עזרה:איך לערוך דף: הבדלים בין גרסאות בדף

'''תומכי תמימים באר שבע'''
אין תקציר עריכה
('''תומכי תמימים באר שבע''')
שורה 1: שורה 1:
{{משתמש חדש}}
'''תומכי תמימים באר שבע'''
דף עריכה מאפשר לכל משתמש באינפופדיה לערוך את ערכי האנציקלופדיה. כדי להגיע אל דף העריכה יש ללחוץ על לשונית "עריכה" המופיעה מעל כל דף באינפופדיה.


אם הינך מעוניין לבצע ניסויי עריכה, ולא לערוך את הערך שאתה נמצא בו, אנא עשה זאת ב[[ארגז החול]].
ביום הבהיר ז' בסיון ה'תשס"ב הוחלט ע"י הרב ירמיהו קאליפא על הקמת ישיבת תומכי תמימים בעיר באר שבע.  


שים לב: אם עדיין לא נרשמת, ייתכן כי חלק מהתכונות אינן זמינות לך. במקרה זה רצוי ליצור חשבון חדש, פעולה האורכת מספר דקות בלבד. ראו [[חשבון חדש|איך ליצור חשבון חדש]].
את הניהול הכלכלי של הישיבה נטל על עצמו הרב קאליפא, כאשר הצד הרוחני מופקד בידי ההנהלה הרוחנית, בראשות הרב גדליהו אקסלרוד ראש הישיבה ואב"ד.
(בהנהלה המורחבת חברים הרבנים: משה נפרסטק, זמרוני זעליג ציק , יגאל פיזם)


==החלק העליון של דף העריכה==
לאחר מספר שינויים במסגרת במשך השנים שכללה מכון סמיכה , לחוזרים בתשובה בראשות הרב יוסף הכהן הנדל (המכהן כיום כראש הכולל לחסידות בבאר שבע) ושינויים במקומות הלימוד.


===קישורי משתמש===
לקראת אלול ה'תשס"ו לאחר רישום בקרב בוגרי הישיבות קטנות נפתח שיעור א' ישיבה גדולה מסודר
בישיבה לומדים 30 בחורים, חלקם - תמימים בישיבה הגדולה , ולצדם - בחורים מקומיים שבזכות הישיבה התקרבו ליהדות, וכעת הם לומדים וסוגרים פערים של שנים רבות בלימוד תורה. המתכונת הזאת מבוססת על מענה מהרבי שקיבל ראש הישיבה צפת הרב וילשאנסקי, שבישיבה תשולב גם מחלקה לבעלי תשובה, כמובן עם מסגרת מיוחדת של שיעורים המותאמת להם, אך לא לפתוח עבורם ישיבה נפרדת.


[[תמונה:קישורי משתמש.JPG|center|קישורי משתמש - ממוקמים בראש כל עמוד של משתמש רשום.]]
הישיבה פועלת במתכונת ישיבתית לכל דבר, הכוללת בחינות מדוקדקות על כל הסוגיות הנלמדות, לעיונא ולגירסא, נגלה חסידות ושולחן-ערוך. ביחד עם זאת, המקום הפך למוקד של השפעה לכל הסביבה, ולמבקשי ה’ ותורת חסידות.  


#'''[[איך לפתוח חשבון חדש|יציאה מחשבון]]''' - יציאה מהחשבון הנוכחי.
הישיבה שוכנת ברח' מורדי הגטאות במבנה ששימש במשך שנים רבות את חברי הכולל של רב העיר הקודם הרב אליהו כ"ץ ז"ל 
#'''[[איך לפתוח חשבון חדש|התרומות שלי]]''' - צפייה ברשימת התרומות שלך לאינפופדיה.
#'''[[איך לפתוח חשבון חדש|רשימת המעקב שלי]]''' - צפייה ברשימת המעקב שלך המאפשרת לעקוב אחר שינויים שנעשו בדפים שאתה מגלה בהם עניין מיוחד.
#'''[[העדפות|העדפות]]''' - צפייה ושינוי בהעדפות ובמאפיינים של המשתמש.
#'''[[דף שיחה|דף השיחה שלי]]''' - צפייה בדף השיחה שלך, שבו משתמשים אחרים יכולים להשאיר לך הודעות.
#'''שם המשתמש''' - צפייה ב[[דף משתמש|דף המשתמש]] שלך. שם המשתמש שלך יופיע במקום שם המשתמש הנוכחי.


 
'''צוות הישיבה'''
===לשוניות בדף העריכה===
ראש הישיבה הרב גדליהו אקסלרוד .  
 
מנהל רוחני ומשגיח הרב אהרן קפצ'יק.  
#'''ערך''' - צפייה בערך הנוכחי. במקרה הזה, לחיצה על קישור זה תיקח אותך לערך [[ספר התניא]].
ר"מ ומשפיע בישיבה הרב אמיר יצחק רוזן
#'''שיחה''' - צפייה ב[[דף שיחה|דף השיחה]] של הערך הנוכחי. בדוגמה שלפנינו, לחיצה על קישור זה תפנה אל הדף [[שיחה:ספר התניא]].
ר"מ הרב מנחם הכהן כהן
#'''עריכה''' - צפייה בדף העריכה של הערך הנוכחי. אילו היינו בדף הערך עצמו ([[ספר התניא]]), אזי לחיצה על הלשונית היתה מפנה אותך לדף העריכה המקושר מ[http://chabad.info/infopedia/index.php?title=%D7%A1%D7%A4%D7%A8_%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%90&action=edit כאן].
#'''עקוב''' - לחיצה על לשונית זו תוסיף את הערך הנוכחי לרשימת המעקב שלך. אם הערך כבר נמצא ברשימת המעקב שלך, לשונית זו תקרא '''הפסק לעקוב'''.
 
 
===לחצני עריכה===
 
[[תמונה:לשוניות עריכה.JPG|center|הלשוניות שבראש כל דף עריכה.]]
 
לחצני העריכה מופיעים כברירת מחדל למשתמשים שאינם רשומים. למשתמשים רשומים מופיעים הלחצנים רק אם מוגדר ב[[מיוחד:Preferences|העדפות]], תחת "עריכה" האפשרות "הצג את סרגל העריכה" (אפשרות זו מוגדרת כברירת מחדל).
 
להלן התכונות הממוספרות במספרים כחולים. אלה מאפשרים הוספה מהירה וקלה של תווים לתיבת העריכה. שים לב כי לפעמים ניתן להשתמש במספר תכונות כאשר ישנו טקסט נבחר בתיבת העריכה. שימוש בתכונות אלה מאפשר הצגת טקסט נאה ביותר. אם תיאורן מורכב מדי בשלב זה, הסתפק בהקלדת הטקסט, ומישהו אחר ישלים את המלאכה. במשך הזמן תלמד גם להשתמש בתכונות אלה.
 
#'''טקסט מודגש''' - הדגשת הטקסט הנבחר או הוספת טקסט מודגש. נהוג להדגיש את המופע הראשון של שם הערך וכן מילים בעלי משמעות רבה. ניתן להדגיש ידנית באמצעות הוספה של שלושה גרשים <nowiki>'''</nowiki> בתחילתו וסופו של הטקסט הרצוי.
#'''טקסט נטוי''' - הטיית הטקסט הנבחר או הוספת טקסט נטוי. בשפה העברית אין זה נהוג להשתמש בכתב נטוי, ולכן רצוי להמנע משימוש זה בשפה זו. ניתן להטות ידנית באמצעות הוספה של שני גרשים <nowiki>''</nowiki> בתחילתו וסופו של הטקסט הרצוי.
#'''קישור פנימי''' - הפיכת הטקסט הנבחר לקישור לערך אחר באינפופדיה או הוספת קישור לערך אחר באינפופדיה. ניתן לקשר פנימית בצורה ידנית באמצעות זוג סוגריים מרובעים בתחילתו <nowiki>[[</nowiki> ובסופו <nowiki>]]</nowiki> של הטקסט הרצוי.
#'''קישור חיצוני''' - הפיכת הטקסט הנבחר לקישור מחוץ לאינפופדיה או הוספת קישור מחוץ לאינפופדיה. ניתן לקשר חיצוני בצורה ידנית באמצעות סוגריים מרובעים בתחילתו <nowiki>[</nowiki> ובסופו <nowiki>]</nowiki> של הטקסט הרצוי. אם לא מציינים כותרת לקישור, יינתן מספר סידורי (1,2,..) ככותרת קישור אוטומטית.
#'''כותרת דרגה 2''' - הפיכת הטקסט הנבחר לכותרת ראשית או הוספת כותרת ראשית. ניתן לעשות זאת ידנית באמצעות הוספת של שני סימני שווה <nowiki>==</nowiki> בתחילתו ובסופו של הטקסט הרצוי.
#'''תמונה''' - הוספת תבנית תמונה. בכדי להוסיף תמונה יש ללחוץ על כפתור זה, לתקן את שם התמונה ואת כיתוב התמונה. יש לוודא שהתמונה נמצאת בשרת שלנו. (כדאי לעיין ב[[מי רשאי להעלות תמונות]]).
#'''קישור לקובץ מדיה''' - הוספת קישור לקובץ מדיה, כגון קובץ קול. הטיפול בקובץ מדיה דומה לטיפול בתמונות.
#'''נוסחה מתמטית''' - הוספת נוסחה מתמטית.
#'''טקסט לא מעוצב''' - פונקציה זו משמשת להצגת קודי השפה של אינפופדיה. כך לדוגמה, ניתן להציג איך נראה טקסט מודגש בקוד המקור: <nowiki>'''אינפופדיה'''</nowiki>. אילו לא היינו משתמשים בפונקציה זו, הקוד היה מוצג כך: '''אינפופדיה'''. כל שצריך לעשות הוא לתחום את הטקסט הרצוי בתגים <nowiki><nowiki></nowiki> ו-<nowiki></nowiki></nowiki>.
#'''חתימה + שעה''' - לחיצה על לחצן זה תכניס את החתימה שלך ואת השעה. ניתן לעשות זאת בצורה ידנית באמצעות ארבעה סימני [[זרקא]] <nowiki>~~~~</nowiki>.
#'''קו אופקי''' - הכנסת קו אופקי. לרוב נהוג שלא להשתמש בקו אופקי ולכן יש להשתדל להמנע משימוש בקו זה.
 
 
==החלק התחתון של דף העריכה==
 
===אפשרויות שמירה ועריכה===
 
[[תמונה:חלק תחתון.JPG|center|550px|חלקו התחתון של דף העריכה.]]
 
להלן הסברים מקוצרים עבור המספרים שבתמונה לעיל.
 
# '''תקציר''' - זו תיבת עריכה בו אתה מתבקש למלא תיאור קצר של עריכתך. הסבר זה יכול להיות קצר וקולע, כגון "עיצוב" או "שינוי  ניסוח" וכדומה. אם ההסבר שלך ארוך ומלווה במקורות, אתה מוזמן לכתוב בתקציר "הסבר בדף שיחה" ולכתוב את ההסבר שלך בדף השיחה של הערך.
# '''זהו שינוי משני''' - סמן תיבה זו אם השינוי שלך משני, כלומר אם הוא שינוי עיצובי קטן, או תיקון שגיאת כתיב, ואין בו שינוי משמעותי בתוכן הערך. (קיצור דרך: alt-i)
# '''עקוב אחרי דף זה''' - סמן תיבה זו אם ברצונך שערך זה יכנס לרשימת המעקב שלך. (קיצור דרך: alt-w)
# '''שמור דף''' - לחיצה על לחצן זה תשמור את הערך על פי הכתוב בתיבת העריכה. קודם הלחיצה, מומלץ לחשוב האם השינוי או תוספת שלך מתאימה לאינפופדיה. (קיצור דרך: alt-s). עקב תקלות טכניות המתרחשות לעיתים, מומלץ להעתיק את תוכן תיבת העריכה קודם לחיצה על לחצן זה.
# '''תצוגה מקדימה''' - לפני בחירה ב"שמור דף" מומלץ לבחור קודם לכן בתצוגה המקדימה. לחיצה על לחצן זה תציג לפניך דף תצוגה מקדימה של הערך בנוסף לתיבת העריכה. שים לב כי הערך עדיין לא נשמר. לאחר שווידאת כי התוצאה לרוחך, בחר ב"שמור דף". (קיצור דרך: alt-p). עקב תקלות טכניות המתרחשות לעיתים, מומלץ להעתיק את תוכן תיבת העריכה קודם לחיצה על לחצן זה.
# '''הצג שינויים''' - לחיצה על לחצן זה תפנה אותך לדף ובו השינויים שביצעת בנוסף לתיבת העריכה עצמה. פונקציה זו משמשת למעקב אחר השינויים שביצעת עוד לפני ששמרת את הערך. (קיצור דרך: alt-d)
# '''בטל / צא''' - לחיצה על קישור זה תשלח אותך חזרה אל דף הערך עצמו, '''ללא''' שמירת השינויים שעשית.
# '''עזרה לעריכה''' - לחיצה על קישור זה מפנה אותך לדף עזרה זה.
 
{{ויקיפדיה}}
 
{{שאלה}}
 
[[קטגוריה:אינפופדיה עזרה|ב ב]]
משתמש אלמוני