בנימין מינץ
הרב בנימין מינץ (י"ג טבת תרס"ג - ט"ז סיון תשכ"א) היה חבר 'פועלי אגודת ישראל', חבר ועדת הבטחון של הסוכנות היהודית, וחבר כנסת ושר ממשלה בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל.
תולדות חייםעריכה
נולד בי"ג טבת תרס"ג, בלודז' שבפולין. למד בבית המדרש של חסידי גור והיה מפעילי תנועת "צעירי אגודת ישראל',. הוא עלה ארצה בתרפ"ה התחיל את ה"קרירה" שלו בארץ כפועל בניין בתל אביב ואחר כך הקים בית דפוס קטן.
בשנת תרצ"ג הקים עם רבנים נוספים את פועלי אגודת ישראל. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה היה מהראשונים להתריע, בעיתונות על מצבם החמור של היהודים באירופה. הרב מינץ ניסה לתת יד ליוזמות סיוע שונות ליהודי אירופה. בשנת תש"ג הוא עזר להקים, ביחד עם הרב הרצוג והרב מישקובסקי, את "ועד ההצלה של היישוב היהודי בארץ ישראל" והיה אחד מחברי הוועד. אחרי המלחמה נסע לאירופה לסייע לשארית הפליטה ורשם עדויות של היהודים שנצלו. בתש"ו יזם איחוד עולמי של פועלי אגודת ישראל (פא"י) ונעשה חבר בוועדת הביטחון של הסוכנות היהודית בתקופת המאבק היהודי במנדט הבריטי. מסיום המנדט הבריטי ועד להקמת הכנסת השתתף במועצת המדינה הזמנית ואחר כך נעשה חבר כנסת.
הרב בנימין מינץ עמד בקשר מכתבים עם אדמו"ר הריי"צ בתקופת מלחמת העולם השנייה. גם כשנבחר להיות נציג אג"י פא"י לכנסת, התמיד להוועץ ברבי. אחרי יו"ד שבט התכתב עם הרבי והתייעץ עמו בעניינים הנוגעים לביסוס היהדות בארץ הקודש.