מתי היה בחירות לרב, מי היה זכאי להשתתף בהם, מי נבחר בפועל?

אם מישהו יודע, שיכניס!


איך הישיבה משתלבת בחיי הקהילה


אנא לפרט לגבי רבני הקהילה ולא רק על השליח עם כל הכבוד... תודה.

מידע הגון וכולל

יש להשלים את הדף - רבני קהילה, סיפורים אישיים, אישים קהילתיים כגון הרב זיגלבוים שליט"א, ספרייה חסידית, פעילות מבצועים בעיר, הדלקת חנוכיה, הכתרת הרב וכו וכו וכו'....

תהלוכות לג בעומר

ומה עם זה, שכחנו?

להוסיף בגוף הערך

בתי כנסת חב"ד אלעד

כאן יפורט לגבי שני בתי הכנסת הקיימים בעיר: שמות בתי הכנסת, אישיים מובילים, זמני תפילות, אופי קהל המתפללים, פעילויות משמעותיות ועוד.

ישיבת תומכי תמימים אלעד

כאן יפורט סגל הישיבה, פעילותה, תרומתה לחיי הקהילה (האם קיימת בכלל?) וכו'.

אנשי שלומינו

כמה משפחות יש כעת באלעד? אזורי ריכוז בעיר? מגמות עליה/ירידה?

הרב ירוסלבסקי לא קיים?

צריך פה עדכון רציני, למיטב ידיעתי!--אדג. עושים כבוד לליובאויטש. חבדפדיה. צו השעה 07:33, 24 בנובמבר 2009 (UTC)

ראה פסקה, "רבני הקהילה". --בהצלחה! חיים נהר (שיחה) 07:48, 24 בנובמבר 2009 (UTC)


הרב סילברמן - מה אמת ומה לא?

מה הניסיון הנואש להאדיר את שמו של הרב סילברמן בחצאי אמיתות ויותר מיזה?

1. הבחירות לרבנות שבהם זכה הרב גראבסקי שליט"א על פני הרב סילברמן (כנראה שזה לא יפה לפרסם את שמות המפסידים..) 2. קשיים בחייו של הרב גראבסקי ע"י משפ' הרב סילברמן (וכן להיפך..אבל זה ודאי לא לפרסום ח"ו) 3. הקמת גני חב"ד תחת עמותת חב"ד אלעד (טעות.העמותה נוסד בתש"ס לצורך בית כנסת כמפורט במטרות.באותו שנה התמנה הרב והרבנית סילברמן כשלוחים על ידי המרכז לענייני חינוך ובמסגרת השליחות הקימו באותו שנה גנים גם לציבור הרחב וגם כשירות לקהילה.לא תחת עמותת חב"ד אלעד) 4. בניית המקווה ע"י הרב גראבסקי והשלמתו ע"י הרב ירוסלבקי במאמצים אדירים (נוסיף את זה בפנים.ישר כוח על ההערה) 5. ספרייה שכמעט לא פעילה בכל התקופה (ספרייה שהיה פעילה רצוף מיום פתיחתה עד אדר תש"ע ולעת עתה בשביתה) 6. הקמת מניין שני המעלה העיר ע"י חברי הקהילה ובשיתוף הרב גראבסקי ללא קשר אל הרב סילברמן(אפשר להוסיף פרטים.אבל מה שכתוב הוא מידע אמיתי) 7. היותו של הרב סילברמן רב בית כנסת שטפאנשט לתקופה קצרה ולא חב"ד (לא כתוב שהוא רב של חב"ד , כתוב שהוא שליח ושיש לו קהילת בית חב"ד) 8. ניסיון של הרב סילברמן להקים בית כנסת נוסף בחלק העליון של העיר על מנת ליצור פילוג בקהילה אך לא הצלחה וללא קהל(באם כוונת עמותת חב"ד אלעד אז היה לעשות פילוג, זהו בעייתם, אמנם כשהם פנו לרב סילברמן עם בקשה לפתוח עוד בית כנסת והרב סילברמן הסכים , זה היה לא לשם פילוג אלא לשם הפצה) 9. חבל שכל דבר ששמו של הרב סילברמן מתנוסס עליו בצדק או שלא מופיע בהרחבה, ומה שלא מצומצם לגמרי - פעילות קהילה שלמה עם מגוון עצום של שיעורים, התוועדויות, קופת גמ"ח, מכירות מוזלות לחגים, חלוקות ירקות, חלוקות לנזקקים, תפילות, מבצעים מחוץ לאלעד ובתוך אלעד (למרות שהרב סילברמן שם את שמו עליהם), שפרה ופועה וכו' וכו' וכו'

ואולי כל זה מראה שהכתיבה הינה מגמתית וע"י .... 

לא כולם בקיאים כמוך באירועי העיר אלעד. נשמח באם תמקד כאן את הערותיך אודות הערך ונגבש נוסח מקובל. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח) 14:22, 27 ביוני 2010 (UTC)

כותרת

הכל נכתב ע"י הרב סילברמן שנלחם נגד הרב ירוסלבסקי מאז שהרב ירוסלבסקי נבחר כרב הקהילה ברוב גדול סילברמן לא מוצא את מקומו ובמקום להיות שליח הוא עסוק כל היום במלחמות נגד המד"א. -- נכתב ע"י אנונימי ששכח לחתום את שמו. 1)חלק מהדברים נכתבו על ידי אנשי הקהילה. 2) "מלחמת" הרב סילברמן נגד אלו שמנסים לחסל את פעילותו הוא לא נגד הרב ירוסלבסקי חס ושלום אלא נגד אלו שמנסים מאז שנבחר הרב ירוסלבסקי להשתמש עם הרב ירוסבלבסקי על מנת להשתלט על המוסדות שמפעיל הבית חב"ד ולסלק את הרב סילברמן מאלעד. 3)הרב סילברמן עסוק רוב היום בלימוד והפצת חסידות ואין לו זמן לנהל מלחמות.מזל שיש לו חבר בעילום שם שעוזר לו קצת.

תוכל להוסיף לערך. על עובדות השנויות במחלוקת יש לבצע דיון ולהסביר את העריכה. --אסאך הצלחה, און א פריילעכע טאג, היום ב' באלול ה'תש"ע שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים 16:02, 12 באוגוסט 2010 (UTC)
חזרה לדף "אלעד".