מציאות: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 142 בתים ,  3 בינואר 2016
דיוק קל
אין תקציר עריכה
(דיוק קל)
שורה 1: שורה 1:
'''המציאות''' היחידה והאמתית הקיימת עלי אדמות - זהו [[הקב"ה]], שמציאותו אינה תלויה באף נמצא, אלא [[מציאותו מעצמותו]]. כל שאר הנמצאים, הימצאותם תלויה בממציא אחר (הקב"ה) ובמילא הרגשתם למציאות אינה חשובה כלום.
'''מציאות''' היא מושג המבטא בשימושו היום-יומי את מצב הדברים הקיימים, כפי שהם באמת (מציאות הדבר). במובן הרחב יותר של המושג, המציאות כוללת את כל מה שיש, בין אם ניתן להבחין בו או להבין אותו ובין אם לאו. מציאות אמיתית, בהגדרתה, היא [[הקדוש ברוך הוא]] לבדו{{הערה|1=[[משנה תורה]] ל[[רמב"ם]], הלכות יסודי התורה, א, א}}, בעוד שה[[עולם]] איננו בעל משמעות וקיום אמיתיים.


ישנה גישה הטוענת ע"פ הנ"ל שמציאות העולם היא ע"ד דמיון בעלמא, חסידות חב"ד בהדגשתה את עניין הביטול והעדר הישות אינה תומכת חלילה בגישה זו במידה כלשהי, ולהפך; היא מיסודה שוללת גישה זו מכל וכל, שכן מציאות העולם נבראה ע"י הקב"ה אשר בתורתו הק' מתחיל בפ' "בראשית ברא..."
==מציאות העולם==
{{ערך חסר}}


==ב[[עבודת השם]]==
==ב[[עבודת השם]]==
כל יצור נברא, שמקורו ב'[[אין]]' שמרגיש עצמו למציאות עצמאית הרי זה נוגד את ה[[אמונה]] ב[[השם אחד]]. שהרי מחשיב את עצמו למציאות נוספת. אדמו"ר הזקן כותב{{הערה|1=[[ספר התניא]], [[ליקוטי אמרים - פרק כ"ב|פרק כ"ב]]}} שאמנם גם ה[[סטרא אחרא]] יודעים ומכירים במלכותו של הקב"ה, אלא שסוברים כי הם מציאות לכשעצמם וזוהי כפירתם.
 
כתוצאה מהיות [[הקדוש ברוך הוא]] ה[[מציאות]] היחידה, נדרש גם ה[[אדם]], בתפיסתו האישית, לסגל לעצמו תחושה של [[ביטול]]. להתייחס לעצמו ואל סביבתו כאל חסרי תוקף ומשמעות אמיתיים, וזכות קיומם היא קיום רצונו של הבורא. ברמות הבסיסיות של תפיסה זו נדרש האדם להתנהל כמי שלא חש את עצמו כמציאות במובן המשעי, של ביטול וציות מוחלטים לרצון הבורא. ברמות גבוהות יותר, נדרש האדם לחוש בליבו כי אין מציאות מבלעדי הבורא, ולהגיע למצב בו רצונו יהיה תואם לרצון הבורא, המציאות היחידה הקיימת באמת


==ראו גם==
==ראו גם==
12,624

עריכות