פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 186 בתים ,  08:13, 21 באוגוסט 2023
אין תקציר עריכה
[[קובץ:טוביה פלס.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב פלס]]
הרב '''טוביה פלס''' ([[י"ב אב]] [[תש"ח]] – [[ט"ז שבט]] [[תשפ"ב]]) היה עסקן [[חסיד]]י, שזכה לעסוק בתחומים רבים בהפצת מעיינות החסידות, ולקבל קירובים שונים מהרבי. היה מוכר בעיקר בזכות פעילותו בהפצת תורתו של הרבי לקהל הרחב, בין היתר ב[[הפצת המעיינות|הפצת]] והדפסת ה'[[דבר מלכות (קובץ)|דבר מלכות]]'.
==תולדות חיים==
שירת ב[[צה"ל]] ושימש כשומר ראשו של ראש הממשלה [[דוד בן גוריון]].
בשנת [[תש"ל]] נסע לשנת ה'[[קבוצה]]' ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצר הרבי ב-[[770]], אותה סיים לאחר [[תשעה באב]]. במהלך שנה זו זכה לקירובים נפלאים מהרבי.
ב[[שבת חזון]] [[תש"ל]], בעת [[מלחמת ההתשה]], שהה ר' טוביה אצל [[הרבי]]. במהלך ה[[התוועדות]] ב[[שבת]] הורה לו הרבי, שכשהוא מגיע לארץ, החל מ[[ט"ו באב]], יעבור בכל החזיתות, מתעלת סואץ ועד לרמת הגולן, וימסור להם בשם הרבי כי הוא מאחל ומברכם בהצלחה רבה. הרבי נתן לו בקבוק '[[משקה]]' לחלק לחיילים לאמירת '[[לחיים]]', ואף הורה לו לחלק להם [[תפילין]] תמורת תשלום סמלי של לירה אחת.
במשך עשרות שנים קיים ר' טוביה [[התוועדות חסידית]] בביתו מדי שנה במוצאי [[יום הכיפורים]]. ההתוועדות הפכה למסורת ובעבר היו מתוועדים עד לאור הבוקר ואז היו [[נסיעה לרבי|נוסעים לרבי]] ל[[חג הסוכות]].
ב[[פוריםקטן]] [[תשמ"ט]] ניגש הרב [[יהודה לייב גרונר]] לר' טוביה, ומסר לו שהרבי ביקש שייכנס אליו אחרי [[תפילת מנחה]]. במהלך אותה יחידות, דיבר הרבי בכאב רב ובסגנון חריף מאוד על פעילות שעשה מישהו מאנ"ש באותה תקופה בענין [[פרסום זהותו של משיח]] באופן שגרם לרבי עוגמת נפש, והרבי נתן לו שליחות מיוחדת למסור לאותו אחד. לקראת סוף היחידות, ר' טוביה{{הערה|שנבהל מאוד מהסגנון החריף}} אמר לרבי, כי הוא מקווה שהפעולות שנעשות דרכו אינן גורמות עגמת נפש. בתגובה חייך הרבי ואמר תוך תנועה עם היד, כי {{ציטוטון|אתה הינך איתי, בין שאתה רוצה ובין שאתה לא רוצה, ויש נחת רוח רב}}{{הערה|מובא ב[https://col.org.il/files/uploads/original/2020/07/5efda9721ef2f_1593682290.pdf תשורה מנישואי בנו]. בהמשך מסופר שם, כי בערב [[שבת]] [[פרשת תצווה]] [[תשנ"ב]], ר' טוביה פנה אל הרבי לאחר שנזכר באירוע, ושאל את הרבי האם יש לפרסם את דברים אלו, בכדי שיחדלו לעסוק בדברים שאינם גורמים נחת לרבי, אך תשובה לא הגיעה.}}.
ביום [[ט"ז בשבט]] [[תשפ"ב]] נפטר בביתו ב[[כפר חב"ד]].
ב[[שבת]] [[פרשת ויחי]] [[תנש"א]], דיבר [[הרבי]] דברים מיוחדים בדבר מעלתם של בני ישראל ויצא חוצץ נגד כאלו שדברו בגנותם של ישראל.
לאחר שהשיחה הוגהה ויצאה לציבור החליט הרב פלס להפיץ אותה בקנה מידה עולמי, דבר שהיה חסר עד אז בהפצת השיחות של הרבי שהגיעו לקהל מצומצם יחסית.
ההפצה הפכה לקבועה, כאשר בכל שבוע התפרסמה השיחה המוגהת של הרבי מהשבוע האחרון.
* בנו, הת' אליעזר פלס.
* בנו, ר' משה פלס, שליח ב[[אשקלון]].
* בנו, ר' [[לוי פלס]], שליח באשקלוןב[[אשקלון]].
* בנו, ר' מנחם מענדל פלס, שליח ב[[מודיעין]].
* בנו, ר' ישראל שניאור זלמן פלס, שליח ב[[נהריה]].
* חתנו, ר' נחשון פקטור, [[כפר חב"ד]].
* חתנו, ר' [[אריה איידלקופ]], שליח במונטנגרוהשליח למונטנגרו.
* חתנו, ר' יחיאל זלמן זיגמן, שליח ב[[עוטף ירושלים]].
* חתנו, ר' אלימלך מרילוס, שליח בברן [[שוויץ]].
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשפ"ב]]
[[קטגוריה:משפחת פלס]]
[[קטגוריה:חסידי חב"ד ששירתו בצה"ל]]
8,120

עריכות