כשרות OK

ארגון הכשרות OK הוא אחד מארגוני הכשרות הגדולים והמוכרים בעולם, הפועל משכונת קראון הייטס בברוקלין.

ממוזער
ממוזער
ועידה של משגיחי הארגון בשנת תשע"א

אודות הארגוןעריכה

 
הרב דן יואל ליווי
 
הרב קלמן ויינפלד

מעבדת הכשרות OK הוקמה לראשונה בשנת תרצ"ה (1935) על ידי אברהם גולדשטיין, תחת המותג 'OK labs'. ארגון זה העניק כשרות למספר מצומצם של גופי מזון ושיווק, ובשנת תשכ"ז עם רכישתו על ידי הרב דובער ליווי, החל להתפשט ולהרחיב את תחום עיסוקו והשפעתו, וככל שהביקוש למוצרי מזון כשרים בארצות הברית ובעולם צבר תאוצה, והשפיע על ענף המזון באופן משמעותי, גדלה במקביל פעילות הארגון עד שהוא נחשב כיום לאחד מהסמנים הפופולארים ביותר בעולם הכשרות. מחקרים אישרו קשר ישיר בהצלחת גידול במכירות של מוצרים שקיבלו את חותמת הכשרות של הארגון.

לאחר רכישת הארגון על ידי הרב ליווי, הקים את קומפלקס משרדי הארגון בשכונת קראון הייטס ברחוב טרוי (בין קארול לקראון).

לאחר פטירתו הפתאומית של הרב דובער ליווי בשנת תשמ"ז (1987), עבר הארגון להתנהל בידי בנו הרב דן יואל ליווי, שאף העצים עוד יותר את התפשטות הארגון, שהחל לספק כשרות לענקי מזון ומוצרים כגון IFF, קראפט, ConAgra וטרופיקנה. תחת ניהולו, התפשטה פעילות הארגון לשש יבשות והוא נתמך על ידי יותר מ-350 מומחי הכשרות המובילים בעולם, והוא מעניק תעודת כשרות ליותר מ-400,000 מוצרים, המיוצרים על ידי למעלה מ-2,200 חברות מובילות בעולם.

במקביל להתפשטותו הפיזית של הארגון, התמקצע הארגון בהבנה לעומק של תעשיות המזון, ובשימוש בטכנולוגיות מתקדמות, ובהן מערכות מיחשוב מתקדמות המנצחות על מערכת הכשרות העולמית, תוך הקפדה על כל ההידורים ההלכתיים.

הארגון גם מתהדר בהסברת פנים לקהל הצרכנים, והוא מפיק מידי חודש עלון צבעוני מרהיב, הנותן מידע אודות החידושים החלים בארגון, ומידע כשרותי בנושאים שונים.

עם פטירתו של הרב דן יואל ליווי בשנת תש"פ, התמנה על ידי הנהלת הארגון "וועד רבנים" המפקח על עבודת הכשרות ועמידה על הסטנדרטים הגבוהים אותם הציב, בפיקוח אחיינו של הרב ליווי הרב קלמן ויינפלד, ובהנהלה משותפת עם חתנו הרב חיים אלחנן פוגלמן.

פעילות הארגוןעריכה

מעורבות קהילתיתעריכה

לצד פעילותו בתחום הכשרות, עוסק הארגון בנתינת חסות לפרוייקטים יהודיים בעלי חשיבות עליונה, ביניהם מערכת ההוצאה לאור חסידות מבוארת המנגישה את תורתו של אדמו"ר הזקן לציבור הכללי, ומעניקה לאנשים חסרי ידע מקדים להעמיק בתורתו ובהגותו.

ועידת הכשרותעריכה

מידי שנה מקיים הארגון את ועידת הכשרות העולמית, בה נסקרים החידושים ההלכתיים והמעשיים העדכניים הנוגעים לעולם הכשרות.

באירוע משתתפים מאות רבני הכשרות של הארגון, לצד פוסקי הלכה בולטים, אנשי תעשיית המזון, ורבנים אורחים מגופי כשרות נוספים.

התנהלות גוף הכשרותעריכה

  • גוף הכשרות רואה בהוראת הרבי למבצע כשרות עקרון יסוד בהתנהלותו, ובשל כך מקדיש משאבים רבים לקידום תודעת הכשרות והעלאת רמת ההידור בכשרות בכל רחבי העולם, ואף מעניק מהידע והניסיון שצבר לכל פונה.
  • כאשר מדובר במוצרים חלביים כאשר לא מצויין "חלב ישראל" יש להתייחס לזה כחלב נכרי. כן כאשר מדובר במוצרים שעברו בישול, צריך להיות מצויין "בישול ישראל".