הרב עופר מיודובניק (יליד שנת תשי"ח, 1958) משמש כמשפיע בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת, רב בסמינר בית חנה צפת ויו"ר הנהלת ארגון התאחדות החסידים לקבלת פני משיח[1].

הרב עופר מיודובניק
הרב מידובניק אצל הרבי בחנוכה תשנ"ב (שלישי משמאל)

תולדות חיים

 
בשיחה עם תלמיד

נולד להוריו שמעון וחיה מיודובניק בט' תמוז תשי"ח במשפחה שלא הקפידה על שמירת המצוות, כאחיינו של ראש ממשלת ישראל לשעבר אריאל שרון.

בהיותו בחור פקד רבות את ביתו של ר' משה וובר, מגדולי המחזירים בתשובה. התקרב לחסידות חב"ד והחל ללמוד בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד.

לאחר מכן למד בישיבת תומכי תמימים מגדל העמק, ועם סיום שנת השליחות, בשנת תש"מ, נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770, בחצרו של הרבי, שם למד במשך חצי שנה. לאחר מכן חזר לארץ. הרבי עצמו היה מעורב בכך שישחררו אותו מהצבא והוא יוכל ללמוד בישיבה[2].

בתקופת בחרותו הושפע מחמיו לעתיד, אצלו התארח רבות בבחרותו ר' שלמה מיידנצ'יק וגם מר' מענדל פוטרפס. כמו כן היה בן בית בביתו של הרב משה יהודה לייב לנדא (שהיה הר"מ שלו בשיעור ג' בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד[3]) גם בעקבות חבירותו הקרובה לרב חיים יצחק אייזיק לנדא[4].

נשא את מרת חיה דבורה בתו של הרב שלמה מיידנצ'יק, וקבע את מגוריו בצפת.

בשנות בחרותו חמיו לעתיד הרב שלמה מיידנצ'יק קבל מהרבי מכתבי הדרכה אודותיו.

פעילות חינוכית

עם הקמתה של ישיבת תומכי תמימים צפת בשנת תשמ"ט על ידי הרב אריה לייב קפלן, התבקש לעמוד בראשות הישיבה כשידידו הרב אייזיק לנדא ישמש כמשפיע, בהוראת הרבי הוחלפו התפקידים והוא מונה כמשפיע.

לאחר סגירתה של הישיבה קטנה, התבקש לעבור לישיבה גדולה בעיר, והוא החל לכהן כמשפיע לתלמידי שיעור א'. והוא נחשב היום לאחד מראשי הישיבה.

במשך תקופה שימש כר"מ לתלמידי ש"ג.

שיטתו החינוכית הייחודית המתמקדת במתן יחס חם לתלמידים, גרמה לפרסום שמו בכל רחבי הארץ, ורבים מתלמידיו ממשיכים לשמור עמו על קשר קרוב גם לאחר שעוזבים את הישיבה, ומתייעצים עמו. רבים מחסידי חב"ד נוהרים להשתתף בהתוועדויותיו שנודעו בסגנון הייחודי שלהם ובפרט בניגונים המנוגנים בהם ברוב רגש חסידי.

בנוסף לתפקידו כמשפיע בישיבה הרב מיודבניק מוסר שיעורים בחסידות לתלמידות הסמינר בית חנה בעיר צפת.

משפחתו

בניו
חתניו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. אתר התאחדות החסידים
  2. מפי הרב חיים יצק אייזיק לנדא - בראיון לעלון כי קרוב גל' 28 ע' 6
  3. ימי תמימים ח"ז ע' 281
  4. עלון כי קרוב, שם