אלעד: הבדלים בין גרסאות בדף

הוסרו 1,046 בתים ,  21 בנובמבר 2007
אין תקציר עריכה
שורה 32: שורה 32:
==ייסוד הספרייה==
==ייסוד הספרייה==


בו' שבט תשס"ד נחתם הסכם לשנתיים בין השליח הרב סילברמן לבין מנהל מחלקת דת במועצה מר רמי לברון על הפעלת ספרייה תורנית עיונית שישרת את העיר כולה.המועצה הקצו שטח והרב סילברמן דאג להשאר:רכישת מבנה יביל , כונניות ,שולחנות קריאה, כסאות ועוד ציוד וכמובן לספרים. בג' תמוז תשס"ד התקיימה טקס חנוכת הבית צנועה לספרייה שעמד אז על 1,000 ספרים כאשר חלק מכובד מהספרים כלל ספרי חסידות חב"ד.במשך השנתיים דאג הרב סילברמן להרחיב את הספרייה ונתווסף עמדת מחשב עם תוכנות אוצר החכמה ופרוייקט השו"ת וכן כ-800 ספרים נוספים.
בו' [[שבט]] [[תשס"ד]] נחתם הסכם לשנתיים בין השליח הרב סילברמן לבין מנהל מחלקת דת במועצה מר רמי לברון על הפעלת ספרייה תורנית עיונית שישרת את העיר כולה. בג' תמוז תשס"ד התקיים טקס חנוכת הבית.  
בתום ההסכם , בשנת תשס"ו , הוצע לרב סילברמן ע"י מנהל מחלקת תרבות במועצה ר' ברק שטיגליץ לשלב את הספרייה העירונית הישנה של אלעד(שנסגרה מחוסר תקציב וחוסר מבנה)ביחד עם הספרייה התורנית ולאפשר מנויים להשאיל ספרים מהספרייה .בתמורה לשילוב הספריות, הבטיחו המועצה לרב סילברמן מבנה יביל  גדול ומרווח עבור הספרייה וכן תקציב לספרי קריאה לילדים ונשים.
 
הרב סילברמן הסכים לקחת על עצמו את הפרויקט.ובראש חודש אדר תשס"ו נפתחה הספרייה העירונית הישנה מחדש.במשך השנה נתווסף עוד ספרים לספרייה וכן אלפי קלטות עם שיעורי "קול הדף" על דף היומי שהועמדו לרשות הספרייה ע"י הר"ר יחזקאל שיחי' רוס.
בתום ההסכם , בשנת [[תשס"ו]], הוצע לרב סילברמן ע"י מנהל מחלקת התרבות במועצה - ר' ברק שטיגליץ - לשלב את הספרייה העירונית הישנה של אלעד (שנסגרה מחוסר תקציב וחוסר מבנה)ביחד עם הספרייה התורנית ולאפשר מנויים להשאיל ספרים מהספרייה. בתמורה לשילוב הספריות, הבטיחו במועצה מבנה גדול ומרווח עבור הספרייה וכן תקציב לספרי קריאה לילדים ונשים.
בתום השנה , הגיע הבשורה הטובה: המועצה אישרו את הצעת מנהל מחלקת תרבות להעמיד את המבנה יביל החדש ומרווח  שברחוב הראב"ד לטובת הספרייה.ולקראת פסח תשס"ז , עברה הספרייה למשכנה החדש ברחוב הראב"ד.  
הרב סילברמן הסכים לקחת על עצמו את העניין וב[[ראש חודש]] [[אדר]] תשס"ו נפתחה הספרייה העירונית הישנה מחדש.  
                     
 
לקראת [[חג הפסח]] [[תשס"ז]], עברה הספרייה למשכנה החדש ברחוב הראב"ד.
 
==רבני הקהילה==
==רבני הקהילה==


25

עריכות