שבת כהלכה: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 1,134 בתים ,  22 בינואר 2017
אין תקציר עריכה
מ (added Category:שבת using HotCat)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''שבת כהלכה''' הינו ספר המבאר את הלכות שבת הלכה למעשה מיוסד על שלושת השיטות: שו"ע, משנה ברורה, ובמיוחד מביא את כל פסקי [[אדמו"ר הזקן]] עם הסבר, פירוט וביאור.
'''שבת כהלכה''' הינו סדרת ספרי הלכה העוסקים בהלכות איסורי [[ל"ט מלאכות|מלאכות]] [[שבת]] בעיקר בעניינים הנוגעים בהכנת ובהתעסקות עם אוכל בשבת, נכתב על ידי הרב [[יקותיאל פרקש]]. לספר שלשה חלקים והוא נפוץ בעיקר בין חסידי חב"ד. וניתנת לו סמכות רבה בביאור שיטתו של אדמו"ר הזקן, הספר בכללות מתייחס בפסק ההלכה לספרים [[שולחן ערוך אדה"ז]] ו[[משנה ברורה]] ומייחס אף למנהגי הספרדים עם התייחסות לדברי הפוסקים.


את הספר חיבר וערך הרב [[יקותיאל פרקש]].
התוכן מחולק באופן כללי לשלשה חלקים, חלק ההלכה למעשה, חלק הערות וציונים הכולל מקורות לפסקי ההלכה המובאים בחלק המעשי, וחלק הערות ביאורים הכולל ביאורים ונימוקים להכרעות הלכה למעשה במקום שישנם סתירות, מחלוקות, או ספקות בדברי הפוסקים. במדור זה האחרון ניתנו ביאורים רבים לדיוקי לשונות ופסקים שבשולחן ערוך של אדמו"ר הזקן, כפי שצוינו אליהן במהדורה החדשה של השולחן ערוך.


* חלק ראשון: דיני בישול.
הסדרה מסודרת לפי נושאים כרך א' (ירושלים, תשנ"ו) עוסק בהלכות מבשל, חלק שני (ירושלים, תשס"ג) עוסק בהטמנה, בורר, קילוף פירות וירקות סינון וניפוי [מרקד], סחיטת דברי מאכל. חלק שלישי: (ירושלים תשע"ב) שאר ההלכות הנוגעים במטבח נולד, טוחן ועוד.
;;ירושלים תשנ"ו  
 
*חלק שני: הטמנה, בורר, קילוף פירות וירקות סינון וניפוי [מרקד], סחיטת דברי מאכל.  
;;ירושלים תשס"ג
*חלק שלישי:
;;ירושלים [[תשע"ב]]




[[קטגוריה:ביאורים בהלכה]]
[[קטגוריה:ביאורים בהלכה]]
[[קטגוריה:שבת]]
[[קטגוריה:שבת]]
5,403

עריכות