שלמה זלמן ברוין: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 2,358 בתים ,  2 במאי 2018
אין תקציר עריכה
שורה 8: שורה 8:
הגאון הרב שלמה זלמן ברוין בן הרב שמואל חיים ומרת מינדל ע"ה היה מפורסם כרב גאון המקובל על כלל חוגי היראים ועמד בשורה הראשונה עם גדולי ישראל בדורו מעל ל 60 שנה.
הגאון הרב שלמה זלמן ברוין בן הרב שמואל חיים ומרת מינדל ע"ה היה מפורסם כרב גאון המקובל על כלל חוגי היראים ועמד בשורה הראשונה עם גדולי ישראל בדורו מעל ל 60 שנה.


בהונגריה נשא את הרבנית רבקה <ref>בת ר' שלמה ברוין הי"ד</ref>, שהתמסרה לעזרה לנזקקים, ולהחזקת בית המדרש.
נולד בשנת תרע"ג בעיר דאברא (בצ'כסלובקיה) לאביו הרב החסיד רבי שמואל חיים בורין ז"ל, מחושבי חסידי ה"שינאווער רב" בעל 'דברי יחזקאל' זי"ע ותלמיד חבר של האמדו"ר מצנז בעל "דברי חיים" זי"ע.


הרב ברוין היה בן למשפחת של דורות של רבנים ולפני השואה היה רב וראש ישיבה בבודפסט הונגריה.
כבר בקטנותו ניכרו בו כשרונתיו העילויים. בהיותו בגיל בר מצוה למד בקייץ אחד את כל מסכת שבת עם תוס' רא"ש ור"ן, הוא הי' "מנוח בלימדו עד לשא אחת ראוהו חוזר גמרא בלכתו ברחוב..


בנסים ניצל יחד עם אביו ואימו וחלק מאחיו אוחיותיו מידי הנאצים, כאשר ארבע מאחיותיו חמיו וחמותו ועוד רבים מבני משפחתו נהרגו, ובחסדי ה' הגיע לניו יורק.
תמיד שקד לימוד תורה אף בשעת עוני ויסורים, והיה מאוד מקפיד על זמנו זמן - למידה, תפילה, ואפילו הליכה. נודע כבעל תפלה מפורסם, והיה בקי בסדרי לוחות השנים וכדומה.


לאחר מכן תקופה היה בשכונת בשכונת [[ברוזביל]] (בראונסוויל), בברוקלין, ולאחר מכן פתח את בית המדרש קהל "שערי ציון" בפלטבוש.
הוא שתה את מימיהם של הרבנים הגאונים הרב שאול בראך זצ"ל, ולאחר מכן הרבי מהר"ש ענגיל ז"ל, שנתן לו את ה'סמיכה', בביתו הייתה לו האפשרות לעשות 'שימוש', הוא קיבל התר-הוראה גם מהרב העניק פאק ז"ל.
בתקופה ההיא נסע להסתובב בצל האדמו"ר ממונקאטש [[חיים אלעזר שפירא]] זצ"ל, בעל "מנחת אלעזר", הרה"צ ממונקאטש כיבדו בכיבודים רבניים - למרות היותו חסיד צעיר - כאילו הוא כבר רב בישראל, כיון שראה בעיני קודשו שעתיד להיות מורה הוראה בישראל.


היה אדוק בצדיקי ובדרכי בית צאנז שינאווא וזכה לקירבה יתרה אצל הרב [[חיים אלעזר שפירא]] ממונקאטש בעל ה"מנחת אלעזר",  
לאחר נישואיו עם הרבנית רבקה <ref>בת ר' שלמה ברוין הי"ד</ref> נכדת הגה"צ ר' ישראל בראון זצ"ל אבד"ק ענטש (הונגריה), התמנה לרב בית הכנסת "עהרענפלעד ב""פעסט", וניהי חבר בבית דינו של הגאון רבי [[יהונתן שטייף]] ז"ל, הרב יהונתן כיבדו כבוד רב עד שקם מלוא קומתו כל אימת שהרב ברוין נכנס לבית דינו, למרות היותו אברך צעיר בשנות העשרים לחייו!...


כמו כן היה בקשר אדוק עם הגאון הרב [[יונתן שטייף]].
בנסים ניצל יחד עם אביו ואימו וחלק מאחיו ואחיותיו מידי הנאצים, כאשר ארבע מאחיותיו חמיו וחמותו ועוד רבים מבני משפחתו נהרגו, ובחסדי ה' הגיע לאוסטריה נתמנה לרבב בזאלצבורג, בה התקבצו יהודים רבית שארית הפליטה מהשואה הנוראה. עקב היותו בעל הוראה מובהק התעסק רבות בהתרת עגונות, סידור קידושין וחליצות, ובכלל להראות להמון עם "את המעשה אשר יעשון".  


כל חייו שקד לימוד תורה אף בשעת עוני ויסורים מנעוריו, והיה מאוד מקפיד על זמנו זמן - למידה, תפילה, ואפילו הליכה.
בהגיעו לארצות הברית בשנת תש"ח התיישב הרב ברוין בשכונת [[ברוזביל]] (בראונסוויל), בברוקלין, שהייתה בשנים ההם מרכז יהודי בבית מדרשו נהפך עלד מהרה ל"בית ועד לחכמים", אנשים רבים באו לשמוע את דברי תורתו ובדעודות השבת, את שעירויו הקבועים בהלכה ובאגדה.


הרב היה בעל תפלה מפורסם, והיה בקי בסדרי לוחות השנים וכדומה.
לאחר מכן עבר הרב ברוין לפלטבוש, בה הניהג ברמה את קהילת "שערי ציון". גם כאן נפך המקום לתלפיות הוא הפליא את שומעיו בכוח חידושו העצום בכל חלקי התורה, ודבריו הנמעימים פעלו את פועלתם על שומעיהם.
 
אשתו הרבנית רבקה אשת חבר עמדה לצידו וסייע לו כל השנים, שהתמסרה לעזרה לנזקקים, ולהחזקת בית המדרש.


==רבנותו בניו יורק==
==רבנותו בניו יורק==
6,031

עריכות