חוגי חן למשנת חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
שורה 41: שורה 41:


===[[ספר הק"ן]]===
===[[ספר הק"ן]]===
לרגל היובל השלישי להסתלקות אדמו"ר הזקן
לרגל<ref>ראה: https://chabad.info/magazine/612692/</ref> שנת המאה וחמישים להסתלקות אדמו"ר הזקן בשנת תשכ"ג, מר זלמן שזר יזם להוציא ספר מאמרים מחקריים אודות אדמו"ר הזקן ומר שזר כתב על ההצעה לרבי ובאגרת מחנוכה תשכ"ג, השיב הרבי כי היוזמה גורמת לשביעות רצון, אך הרבי מסתייג וכותב כי מקוה כי כל המאמרים שיופיעו בקובץ יהיו מתאימים לגמרי לתורתו של רבנו הזקן, ואם כך יהיה הדבר, יוכל להביע את דעתו הגלויה כי שבע רצון מכך.
 
שזר הגה רעיון להוציא את הקובץ באמצעות משתתפי "חוגי חן" למשנת חב"ד. חוגי חן – הוא שיעור בלימוד חסידות בהשתתפות מר שזר ואישים אחרים, ובמשך תקופה המגיד שיעור היה הרב אברהם חן (בנו של הרה"ג הרב דוד צבי חן מחשובי רבני חב"ד), ועל שמו נקרא החוג – חוגי חן, ולאחר פטירת הרב חן, מסר את השיעורים במשך תקופה לא ארוכה הרב זווין והוא העניק את התפקיד למגיד שיעור צעיר בשם הרב עדין שטיינזלץ. באותה תקופה מסר הרב שטיינזלץ מספר שיעורי תניא וחסידות ובהם השתתפו נשיא המדינה מר זלמן שזר, המשוררת זלדה בת דודתו של הרבי, הסופרת-משוררת מרים ילן-שטקליס (מגזע משפחת וילנסקי החב"דית) ובכירי משרד הבריאות.
 
הרב שטיינזלץ – המגיד שיעור של חוגי חן הופקד על מלאכת עריכת הקובץ הייחודי בו כתבו אישים חשובים, אך מפני סיבות שונות הוצאת הקובץ נדחתה שש שנים, ולרגל הילולת אדמו"ר הזקן כ"ד טבת בשנת תשכ"ט יצא הקובץ בשם "ספר הקן" ובו 170 עמודים. הקובץ נפתח בדברי הקדמה של שזר, וממ


==סגנון השיעור==
==סגנון השיעור==
6,031

עריכות