נפתלי צבי ברג: הבדלים בין גרסאות בדף

הוסרו 53 בתים ,  9 בדצמבר 2020
מ
אין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – "=תולדות חייו" ב־"=תולדות חיים")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
מאין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
פרופסור '''נפתלי צבי ברג''' ([[כ"ב אב]] [[ת"ש]]-[[כ"ז תמוז]] [[תשנ"ד]]) היה חסיד מקושר לרבי, ופרופסור בפנטגון.
פרופסור '''נפתלי צבי ברג''' ([[כ"ב אב]] [[ת"ש]]-[[כ"ז תמוז]] [[תשנ"ד]]) היה פרופסור בפנטגון.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד ב[[כ"ב אב]] בשנת [[ת"ש]] להורים שאינם שומרי תורה ומצוות ב[[שיקגו]], בהשפעת סבו הלך כבר בילדותו לבית כנסת חב"ד בשיקגו "בני ראובן - חב"ד"{{הערה|למרות התנגדות הוריו}}, שהגיע לבית הכנסת הוא הכיר את הרב [[דוד משה ליברמן]] שקירב אותו ליהדות ולחב"ד בכלל, באותה העת החל הוא להכיר את [[הרבי]], וכעבור זמן החל להתכתב עם הרבי ולשאול אותו שאלות בעניינים מסוימים.
נולד ב[[כ"ב אב]] בשנת [[ת"ש]] להורים שאינם שומרי תורה ומצוות ב[[שיקגו]], בהשפעת סבו הלך כבר בילדותו לבית כנסת חב"ד בשיקגו "בני ראובן - חב"ד"{{הערה|למרות התנגדות הוריו}}, כשהגיע לבית הכנסת הוא הכיר את הרב [[דוד משה ליברמן]] שקירב אותו לחבוליהדות בכלל, כעבור זמן החל להתכתב עם הרבי ולשאול אותו שאלות בעניינים מסוימים.


בגיל עשר הוא הודיע לאימו שהוא רוצה לעבור לבית ספר דתי, אימו בתחילה התנגדה, אולם כעבור זמן בית הספר סילק את נפתלי צבי ממנו, לפיכך לא היה לאימו ברירה והיא העבירה אותו לבית ספר דתי.
בגיל עשר הוא הודיע לימו שהוא רוצה לעבור לבית ספר דתי, אמו בתחילה התנגדה, אולם כעבור זמן סולק מבית ספרו, לפיכך לא היה לאמו ברירה והיא העבירה אותו לבית ספר דתי.


בשנת [[תשי"ד]] עבר ללמוד ב[[ישיבת תומכי תמימים 770]] , באותה העת הוא נפגש לראשונה עם [[הרבי]]. בגיל עשרים הוא נשלח ללמד נערים צעירים ב[[מונטריאול]], שם קיבל [[סמיכה לרבנות]] והיה עורך את שיחותיו של [[הרבי]]
בשנת [[תשי"ד]] עבר ללמוד ב[[ישיבת תומכי תמימים 770]], באותה עת נפגש לראשונה עם [[הרבי]]. בגיל עשרים הוא נשלח ללמד נערים צעירים ב[[מונטריאול]], שם קיבל [[סמיכה לרבנות]] וערך את שיחותיו של [[הרבי]].


בעקבות לחץ אימו הוא שאל את הרבי האם ללכת ל[[אונברסיטה]] , אולם הרבי אסר עליו, לאחר זמן הסכים הרבי לכך אולם בתנאי שיקפיד על לימוד [[חת"ת]]{{הערה|לימים העיד שבזכות זה עד סוף ימיו היה מקפיד על חת"ת}}.
בעקבות לחץ אמו הוא שאל את הרבי האם ללכת ל[[אוניברסיטה]] , אולם הרבי אסר עליו, לאחר זמן הסכים הרבי לכך אולם בתנאי שיקפיד על לימוד [[חת"ת]]{{הערה|לימים העיד שבזכות זה עד סוף ימיו היה מקפיד על חת"ת}}.


לאחר שגמר את לימודיו חיפש מקום עבודה, אולם שום מקום לא הסכים לתנאיו שלא לעבוד בשבת, בסופו של דבר הוא התקבל לפנטגון שהם הסכימו לקבל את תנאיו.
לאחר שגמר את לימודיו חיפש מקום עבודה, אך בשום מקום לא הסכימו לבקשתו לפוטרו מעבודה בשבת, בסופו של דבר הוא התקבל לפנטגון (משרד הביטחון האמריקאי) שהם הסכימו לקבל את תנאיו.


בעת עבודתו בפנטגון קיבל פרסים מרשימים , בשנת [[תשל"ח]] קיבל את הפרס '''המאמר הטוב ביותר''', ב[[תשל"ט]] קיבל את התואר '''איש השנה בתחום ההמצאות''', ובשנת [[תשמ"ב]] קיבל מטעם [[ארצות הברית]] את התואר '''מהנדס השנה'''.
בעת עבודתו בפנטגון קיבל פרסים מרשימים, בשנת [[תשל"ח]] קיבל את הפרס המאמר הטוב ביותר, ב[[תשל"ט]] קיבל את התואר איש השנה בתחום ההמצאו', ובשנת [[תשמ"ב]] קיבל מטעם [[ארצות הברית]] את התואר מהנדס השנה.


היה בקשרי ידידות טובים עם הפרופסור ברונבר.
היה בקשרי ידידות טובים עםהפרופסור [[ירמיהו ברונבר]].


ביתו סיפרה שאת אחת ההמצאות הטובות שלו הוא המציא בזכות [[מאמר]] מ[[ליקוטי תורה]] של [[אדמו"ר הזקן]].
ביתו סיפרה שאת אחת ההמצאות הטובות שלו הוא המציא בזכות [[מאמר]] מ[[ליקוטי תורה]] של [[אדמו"ר הזקן]].
שורה 24: שורה 24:


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:ברג, נפתלי צבי}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:פרופסורים]]
[[קטגוריה:פרופסורים]]
11,349

עריכות