פתיחת התפריט הראשי

שינויים

מ
תיקון טעויות
==היסטוריה==
הספר יצא לאור בשנת [[תשמ"ב]] לכבוד 85 שנה ליסוד הישיבה (תרנ"ז-תשמ"ב).
הספר מחולק לשנים:
# מראיה אופיה והתנהלותה של הישיבה בליובאוויטש.
# תמונות מתלמידיהשמות ותמונות תלמידיה{{הערה|ה[[תמימים]], חיילים כלשון המחבר , על שם [[חיילי בית דוד]].}} עם סיקור קצר על מהותו של ה'[[תמים]]' המצולם.
הספר נכתב על ידי ר' [[רפאל נחמן כהן]] שהיה מתלמידי הישיבה בעצמו, ובעידודו והוראתו וברכתו של [[הרבי]] {{מקור}} שכתב מספר פעמים לזקני התמימים על החוב וההכרח לתעד את כל הידוע להם אודות ישיבת תומכי תמימים{{הערה|מתוך הפתח דבר להוצאה החדשה}}. ונדפס במהלך השנים בשני מהדורות.
כאשר הודיע הרב כהן ל{{ה|רבי}} על תוכנית כתיבת הספר ענה הרבי: "כל תאור וסיפור אמיתי דליובאוויטש מובן שטוב הוא וצורך השעה", ולאחר שהגיש לפניו את כתב היד לפני ההוצאה לאור אמר הרבי: "ראוי להדפיס אחרי שיוגהה על ידי שני כמו שכתוב טובים השנים מן האחד", ואכן אחרי העריכה מסר את הספר לרב [[זלמן שמעון דבורקין]] הידוע בזכרונו הנפלא, וכן לר' זאב וואלף לבייב בן ר' משה הסופר וכל אחד העיר ותיקן כפי זיכרונו{{הערה|מתוך ההקדמה לספר.}}.
==מהדורה שניה==
המהדורה השניה יצאה בשנת [[תנש"א]] השינויים שנעשו בה הם בעיקר טכניים מלבד רשימת התמימים{{הערה|רשימת התלמידים של ישיבת ליובאוויטש.}} על פי [[ספר התמימים]], שנוספה בעמודיו האחרונים של הספר. מהדורה נוספת הודפסה לאור בשנת [[תשע"ג]]{{הערה|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=77481 לרגל ט"ו אלול: "ליובאוויטש וחייליה" בהוצאה מחודשת] {{אינפו}}}}, השינויים שנעשו בה הם בעיקר טכניים מלבד רשימת התמימים שהתווספה בעמודיו האחרונים של הספר, הבנויה על פי [[ספר התמימים]].
{{הערות שוליים}}
1,796

עריכות