אברהם אליהו ניימרק (הנובר)

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב אברהם ניימרק תוקע בשופר בבית הכנסת בהנובר

הרב אברהם אליהו ניימרק (יליד שנת תש"ח, 1948) הוא איש חינוך, ממייסדי בית חב"ד בשכונת 'שערי עליה' בלוד, שפעל רבות עם יוצאי רוסיה. משמש כיום בשליחות הרבי בעיר הנובר שבגרמניה.

תולדות חיים[עריכה]

נולד בשנת תש"ח בטשקנט, לאביו הרב שמואל דוד ניימרק ולאמו מרת זלטה, ונקרא בברית על שם זקנו הרב אברהם אליהו ניימרק 'הרב מיעסענטוקי', מחסידי אדמו"ר הרש"ב שניהל את ה'חיידר' ברוסטוב בתקופת מהפכת אוקטובר.

בשנת תשל"ב הצליחה משפחתו לצאת מרוסיה והתיישבו בנחלת הר חב"ד, ובמשך אותה שנה למד תחילה בישיבת תומכי תמימים לוד, ולאחר מכן בישיבת תומכי תמימים נחלת הר חב"ד.

בהוראת הרבי, נסע עם משפחתו לרבי לחודש תשרי תשל"ג, ובבואם לניו יורק נכנס אברהם אליהו ללמוד בישיבת אהלי תורה המקומית. כשנכנסו ליחידות בי"א בתשרי של אותה שנה, בחן אותו הרבי, ובמענה לשאלה האם להשאר ללמוד שם למרות הריחוק מהמשפחה, השיב הרבי בחיוב[1]. אברהם אליהו המשיך ללמוד בישיבות בקראון הייטס במשך שבע השנים הבאות, כשמאהלי תורה הוא עובר לחובבי תורה ולאחר מכן לישיבת תומכי תמימים המרכזית ב־770.

בתחילת חודש שבט תשל"ט שאל את הרבי האם ללמוד לקבלת סמיכה לרבנות למרות שלא רואה בזה הצלחה או להתעסק בשליחות או להתעניין בשידוכים, ונענה: "אבל הובטח – "יגעת ומצאת", וכשיקבל "יורה יורה" יחליט על דבר כל הנ"ל", ולאחר שעסק בזאת במשך השנה קיבל סמיכה לרבנו מהרב ישראל יצחק פיקרסקי.

בהגיעו לגיל חתונה נישא עם רעייתו מרת חסיה בת הרב שלום אורי נתן נטע ברכהן, התיישב בשיכון חב"ד בלוד והחל לעבוד כמחנך בתלמוד תורה המקומי.

בשנת תש"נ ייסד יחד עם ידידו הרב אברהם חזן את בית חב"ד בשכונת 'שערי עליה' בעיר, והיה שותף מרכזי בארגון הפעילות שהתרכזה בעיקר בעולם דוברי רוסית, בעוד רעייתו עסקה בהוראה בשליחות הרבי במכללת בית רבקה בכפר חב"ד.

בשנת תש"פ, לאחר פטירתו הטראגית של שליח הרבי בהנובר שבגרמניה הרב בני וולף עקב נגיף הקורונה, נסע עם זוגתו להצטרף לשלוחי הרבי בעיר ולמלא את מקומו, לצד רעייתו של הרב וולף שנותרה לפעול בשליחות הרבי במקום. ביציאה לשליחות היתה סגירה מעגל בשל העובדה כי חמיו של הרב ניימרק היה ידיד נפש של אבי משפחת וולף החב"דית, הרב אפרים וולף שאף סייעו זה לזה לצאת מרוסיה, וכן בשל העובדה שמשפחת חמיו הרב ברכהן יצאו אף הם בברכת הרבי לשליחות בלטביה בגיל דומה.

משפחתו[עריכה]

  • בנו, הרב אלכסנדר זוסמן (זושא) ניימרק - שליח הרבי איי נאפה, קפריסין.
  • בנו, הרב לוי יצחק ניימרק - משלוחי הרבי בחברון.
  • בנו ר' דודי ניימרק, נחלת הר חב"ד.
  • בנו, ר' מנחם מענדל ניימרק.

לקריאה נוספת[עריכה]

  • לכי לך להנובר, מוסף 'נשי' לשבועון כפר חב"ד גליון 1881 עמוד 10

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים