31,664
עריכות
יוסף בן מלמד (שיחה | תרומות) (←בהלכה: אביא מקור מדוייק) |
אין תקציר עריכה |
||
שורה 9: | שורה 9: | ||
האופן הנכון להכנת קפה ב[[שבת]] הוא להכינו ב"כלי שלישי", כלומר שמהמיחם (הכלי הראשון) יוצקים את המים הרותחים לכלי ריק ויבש (כלי שני) וממנו יוצקים לכלי שלישי ובו מכינים את הקפה{{הערה|שו"ע אדה"ז סימן שיח סעיף יב (תבלין מותר להכניס לכלי שני), שבת כהלכה פ"ז ס"ב.}}. | האופן הנכון להכנת קפה ב[[שבת]] הוא להכינו ב"כלי שלישי", כלומר שמהמיחם (הכלי הראשון) יוצקים את המים הרותחים לכלי ריק ויבש (כלי שני) וממנו יוצקים לכלי שלישי ובו מכינים את הקפה{{הערה|שו"ע אדה"ז סימן שיח סעיף יב (תבלין מותר להכניס לכלי שני), שבת כהלכה פ"ז ס"ב.}}. | ||
מבחינה הלכתית נחשב הקפה כ | לפי חלק מהשיטות, מבחינה הלכתית נחשב הקפה כ[[חמר מדינה]] וניתן לערוך עליו [[הבדלה]] באם אין [[יין]] בנמצא{{הערה|[https://chabadlibrary.org/books/adhaz/sh/sh2/1/296/8.htm שו"ע אדה"ז או"ח רצו, ח.] וראה [https://chabadlibrary.org/books/chasidim/shiurei/13.htm?q=%D7%A7%D7%90%D7%A4%D7%A2 שיעורי הלכה למעשה קידוש והבדלה].}}. | ||
חסידים רבים בדור השביעי נוהגים לשתות קפה בבוקר במסגרת ה[[אכילה לפני התפילה|טעימה לפני התפילה]]{{הערה|ראה קיצור שו"ע ח, ד.}}. בלובי הכניסה לבית המדרש ב-[[770]] מוגשים בכל ימי השבוע על ידי [[ועד סעודת שלמה]] קפה תה ומזונות לרווחת המתפללים והמבקרים הרבים. כמו כן ברבים מבתי כנסת חב"ד ברחבי העולם, בישיבות חב"ד ובכוללים יש פינת קפה (באידיש: קאווע שטיבל) לרווחת המתפללים והלומדים. | חסידים רבים בדור השביעי נוהגים לשתות קפה בבוקר במסגרת ה[[אכילה לפני התפילה|טעימה לפני התפילה]]{{הערה|ראה קיצור שו"ע ח, ד.}}. בלובי הכניסה לבית המדרש ב-[[770]] מוגשים בכל ימי השבוע על ידי [[ועד סעודת שלמה]] קפה תה ומזונות לרווחת המתפללים והמבקרים הרבים. כמו כן ברבים מבתי כנסת חב"ד ברחבי העולם, בישיבות חב"ד ובכוללים יש פינת קפה (באידיש: קאווע שטיבל) לרווחת המתפללים והלומדים. |
עריכות