ניגון ע"ז (אמנם כן): הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
שורה 8: שורה 8:


==שיר 'טאטעניו'==
==שיר 'טאטעניו'==
ר' [[אברהם פריד]] כתב מילים לניגון זה. המילים באידיש 'טאטעניו'. השיר מספר על האבה העצומה שיש לאבינו שבשמים לכל יהודי ואפילו שגורשנו משולחנו הוא עוד עתיד להביא אותנו כולם יחד לירושלים, ללא יוצא מן הכלל נהיה כולנו יחד עם אבותינו.
ב[[תשמ"ג]] כתב ר' [[אברהם פריד]] מילים לניגון זה. השיר נקרא 'טאטעניו', והמילים באידיש. השיר מספר על האבה העצומה שיש לאבינו שבשמים לכל יהודי ואפילו שגורשנו משולחנו הוא עוד עתיד להביא אותנו כולם יחד לירושלים, ללא יוצא מן הכלל נהיה כולנו יחד עם אבותינו.


מפי המשב"ק ר׳ [[חס"ד הלברשטם]], שזכה לשרת בבית הרבי והרבנית במשך 18 שנה:
מפי המשב"ק ר׳ [[חס"ד הלברשטם]]:


כשהיינו נוסעים במכונית, הרבנית אהבה מאוד לשמוע קלטות של אברהם פריד. שיר אחד שהיה אהוב עליה במיוחד, הוא השיר הידוע בשם "טאטעניו".
כשהיינו נוסעים במכונית, [[חיה מושקא שניאורסון|הרבנית]]. אהבה מאוד לשמוע קלטות של אברהם פריד. שיר אחד שהיה אהוב עליה במיוחד, הוא השיר הידוע בשם 'טאטעניו'.


בדרך כלל הרבנית הקפידה שאף אחד לא יהיה נוכח בשעת הדלקת נרות, אפילו באי הבית הקרובים. בעדינותה מעולם לא ביקשה מהנוכחים לעזוב את החדר, אך בתבונתה חיכתה עד שיעשו זאת מעצמם. אבל שמעתי מאחת שראתה את הרבנית בערב ראש השנה תשמ"ו, בזמן הדלקת הנרות, ושמעה אותה מפזמת בדביקות רבה את השיר אבינו אב הרחמן, רחם עלינו . . געוואלד טאטעניו... אכן, בעת רצון מיוחדת זו, התפללה הרבנית לא על צרכיה האישיים, אלא על ישועת כלל ישראל!
בדרך כלל הרבנית הקפידה שאף אחד לא יהיה נוכח בשעת הדלקת נרות, אפילו באי הבית הקרובים. בעדינותה מעולם לא ביקשה מהנוכחים לעזוב את החדר, אך בתבונתה חיכתה עד שיעשו זאת מעצמם. אבל שמעתי מאחת שראתה את הרבנית בערב ראש השנה תשמ"ו, בזמן הדלקת הנרות, ושמעה אותה מפזמת בדביקות רבה את השיר 'טאטעניו'.


===מילות השיר===
===מילות השיר===