אברהם חנוך גליצנשטיין: הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:גליצנשטיין.jpg|left|thumb|250px|ר' חנוך]]
[[תמונה:גליצנשטיין.jpg|left|thumb|250px|ר' חנוך]]
הרב '''אברהם חנוך גליצנשטיין''' הינו סופר חסידי ומחנך דגול.
הרב '''אברהם חנוך גליצנשטיין''' הינו סופר חסידי ועסקן דגול.


== תולדותיו ==
== תולדותיו ==
הרב גליצנשטיין הוא עסקן פעיל בניהול מוסדות חב"ד ב[[ארץ ישראל]]. תחילה שימש מזכיר ישיבת [[תומכי תמימים לוד]]. ב[[כ' בכסלו]] [[תש"י]] (1950) קיבל הרב חנוך גליצנשטיין, מכתב מ[[אדמו"ר הריי"צ]] ובו צרור הוראות כיצד עליו להתנהג כמזכיר ישיבות תומכי תמימים. במכתב נכתב בפרוטרוט כיצד לטפל בענייני המוסד וציין הוראות רבות על דרכי העבודה. הרבי הדגיש כי "הצלחתו של מוסד תלויה בעבודתו של המזכיר, והצלחתו של המזכיר מותנית בסדר בעבודה". כעבור חמישים ימים מיום קבלת המכתב, ב[[י' שבט תש"י]], נסתלק אדמו"ר הריי"צ.
הרב גליצנשטיין הוא סופר חב"די ועסקן פעיל בניהול מוסדות חב"ד ב[[ארץ ישראל]]. תחילה שימש מזכיר ישיבת [[תומכי תמימים לוד]]. ב[[כ' בכסלו]] [[תש"י]] (1950) קיבל הרב חנוך גליצנשטיין, מכתב מ[[אדמו"ר הריי"צ]] ובו צרור הוראות כיצד עליו להתנהג כמזכיר ישיבות תומכי תמימים. במכתב נכתב בפרוטרוט כיצד לטפל בענייני המוסד וציין הוראות רבות על דרכי העבודה. הרבי הדגיש כי "הצלחתו של מוסד תלויה בעבודתו של המזכיר, והצלחתו של המזכיר מותנית בסדר בעבודה". כעבור חמישים ימים מיום קבלת המכתב, ב[[י' שבט תש"י]], נסתלק אדמו"ר הריי"צ.


לאחר מכן ירש את אביו בניהול [[ישיבת תורת אמת]] ב[[ירושלים]]. לימים השתלב בניהול מוסדות החינוך [[בית חנה]] בירושלים, תפקיד אותו הוא ממלא עד היום.
בשנת תשכ"ג ירש את אביו בניהול [[ישיבת תורת אמת]] ב[[ירושלים]]. לימים השתלב בניהול מוסדות החינוך [[בית חנה]] בירושלים, תפקיד אותו הוא ממלא עד היום.


== בקירוב יהודים ==
== בקירוב יהודים ==
בין שאר תפקידיו עוסק הרב גליצנשטיין בקירוב אישים, בעיקר בקרב החוג האינטלקטואלי. בין השאר היה הרב גליצנשטיין מעורב בקירובו של הסופר [[אלעזר שטיינמן]].
בין שאר תפקידיו עסק הרב גליצנשטיין בקירוב אישים, בעיקר בקרב החוג האינטלקטואלי. בין השאר היה הרב גליצנשטיין מעורב בקירובו של הסופר [[אלעזר שטיינמן]].


== ספרות ==
== ספרות ==
1,637

עריכות