ימי בשורה: הבדלים בין גרסאות בדף

הוסרו 1,313 בתים ,  4 בנובמבר 2013
עריכה
אין תקציר עריכה
(עריכה)
שורה 1: שורה 1:
'''ימי בשורה - תיעוד אירועי התגלות [[מלך המשיח]] ו[[בשורת הגאולה]]"''' הוא ספר המתעד את מאורעות מחציתם הראשונה של שנות הנפלאות.  
[[קובץ:ימי בשורה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|כריכת הספר "ימי בשורה"]]
'''ימי בשורה''' הוא ספר המתעד את מאורעות השנים [[תשנ"א]]-[[תשנ"ד]] (91-94) במחיצתו של [[הרבי מילובאוויטש]].  


הספר "ימי בשורה" מספר על אירועי התגלות מלך המשיח ובשורת הגאולה, לצד תיעוד קבלתה, הסברתה, פרסומה והפצתה על ידי אנ"ש חסידי חב"ד ושלוחי המלך בכל רחבי תבל.  
==מבנה תוכן והספר==
הספר מחולק לפרקים על פי סדר כרונולוגי ומספר על האירועים שהתרחשו מאז הכריז הרבי על כך שישנה כבר [[התגלות מלך המשיח]], ובקשתו לפרסם את [[בשורת הגאולה]]. לצד תיעוד קבלתה, הסברתה, פרסומה והפצתה על ידי חסידי חב"ד ברחבי העולם.  


הספר מקיף את אירועי התקופה, החל משלהי שנת ה'תש"נ–עם תחילת אירועי 'מלחמת המפרץ' בה נתקיימו דברי המדרש אודות ה"שנה שמלך המשיח נגלה בה", וממשיך בתיעוד השתלשלות המאורעות בשנים הבאות, בהם בישר הרבי לעם היהודי ולעולם כולו את בשורת הגאולה הקרובה.  
הספר מקיף את אירועי התקופה, החל משלהי שנת [[תש"נ]], עם תחילת אירועי [[מלחמת המפרץ]] בה נתקיימו דברי ה[[מדרש]] "שנה שמלך המשיח נגלה בה", וממשיך בתיעוד השתלשלות המאורעות בשנים הבאות, בהם בישר הרבי לעם היהודי ולעולם כולו את בשורת הגאולה הקרובה.  


במידה רבה של אותנטיות נשתמרו בין 460 עמודי הספר: השיחות, המענות ועידודי הרבי, לצד יומנים, מכתבים ונאומי חסידים מתקופה זו, עליהם נלוו מאות תמונות, קטעי עיתונות, מודעות וצילומי מסמכים נדירים, רבים מהם בפרסום ראשון.  
הספר מכיל 460 עמודים ומובאים בו [[שיחות]], מענות ועידודי הרבי, לצד יומנים, מכתבים ונאומי חסידים מתקופה זו, עליהם נלוו מאות תמונות, קטעי עיתונות, מודעות וצילומי מסמכים נדירים, רבים מהם בפרסום ראשון.  


לצורך עריכת הספר, רואיינו עשרות חסידים ואנשי מעשה, רבנים, משפיעים ושלוחי המלך–אשר הואילו לספר בעדות אישית על חוויותיהם, זיכרונותיהם, תחושותיהם ורגשותיהם מאותם ימים מופלאים. הללו מביאים את ניחוח האווירה המיוחדת ששררה באותם ימים בקרב החסידים והשלוחים ברחבי העולם–בניצוחו ועידודו של הרבי.
הספר נכתב ונערך על ידי משיח פרידמן. ויצא לאור ב[[אלול]] [[תשע"ג]].
 
חלקם ששהו אז בצילא דמהימנותא–ב– 770 בית חיינו וזכו לחזות בעצמם במבשר ולשמוע באוזניהם את הבשורה, כמו גם להתבשם מהאווירה החמה והסוערת והלך הרוחות בין אנ"ש והתמימים בעת זו. חלקם האחר, ששהו אז בארץ הקודש והיו עדים להתפעלות ולשמחה בה התקבלה הבשורה, שהתפרסמה והופצה על ידי החסידים, בקרב העם היושב בציון.  
 
וכמה מהם שאף זכו, באישורו ועידודו של הרבי–ליטול חלק פעיל ולהוביל פעולות ומהלכים בהתרחשויות אלו, הן בפעילות הפנימית בין אנ"ש והתמימים והן בפעילות ב'חוצה' עם הציבור הרחב–והטביעו את חותמם המרכזי על ימים אלו. הללו חשפו בפנינו גם סיפורים וקטעי ארכיון מיוחדים מאוצרותיהם.
 
אלו ואלו יחדיו–יוצרים בפני הקורא תמונה חיה וברורה של הקולות, המראות, האווירה והמאורעות בשנים אלו, בהם נכנסנו אל התקופה המיוחדת, בעיצומה אנו חיים–מתוך ציפייה דרוכה להתגלות המלאה והמושלמת בקרוב ממש.  


==קישורים חיצוניים==
*[http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=77955 העמודים הראשונים של הספר] {{תמונה}}
*[http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=78218 ערב השקה לספר 'ימי בשורה'] כח תשרי התשע"ד (02.10.2013) {{אינפו}} {{תמונה}}


[[קטגוריה:ספרי גאולה ומשיח]]
[[קטגוריה:ספרי גאולה ומשיח]]