2,264
עריכות
מ (←לחם הפנים) |
מאין תקציר עריכה |
||
שורה 1: | שורה 1: | ||
[[תמונה:השולחן.jpg|left|thumb|300px|השולחן]] | [[תמונה:השולחן.jpg|left|thumb|300px|השולחן]] | ||
שולחן הפנים, אחד מכלי ה[[משכן]] ו[[בית המקדש]], שהיה ב[[היכל]] בחלקו הצפוני. | '''שולחן הפנים''', אחד מכלי ה[[משכן]] ו[[בית המקדש]], שהיה ב[[היכל]] בחלקו הצפוני. | ||
== מקור למצוות בנייתו == | == מקור למצוות בנייתו == | ||
שורה 71: | שורה 71: | ||
מלאכת אפית לחם הפנים היתה מעשה אומנות <REF>[[יומא]] ל"ה.</REF>, משום שכל לחם נעשה משני עשרונים (עשרון אחד = 2.42 ק"ג) קמח סולת. אורך בצק הלחם לפני קיפולו – 10 טפחים, רוחבו – 5 טפחים, ועוביו טפח <REF>[[מנחות]] צז.</REF>. את הבצק הניחו בקערת האפיה מברזל שאורכה 6 טפחים. את דפנות אורך הבצק קיפלו משני צידי הקערה לגובה. כך שלאחר האפיה נתקבל לחם באורך – 6 טפחים, ברוחב – 5 טפחים, ובגובה - 2 טפחים (נלענ"ד שהבצק הצטמק בגובהו 1 טפח מכל צד), כצורת "תיבה פרוצה" לדעת ר' חנינא. (לדעת ר' יוחנן הייתה צורתו כמו "ספינה רוקדת". כלומר, שלמטה אין לה תחתית ולמעלה היא רחבה.<REF>מנחות צד.</REF>). | מלאכת אפית לחם הפנים היתה מעשה אומנות <REF>[[יומא]] ל"ה.</REF>, משום שכל לחם נעשה משני עשרונים (עשרון אחד = 2.42 ק"ג) קמח סולת. אורך בצק הלחם לפני קיפולו – 10 טפחים, רוחבו – 5 טפחים, ועוביו טפח <REF>[[מנחות]] צז.</REF>. את הבצק הניחו בקערת האפיה מברזל שאורכה 6 טפחים. את דפנות אורך הבצק קיפלו משני צידי הקערה לגובה. כך שלאחר האפיה נתקבל לחם באורך – 6 טפחים, ברוחב – 5 טפחים, ובגובה - 2 טפחים (נלענ"ד שהבצק הצטמק בגובהו 1 טפח מכל צד), כצורת "תיבה פרוצה" לדעת ר' חנינא. (לדעת ר' יוחנן הייתה צורתו כמו "ספינה רוקדת". כלומר, שלמטה אין לה תחתית ולמעלה היא רחבה.<REF>מנחות צד.</REF>). | ||
== | ==קישורים חיצוניים== | ||
* | *[http://chabad.info/index.php?url=article_he&id=21888 בית הבחירה - שולחן הפנים]{{הערה|חלק מהחומר נלקח מתוך הספר "אשר על המשכן" לרב רפאל חג´בי (כל הזכויות שמורות).}}. {{אינפו}} | ||
{{הערות שוליים}} | {{הערות שוליים}} | ||
{{בית המקדש}} | {{בית המקדש}} | ||
[[קטגוריה:כלי המקדש]] | [[קטגוריה:כלי המקדש]] |