ראובן פוירשטיין: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 1,428 בתים ,  7 בפברואר 2022
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
ראובן פוירשטיין (21 באוגוסט 1921 29 באפריל 2014) היה פסיכולוג ופדגוג ישראלי יליד רומניה, פרופסור לפסיכולוגיה חינוכית באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת ואנדרבילט בטנסי, מייסד מרכז פוירשטיין לקידום כושר הלמידה, חתן פרס ישראל למדעי החברה (1992) ויקיר ירושלים (1992). לאחר מותו קיבל את עיטור נשיא מדינת ישראל.[1]
פרופסור ראובן פוירשטיין (י"ז מנחם אב תרפ"א כ"ט בניסן תשע"ד) היה פסיכולוג ופדגוג ישראלי י, פרופסור לפסיכולוגיה חינוכית באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת ואנדרבילט בטנסי, מייסד מרכז פוירשטיין לקידום כושר הלמידה.
 
פוירשטיין ייסד שיטת הוראה. לבד מהספרים והמחקרים שלו ושל עמיתיו על אודותיה, התפרסמו עליה עשרות ספרים של חוקרים שאינם תלויים בו. תוכניות החינוך המיוחד בישראל מושפעות משיטתו של פוירשטיין ותכניה נלמדים בארץ בחוגי ההוראה לחינוך מיוחד.
 
==תולדות חיים==
ד"ר פרונשטיין נולד בבוקרס רומניה, וכבר שם הכיר את חסידות חב"ד,
וכפי שסיפר: ולא אגזים אם אומר שכבר אז נשאנו את עינינו לליובאוויטש בכמיהה לדעת כל מה שמתרחש בה. כולנו ידענו שרב העיר לומד עם קבוצה מאיתנו שיעורים בספר התניא והמושג 'חב"ד' היה קשור אצלנו עם יהדות צרופה.
 
===תחילת השיטה===
פעילותו הראשונה בתחום החינוך החלה בנעוריו. בקהילתו בבושטאט חייתה משפחה שבנה היחיד בן החמש לא הצליח ללמוד קרוא-וכתוב, והאב שהיה בשנותיו המאוחרות הסתובב ברוח נפולה בשל החשש שבנו-יחידו לא יוכל לומר קדיש לאחר פטירתו.
 
ראובן הצעיר שראה בצערו של האב, החליט לבוא לעזרתו וקבע שעת לימוד אחת עם הנער, ובליבו החלטה שלא להתייחס לדימוי שדבק בתלמידו אלא לנסות ללמדו אל"ף-בי"ת בסבלנות מרובה תוך אמונה בכוחותיו.
 
אותה גישה חינוכית הוכיחה את עצמה, והנער שעיירה שלמה ראתה בו מפגר, השכיל ללמוד לקרוא ולכתוב. הלקח, יש לומר, לא נשכח מראובן פוירשטיין מעולם: האמן בכוחו של הנער - והנער ימצא כוחות להתגבר על מצבו.


פוירשטיין ייסד שיטת הוראה. לבד מהספרים והמחקרים שלו ושל עמיתיו על אודותיה, התפרסמו עליה עשרות ספרים של חוקרים שאינם תלויים בו.[2] תוכניות החינוך המיוחד בישראל מושפעות משיטתו של פוירשטיין ותכניה נלמדים בארץ בחוגי ההוראה לחינוך מיוחד.


==שיטתו הרפואית==
==שיטתו הרפואית==
6,031

עריכות