פתיחת התפריט הראשי

שינויים

==זיהוי אדם כמשיח בהיסטוריה==
{{חלונית
|כותרת=כך קבע רבינו הזקן את זהותו של משיח
|מקור=ר' [[נחום שמריה ששונקין]]
|תוכן=
"בשנת תרפ"ח, פגשתי בעיר חרקוב את הרה"ח ר' איצ'ה מתמיד. טענתי באוזניו, כי התקיימו ברבי הריי"ץ סימני הרמב"ם אודות זהותו של משיח. הוא השיב, כי באמתחתו סיפור מסוים על כך. עם זאת, סירב בעקביות לגלות את סודו, והבטיחני כי תימצא ההזדמנות לכך."ואכן, ההזדמנות הגיעה. היה זה ליל חורף, שעה אחת עשרה לפני חצות, בבית כנסת חב"די. בחוץ שרר קור עז, ובפנים חמימות ואור יקרות. ר' איצ'ה התוועד עם הבחורים ועוררם ללמוד תורה לשמה. ניגוני געגועים והשתפכות הנפש נוגנו מתוך התרוממות עילאית."בתום ההתוועדות, ניגשתי עם המשפיע הרה"ח ר' יהושע קארף ע"ה אל ר' איצ'ה, וביקשנוהו לקיים את הבטחתו. תחילה סירב, אולם לבסוף נעתר לבקשה ופתח בדברים:"ידועה אמרתו של אדמו"ר הזקן, בשם המגיד ממעזריטש: "מוצאו של משיח יהיה מזקני התלמידים או מצעירי התלמידים". זקן תלמידי המגיד היה רבי נחום מצ'רנוביל, והצעיר שבהם היה אדמו"ר הזקן. כדי לצאת מהספק, חפץ אדמו"ר הזקן לשדך, ברבות הימים, את בתו של אדמו"ר האמצעי, שאך נולדה, עם מי מנכדיו של רבי נחום. נסע הרבי אל רבי נחום והודיע לו: "באתי לסיים שידוך בינינו!"הצדיק מצ'רנוביל נתן את הסכמתו, והציע לרבי לבחור את השידוך המתאים. יוצאי חלציו של רבי נחום התגוררו עימו בבית, ובאחד החדרים ניצבו כמה עריסות עם תינוקות. מישש הרבי את מוחותיהם של התינוקות, ובחר בבנו של רבי מרדכי מצ'רנוביל. רבי נחום הודיע בתגובה: "יש להעביר את העריסה עם התינוק לפינה מיוחדת בבית"."ואכן, הרבי הריי"ץ הינו מיוחס הן אל אדמו"ר הזקן ואל רבי נחום מצ'רנוביל".
והמשיך ר' איצ'ה:"בחג הפורים תרצ"ו, סעדתי עם הרבי בביתו בעיר לנינגרד. לאחר אמירת "לחיים" רבה, אזרתי עוז וביקשתי לספר מעשה זה. הרבי הגיב: "אינני צריך להאזין לסיפוריך"."כעבור זמן מה, פניתי שוב ואמרתי, כי סיפורי נוגע אל הרבי. תשובתו הקדושה היתה: "את הסיפורים הנוגעים אליי - יודע הנני כבר". בראותי כי דעתו הקדושה אינה נוחה מהעניין, נמלכתי מתוכניתי. אולם, בתום הסעודה, כאשר פגה שכרותי, פנה אליי הרבי בתמיהה: "יצחק, מדוע אינך מספר את סיפורך?!" השבתי: "כעת אינני מסוגל כבר לספר"
}}
 
{{ערך מורחב|משיח שבכל דור}}
[[קובץ:חן כותב לרבי מלך המשיח.jpg|שמאל|ממוזער|250px|החסיד ר' [[בערקע חן]] כותב לרבי בתואר 'מלך משיח'. [[ז' תמוז]] [[תשמ"ב]]]]