דבר מלכות ויקרא: הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''דבר מלכות ויקרא''' היא [[שיחה]] שאמר [[הרבי]] ב[[שבת]] [[פרשת ויקרא]], [[א' בניסן]] [[תשנ"א]].
'''דבר מלכות ויקרא''' היא [[שיחה]] שאמר [[הרבי]] ב[[שבת]] [[פרשת ויקרא]], [[פרשת החודש]], [[א' בניסן]] [[תשנ"א]].


השיחה עוסקת במעלה של [[ראש חודש]] [[ניסן]] שהחל מאז יהודי צריך לפעול בדרך של הנהגה ניסית.
השיחה עוסקת במעלה של [[ראש חודש]] [[ניסן]] שהחל מאז יהודי צריך לפעול בדרך של הנהגה ניסית.
שורה 11: שורה 11:
==תוכן השיחה==
==תוכן השיחה==
===הוצאת ג' ספרי תורה===
===הוצאת ג' ספרי תורה===
בשיחה מבאר הרבי בפנימיות את הוצאת ג' ספרי תורה באותה שבת בכך שאם הוצאת ספר תורה מוסיפה כוח ליהודי בעניינים טובים, אז אם מוציאים ג' ספרי תורה זה מוסיף פי כמה וכמה, הרבי הוסיף שהכוח שניתן ליהודי הוא לפעול בדרך של הנהגה ניסית דבר התבטא שג' ספרי תורה שמוציאים:הספר השלישי ("החודש הזה לכם") מבטא את ההנהגה הניסית, הספר השני (של ראש חודש) מבטא את הנהגה הניסית ביחס שלה עם הטבע, והראשון (של שבת) מבטא כיצד זה נעשה חלק מהחייים.
בשיחה מבאר הרבי בפנימיות את הוצאת ג' ספרי תורה באותה שבת בכך שאם הוצאת ספר תורה מוסיפה כוח ליהודי בעניינים טובים, אז אם מוציאים ג' ספרי תורה זה מוסיף פי כמה וכמה, הרבי הוסיף שהכוח שניתן ליהודי הוא לפעול בדרך של הנהגה ניסית דבר התבטא שג' ספרי תורה שמוציאים: הספר השלישי ("החודש הזה לכם") מבטא את ההנהגה הניסית, הספר השני (של ראש חודש) מבטא את הנהגה הניסית ביחס שלה עם הטבע, והראשון (של שבת) מבטא כיצד זה נעשה חלק מהחיים.


===מנהגי ניסן===
===מנהגי ניסן===
{{ערך מורחב|חודש ניסן}}
{{ערך מורחב|חודש ניסן}}
בשיחה עורר הרבי על כך שיש להוסיף בלימוד הלכות פסח , ב[[מעות חיטים]] ובהוספת צדקה משום שהחל מראש חודש [[ניסן]] ניתן כוח לפעול בדרך של ההנהגה ניסית בעניינים אלו. עניין נתינת הצדקה נלמד משמותיהם של [[נדב ואביהוא]] שע"י שהוא "מנדב" הוא נעשה "אבי" משפיע, ומה[[קרבנות הנשיאים|נשיא]] של א' בניסן [[נחשון בן עמינדב]] ששמו הוא מלשון נדיבות.
בשיחה עורר הרבי על כך שיש להוסיף בלימוד הלכות פסח , ב[[מעות חיטים]] ובהוספת צדקה משום שהחל מראש חודש [[ניסן]] ניתן כוח לפעול בדרך של ההנהגה ניסית בעניינים אלו. עניין נתינת הצדקה נלמד משמותיהם של [[נדב ואביהוא]] שעל ידי שהוא "מנדב" הוא נעשה "אבי" משפיע, ומה[[קרבנות הנשיאים|נשיא]] של א' בניסן [[נחשון בן עמינדב]] ששמו הוא מלשון נדיבות.


==קישורים חיצוניים==  
==קישורים חיצוניים==  
11,703

עריכות