהם אחד מראשי הנהלת מכון הלכה חב''ד זעקו על העניין, כשאחד מהם כתב בכאב כי "זה נחשב גזלה מהתורה, כפשוטו". ילדים;*בנם הבכור קרוי יוני (על שמו של סא"ל יונתן נתניהו הי"ד אחיו של [[בנימין נתניהו]]). *בתם, מיכל.*בתם, אביגיל.*בנם הצעיר קרוי דוד עמנואל (על שם סא"ל עמנואל מורנו, חבר קרוב של בנט ששירת איתו בסיירת מטכ"ל ב[[צה"ל]]). המגזין "פורבס" פירסם בשנת תשפ"א כי הונו של בנט מוערך ב-100 מיליון ש"ח.
==קישורים חיצוניים==
*[https://col.org.il/news/73009 הסוד של נפתלי בנט ● יו"ר 'הבית היהודי' בראיון בלעדי ל-COL] {{חב"ד און ליין}}.
{{סדרה|הקודם=[[בנימין נתניהו]]|הבא=[[יאיר לפיד]]|רשימה=[[ראש ממשלת ישראל]]|שנה=מכהן מ[[ג' תמוז]] [[תשפ"א]]- [[תמוז]] [[תשפ"ב]]}}
{{ראשי ממשלת ישראל}}