מסכתות הגמרא הנלמדות בישיבות חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה חזותית
 
(29 גרסאות ביניים של 18 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''מסכתות הגמרא הנלמדות בישיבות חב"ד''' הינן שמונה מסכתות [[תלמוד בבלי]] שנקבעו על ידי [[אדמו"ר הרש"ב]]{{מקור}} אותו לומדים כל תלמידי [[ישיבות חב"ד]] ברחבי העולם. בכל שנה נלמדת מסכת אחת.
[[קובץ:בבא בתרא מענטליק.jpg|ממוזער|מענה הרבי על שאלתו של ראש ישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] הרב [[מרדכי מענטליק]] לקראת שנת הלימודים [[תשד"מ]] שמרוב הישיבות קיבל הסכמה כי בדעתם ללמוד בשנה הבאה מסכת [[בבא בתרא]]: '''להחזיר{{ש}}ואחרי רבים להטות ויהא בשעה טובה ומוצלחת{{ש}}ויהי רצון שבקרוב ממש [[השבת אבידה|יחזיר הקב"ה האבדה]] – ואבדתם בגוים – דא בבא בתרא{{ש}}([[זהר]] חלק ג' קצח, א) – תליתאה למקומה ול[[בית המקדש השלישי|בית – המקדש תליתאה]]'''.]]
'''מסכתות הגמרא הנלמדות בישיבות חב"ד''' הינן שמונה מסכתות [[תלמוד בבלי]] אותן לומדים כל תלמידי [[ישיבות חב"ד]] ברחבי העולם. בכל שנה נלמדת מסכת אחת בעיון. בשנת [[תשפ"ד]] מתחילים ללמוד את מסכת בבא בתרא.


מטרת הלימוד האחיד היא כדי לאפשר לתלמידי הישיבות השונות לדון יחד בנושאים הנלמדים, כאשר התועלת היא כפולה: [[אחדות ישראל|אחדות]] בין התלמידים, ולימוד מעמיק ובונה יותר. אלו הן המסכתות העיקריות הנלמדות בישיבות, אך נוסף להן נלמדות בכל ישיבה מסכתות שונות ל'גירסא'.
==היסטוריה==
מטרת הלימוד האחיד היא כדי לאפשר לתלמידי הישיבות השונות לדון יחד בנושאים הנלמדים, כאשר התועלת היא כפולה: [[אחדות ישראל|אחדות]] בין התלמידים, ולימוד מעמיק ובונה יותר. אלו הן המסכתות העיקריות הנלמדות בישיבות, אך נוסף להן נלמדות בכל ישיבה מסכתות שונות ל'גירסא'{{הערה|למעט תומכי תמימים לוד ומגדל העמק הלומדים את ה'גירסא' בתוך המסכת הנלמדת.}}.
 
הרב [[מרדכי מנטליק]] מישיבת [[תומכי תמימים המרכזית 770]] היה מכניס לרבי הצעה איזה מסכת ילמדו, ועל פי דעתם של רוב ההנהלות נקבעה המסכת.
 
לקראת שנת [[תשנ"ב]], בעקבות העיסוק האינטנסיבי סביב [[גאולה ומשיח]] הועלתה הצעה להנהלת ישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] לפיה המסכת הישיבתית של אותה שנה תהיה מסכת העוסקת בדיני [[בית הבחירה]] (כדוגמא: [[סנהדרין]], [[זבחים]] וכו').
 
הנהלת הישיבה לא נענתה לבקשת ה[[תמים|תמימים]] והחליטה להשאיר את הסדר על כנו ושילמדו באותה שנה כמתוכנן את מסכת "[[בבא בתרא]]", התמימים פנו במכתב לרבי ו"התלוננו" על הנהלת הישיבה.
 
[[הרבי]] כמובן השאיר את החלטת הנהלת הישיבה, אולם בשבת שלאחר מכן קישר ב[[שיחה]]{{הערה|שיחת [[בא]]-[[בשלח]], [[תשנ"ב]].}} את מסכת "[[בבא בתרא]]" ל[[גאולה]]. התמימים למדו מכך שבכל מסכת ובכל נושא ניתן למצוא את הקשר לענין [[הגאולה]].


==רשימת המסכתות==
==רשימת המסכתות==
המסכתות הם לפי סדר הלימוד הוא:
המסכתות הם לפי סדר הלימוד הבא:
#[[מסכת שבת - תשע"ד]]
#[[מסכת גיטין]]
#[[מסכת גיטין - תשע"ה]]
#[[מסכת בבא בתרא]]
#[[מסכת בבא בתרא - תשע"ו]]
#[[מסכת כתובות]]
#[[מסכת כתובות - תשע"ז]]
#[[מסכת בבא קמא]]
#[[מסכת בבא קמא - תשע"ט]]
#[[מסכת פסחים]]
#[[מסכת פסחים - תש"פ]]
#[[מסכת קידושין]]
#[[מסכת קידושין - תשפ"א]]
#[[מסכת בבא מציעא]]
#[[מסכת בבא מציעא - תשפ"ב]]
#[[מסכת שבת]]


==קישורים חיצוניים==
* [http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=5914&CategoryID=1288 גיליון התקשרות 775] ו[http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=4642&CategoryID=1124 גליון 707], מדור ניצוצי רבי


{{ערך חסר}}
{{קצרמר}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מושגים ישיבתיים]]
[[קטגוריה:מושגים ישיבתיים]]
משתמש אלמוני