קריית אתא: הבדלים בין גרסאות בדף

הוסרו 47 בתים ,  11 בפברואר 2021
←‏= היסטוריה: עריכת ניסוח
(←‏= היסטוריה: הוספתי ותיקנתי)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
(←‏= היסטוריה: עריכת ניסוח)
שורה 3: שורה 3:
משפחות.
משפחות.


== היסטוריה =
== היסטוריה ==
ההיסטוריה של חב"ד בקרית אתא
קרית אתא הוקמה בשנת [[תרפ"ה]] בתור מושבה, עד שבשנת [[תשכ"ט]] הוכרזה כעיר.
בהוראת הרבי פעל במקום הרב שלמה קופצ'יק שהתחתן עם בתו של הרב ראובן גשייד שהיה ממייסדי קרת אתא. הרב קופצ'יק ערך התוועדויות וכן העמיד דוכן תפילין וכן עסק בשאר ה[[מבצעים]] לקירוב יהודים לרבי, והיה מוערך מאוד בקרב התושבים.
אך כשביקש מהרבי לפתוח בית כנסת חב"ד תשובתו של הרבי היתה שלילית.


בתחילה פעל במקום בהוראת הרבי הרב שלמה קופצ'יק שהתחתן עם בתו של הרב ראובן גשייד שהיה ממייסדי קרת אתא. הרב קופצ'יק ערך התוועדויות וכן העמיד דוכן תפילין וכן עסק בשאר המבצעים לקירוב יהודים לרבי, והיה מוערך מאוד בקרב התושבים. אך הזמן טרם הבשיל להקמת קהילה חב"דית, ותשובתו העקבית של הרבי לבקשותיו של הרב קופצ'יק לפתוח בית כנסת חב"ד היתה שלילית.
בשנת 1978. הוקמה קהילת חב"ד בעיר ע"י הרב צבי אורבן, בהכוונת הרב קופצ'יק.


הקהילה החב"דית בקרית אתא קיימת מאז שנת 1978.
כמו כן הקים ר' צבי את הבית חב"ד הראשון בקרית אתא יחד עם ר' מרדכי אברמוביץ' ז"ל ור' גור אריה איגל ובמסגרתו קיימו פעילות עניפה הכוללת גם אירועים סביב חגי ומועדי ישראל  [[תהלוכת ל"ג בעומר]], '[[מבצע חנוכה]]', '[[מבצע פורים]]', ועוד.


הקהילה הוקמה ע"י הרב צבי אורבן בהכוונת הרב קופצ'יק.
כמו כן פתח ר' צבי את חנות הבית חב"ד. ובנוסף, סיפק פרשיות תפילין ומזוזות לכל ה'בתי-חב"ד' באזור הצפון ללא כל תמורה.


כמו כן הקים ר' צבי את הבית חב"ד הראשון בקרית אתא יחד עם ר' מרדכי אברמוביץ' ז"ל ויבדלח"ט ר' גור אריה איגל ובמסגרתו קיימו פעילות עניפה הכוללת גם אירועים עונתיים בחגי ומועדי ישראל, ובין היתר: תהלוכת ל"ג בעומר, 'מבצע חנוכה', 'מבצע פורים', ועוד ועוד.
במהלך השנים פעל ר' צבי להבאת הרב [[ראובן דונין]] לקהילה, וכך, למעשה, שימש ר' ראובן כ'[[משפיע]]' של הקהילה ועשה [[שבת]]ות רבים בקהילה ונודעה השפעתו הברוכה על הקהילה.


ר' צבי הוא גם זה שהקים וניהל בהתנדבות מלאה את חנות הבית חב"ד. בנוסף, סיפק פרשיות תפילין ומזוזות לכל ה'בתי-חב"ד' באזור הצפון ללא כל תמורה.
בתחילת שנות המ"מים, הצטרף כשליח למקום הרב אברהם שמואל בוקיעט, משלוחי הרבי לארץ הקודש, לעזרה בפעילות הבית חב"ד לאחר שר' צבי נוכח כי לא יוכל בעצמו לעשות את כל הפעילות של בית חב"ד בשל עבודתו התובענית בתעשייה הצבאית. מאוחר יותר עבר ר' אברהם בוקיעט [[לכפר חב"ד]].


במהלך השנים פעל ר' צבי להבאת הרב ראובן דונין לקהילה, וכך, למעשה, שימש ר' ראובן כ'משפיע' של הקהילה ועשה שבתות רבים בקהילה ונודעה השפעתו הברוכה על הקהילה.
בשנת [[תשמ"ד]] לאחר שר' אברהם בוקיעט עבר ל[[כפר חב"ד]], הגיע למקום הרב [[חיים שלמה דיסקין]] חתנו של הרב קופצ'יק, ושימש (במקום הרב בוקיעט) כשליח חב"ד בעיר. בהשתדלותו של ר' צבי אורבן מונה לרב בית ספר בקרית אתא, ובהמשך לרב של כל בתי הספר הממלכתיים בעיר. לאחר פטירתו של הרב קופצ'יק, בשנת תש"נ, מילא את מקומו כרב קהילת חב"ד.
 
בתחילת שנות המ"מים, לאחר שנוכח כי לא יוכל בעצמו לעשות את כל הפעילות של בית חב"ד בשל עבודתו התובענית בתעשייה הצבאית, פעל ר' צבי אורבן להבאת שליח למקום והביא את הרב אברהם שמואל בוקיעט, משלוחי הרבי לארץ הקודש, שמאוחר יותר עבר לכפר חב"ד.
 
לאחר מכן, בשנת תשמ"ד, הגיע למקום חתנו של הרב קופצ'יק הרב חיים שלמה דיסקין, ושימש (במקום הרב בוקיעט) כשליח חב"ד בעיר. בהשתדלותו של ר' צבי אורבן מונה לרב בית ספר בקרית אתא, ובהמשך לרב של כל בתי הספר הממלכתיים בעיר. לאחר פטירתו של הרב קופצ'יק, בשנת תש"נ, מילא את מקומו כרב קהילת חב"ד.


ביום ט"ו בשבט תשע"א נבחר הרב דיסקין לרבה האשכנזי של קריית אתא.
ביום ט"ו בשבט תשע"א נבחר הרב דיסקין לרבה האשכנזי של קריית אתא.