רפאל ברוך טולידנו: הבדלים בין גרסאות בדף

שורה 17: שורה 17:
== מכתבים מהרבי ==
== מכתבים מהרבי ==


בין הרבי לבין הרב ברוך טולדנו נוצרו קשרי ידידות עמוקים. המניע החשוב ביותר בפעולותיו של הרב רפאל ברוך טולדנו במתן עזרה לחב"ד, נבע מחששותיו מפני השפעת "החופשים" שמעלים את בני הנוער לארץ-ישראל. לכן, דחק הרב טולדנו באנשי חב"ד כי יפעלו בקרב מחנות העולים בצרפת.  
בין [[הרבי]] לבין הרב ברוך טולדנו נוצרו קשרי ידידות עמוקים. המניע החשוב ביותר בפעולותיו של הרב רפאל ברוך טולדנו במתן עזרה לחב"ד, נבע מחששותיו מפני השפעת "החופשים" שמעלים את בני הנוער לארץ-ישראל. לכן, דחק הרב טולדנו באנשי חב"ד כי יפעלו בקרב מחנות העולים בצרפת.  


הרב ליפסקר לן במשך החודשים הראשונים של שהייתו במכנאס בבית הרב. בין הרב ליפסקר לרב טולדנו נוצרו קשרי ידידות עמוקים. הרב טולדנו היה נוהג לבקר בישיבה ולראות את התפתחותה. הרב ליפסקר והרב טולדנו היו יוצאים למאבקים משותפים כגון שינוי מועדי הבחינות שנפלו ביום טוב והעברתם ליום רגיל. הרבי לא הסתפק בהבעת תודה לרב טולדנו על עזרתו לפעילות חב"ד במרוקו.  
הרב ליפסקר לן במשך החודשים הראשונים של שהייתו במכנאס בבית הרב. בין הרב ליפסקר לרב טולדנו נוצרו קשרי ידידות עמוקים. הרב טולדנו היה נוהג לבקר בישיבה ולראות את התפתחותה. הרב ליפסקר והרב טולדנו היו יוצאים למאבקים משותפים כגון שינוי מועדי הבחינות שנפלו ביום טוב והעברתם ליום רגיל. הרבי לא הסתפק בהבעת תודה לרב טולדנו על עזרתו לפעילות [[חב"ד]] ב[[מרוקו]].  
הרב ליפסקר נכנס למרוקו באמצעות אשרה שסידר לו הרב רפאל ברוך טולדנו, רבה של מכנאס. הלה מסר להשגחתו את הישיבה המקומית על צוות המורים ורבנים שלימדו בישיבה,וליווה ותמך בישיבה לאורך כל הדרך.  
הרב ליפסקר נכנס למרוקו באמצעות אשרה שסידר לו הרב רפאל ברוך טולדנו, רבה של מכנאס. הלה מסר להשגחתו את הישיבה המקומית על צוות המורים ורבנים שלימדו בישיבה, וליווה ותמך בישיבה לאורך כל הדרך.  


לקראת אסיפת הרבנים השלישית שהתכנסה בשנת תש"י (1950) בעיר רבאט, שלח הרבי מליובאוויטש איגרת מיוחדת לרב רפאל ברוך טולדנו. מכתב זה הוקרא בפני רבני מרוקו בידי נשיא המועצה הרב שאול אבן דנאן. וכך כתב הרבי:  
לקראת אסיפת הרבנים השלישית שהתכנסה בשנת תש"י (1950) בעיר רבאט, שלח הרבי מליובאוויטש איגרת מיוחדת לרב רפאל ברוך טולדנו. מכתב זה הוקרא בפני רבני [[מרוקו]] בידי נשיא המועצה הרב שאול אבן דנאן. וכך כתב הרבי:  


שולח אני ברכותי לכל הרבנים שהתאספו לכבוד השם יתברך לדון בחיזוק התורה והיהדות. בטח ישימו מעיקרי מגמתם להבטיח, בהתמסרות הכי גדולה חינוך כשר לכל הילדים והילדות הנערים והנערות בהמצאם במדינתם וגם כשבאים למדינות אחרות, אשר בחינוך הזה תלוי קיום עמנו. בזכות התשובה, התורה והמצוה יצילנו השם יתברך מחבלי המשיח וישלח לנו משיח צדקנו בעגלא דידן, והוא יוציאנו מגלותנו ויגאלנו בגאולה האמתית.  
שולח אני ברכותי לכל הרבנים שהתאספו לכבוד השם יתברך לדון בחיזוק ה[[תורה]] והיהדות. בטח ישימו מעיקרי מגמתם להבטיח, בהתמסרות הכי גדולה [[חינוך]] כשר לכל הילדים והילדות הנערים והנערות בהמצאם במדינתם וגם כשבאים למדינות אחרות, אשר בחינוך הזה תלוי קיום עמנו. בזכות התשובה, התורה והמצוה יצילנו השם יתברך מ[[חבלי המשיח]] וישלח לנו [[משיח]] צדקנו בעגלא דידן, והוא יוציאנו מגלותנו ויגאלנו ב[[גאולה]] האמתית.  


מכתבים כגון זה חיזקו את הקשר הישיר בין הרבי לרבני מרוקו. במכתב התשובה ששלחו לרבי, תיארו את ההתרגשות שאחזה בהם עם הגעת המכתב. לדבריהם "כל הפנים עטו אור תורה ואותות עליצות היו מרחפות עליהם". השמחה הגיעה לשיאה כשהרבנים שמעו את המילים "גאולה אמיתית".  
מכתבים כגון זה חיזקו את הקשר הישיר בין הרבי לרבני מרוקו. במכתב התשובה ששלחו לרבי, תיארו את ההתרגשות שאחזה בהם עם הגעת המכתב. לדבריהם "כל הפנים עטו אור תורה ואותות עליצות היו מרחפות עליהם". השמחה הגיעה לשיאה כשהרבנים שמעו את המילים "[[גאולה]] אמיתית".  


על פי עדותם מכתב זה כבש את הלבבות ואף את ליבו של נציג הממשלה מר בוטבול, שהתפעל ממנו וביקש שיתרגמו אותו לצרפתית. לדבריהם, מר בוטבול שמח לגלות על דבר דאגת "ראשי ישראל" לחינוך יהודי לבני הנוער.  
על פי עדותם מכתב זה כבש את הלבבות ואף את ליבו של נציג הממשלה מר בוטבול, שהתפעל ממנו וביקש שיתרגמו אותו לצרפתית. לדבריהם, מר בוטבול שמח לגלות על דבר דאגת "ראשי [[ישראל]]" לחינוך יהודי לבני הנוער.  


לאורך כל כינוסי מועצת הרבנים במרוקו - הרבי שלח מכתבים שהוקראו בפני הנאספים. בכינוס מועצת הרבנים הרביעית תשי"ב (1952) חברי המועצה שלחו אל הרבי בקשה לשלוח ספרים לשם הקמת המדרשה לרבנים ברבאט. מדברים שנשאו ונכתבו באותו הכינוס אנו למדים על הקשרים ההדוקים שהתקיימו בין הרבי לבין רבני מרוקו. במועצת הרבנים, הללו העידו על עצמם שהם רוחשים כלפיו חיבה יתרה, ושהרב גורודצקי מהווה גורם חשוב ביצירת הקשר בין הרבי ורבני מרוקו. הרבי דחק במועצת רבני מרוקו לפעול לכך שיהיה הד לפעילות חב"ד במרוקו.  
לאורך כל כינוסי מועצת הרבנים במרוקו - הרבי שלח מכתבים שהוקראו בפני הנאספים. בכינוס מועצת הרבנים הרביעית תשי"ב (1952) חברי המועצה שלחו אל [[הרבי]] בקשה לשלוח ספרים לשם הקמת המדרשה לרבנים ברבאט. מדברים שנשאו ונכתבו באותו הכינוס אנו למדים על הקשרים ההדוקים שהתקיימו בין הרבי לבין רבני מרוקו. במועצת הרבנים, הללו העידו על עצמם שהם רוחשים כלפיו חיבה יתרה, ושהרב גורודצקי מהווה גורם חשוב ביצירת הקשר בין הרבי ורבני [[מרוקו]]. [[הרבי]] דחק במועצת רבני [[מרוקו]] לפעול לכך שיהיה הד לפעילות [[חב"ד]] ב[[מרוקו]].  


הרבי לא שינה ממנהגו וגם למועצת הרבנים החמישית הוא שלח מברק שהוקרא בפני הנאספים.  
הרבי לא שינה ממנהגו וגם למועצת הרבנים החמישית הוא שלח מברק שהוקרא בפני הנאספים.  
39,916

עריכות