קונטרס ההתפעלות: הבדלים בין גרסאות בדף

עריכה כללית
מאין תקציר עריכה
(עריכה כללית)
שורה 1: שורה 1:
"'''קונטרס ההתפעלות‏‏‏‏'''"‏‏‏‏<ref>‏'''התפעלות'''- התעוררות וחיות בעבודת ה'‏</ref> הוא [[קונטרסים (אדמו"ר האמצעי)|קונטרס]] שנכתב על ידי [[אדמו"ר האמצעי]].
"'''קונטרס ה[[התפעלות‏‏]]‏‏'''" הוא [[קונטרסים (אדמו"ר האמצעי)|קונטרס]] שנכתב על ידי [[אדמו"ר האמצעי]] ונשלח ל[[חסידים]] בשנת [[תקע"ד]] (שנה לאחר [[הסתלקות]] [[אדמו"ר הזקן]]).


הקונטרס נשלח ל[[חסידים]] בשנת [[תקע"ד]] (שנה לאחר [[הסתלקות]] [[אדמו"ר הזקן]]).
בקונטרס אגרת לכלל [[חסידי חב"ד]] העוסקת בדרכי ההתפעלות‏‏‏‏ ב[[לב]] וב[[מחשבה]] על פי דרך [[חב"ד]] ושילובם ב[[עבודת השם]] החבדי"ת. נקודת העניין היא ש"התפעלות"‏ [[אמת|אמיתית]]‏ מושגת רק על ידי [[התבוננות]] בהנהגת ה' את ה[[עולם]].


הקונטרס הוא איגרת לכלל חסידי [[חב"ד]] והוא עוסק בדרכי ההתפעלות‏‏‏‏ במוח לב ובמחשבה על פי דרך חב"ד, ומסביר את עיקרי עבודת השם החבדי"ת. על-פי הקונטרס, "התפעלות"‏‏ מושגת על ידי התבוננות בהנהגת ה' את העולם.
הקונטרס מחולק להקדמה, שהיא אגרת נפרדת, שבה מבאר הרבי את חיוב ההתפעלות, ושולל את המתפעלים "התפעלות חיצונית", הנקראים בפיו "הדרכים הישנות" (הכוונה ל[[חסידות פולין|חסידויות הפולניות]]) מחד, ומאידך את אלה שחוששים, כביכול, להתפעל (כאן הכוונה לר' [[אהרן מסטרשלה]] שהיה תלמיד של בעל התניא והנהיג חלק מהחסידים אחרי [[מות]]ו). הרבי מבכה את המצב שרוב החסידים לא מתעוררים להתפעלות ומסביר את הסיבות למצב.


הקונטרס מחולק להקדמה, שהיא אגרת נפרדת, שבה מבאר הרבי את חיוב ההתפעלות, ושולל מחד את המתפעלים "התפעלות חיצונית" הנקראים בפיו "הדרכים הישנות" (הכוונה לחסידויות הפולניות), ומאידך את אלה שחוששים, כביכול, להתפעל (כאן הכוונה לר' [[אהרן מסטרשלה]] שהיה תלמיד של בעל התניא והנהיג חלק מהחסידים אחרי מותו). הרבי מבכה את המצב שרוב החסידים לא מתעוררים להתפעלות ומסביר את הסיבות למצב.
הקונטרס עצמו מחולק למספר חלקים בהם מסביר אדמוהאמצעי את המדרגות בהתפעלות, הדרכים להגיע אליהן ואת מונעי ההתפעלות.
הקונטרס עצמו מחולק למספר חלקים שבהם מסביר האדמו"ר את המדרגות בהתפעלות, הדרכים להגיע אליהן ואת מונעי ההתפעלות.


==פירושים==
==פירושים==
שורה 12: שורה 11:
על הקונטרס יש שני ביאורים מאת ר' [[הלל מפאריטש]]. הראשון "מהדורא קמא" הוא על סדר הקונטרס והשני "מהדורא בתרא" הוא הערות על הקונטרס.
על הקונטרס יש שני ביאורים מאת ר' [[הלל מפאריטש]]. הראשון "מהדורא קמא" הוא על סדר הקונטרס והשני "מהדורא בתרא" הוא הערות על הקונטרס.


== הערות שוליים ==
<references />
==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
 
* [http://yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=1030&page=1&rc=15 שיעורים על הקונטרס] באתר [[ישיבת בית אל]].
* [http://yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=1030&page=1&rc=15 שיעורים] באתר [[ישיבת בית אל]] על '''קונטרס ההתפעלות'''.
* [http://www.hebrewbooks.org/34845 הקונטרס באתר Hebrew Books]
* [http://www.hebrewbooks.org/34845 מהדורת צילום] של הקונטרס באתר Hebrew Books.
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר האמצעי]]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר האמצעי]]
{{ויקיפדיה}}
{{ויקיפדיה}}