טיוטה


יחס נשיאי חב"ד לגר"א


למרות היות הגר"א מתנגד לחסידות , לא נמנעו נשיאי חב"ד מלכבדו ולעסוק בתורתו . שנה לאחר פטירת הגר"א , פרסם אדמה"ז מכתב לאנ"ש [1] וז"ל

"בשנה דאשתקד ,אחר פטירת כ' הגאון החסיד ז"ל מווילנא , כתבתי אזהרה נוראה לכל סיעת מרחמינו שלא לספר אחר מיטתו של ת"ח שום שמץ דבר דופי ושמצה , בלי שום הוראת היתר שבעולם. אך הפעם עתה בצוק העיתים שעברו עלינו למיחש מבעיא אולי הותרה הרצועה ח"ו ,מחמת שאנשי ריבנו נתלים באילן גדול , החסיד המנוח ז"ל ,ע"כ באתי להזהיר שנית לכל סיעת מרחמינו, בל יורו היתר לעצמם , לפתוח פה ולשון על כבוד התורה, כ' הגאון החסיד הנ"ל זללה"ה , כי ידוע לנו בבירור שלא מאיתו יצאו הדברים כבושים ח"ו לליך עימנו בגדולות.."

יחס זה לגר"א נמשך גם אצל שאר נשיאי חב"ד , כך למשל אדמו"ר צמח צדק כתב ברשימות חיזוק ,[2] "הגר"א ישן ג' חצאי שעות בלתי רצופים וגם באותן ח"ש שפתיו מרחשן וכו'"

הרבי עסק בדברי הגר"א הרבה מאוד פעמים [ראה להלן]

יחס תלמידי הגר"א לחסידות ולחב"ד

תלמידי הגר"א היו ביחסים טובים עם החסידים והעריכו אותם , כך למשל תלמידו המובהק של הגר"א , הגר"ח מוולאזין אמר[3] על הבעש"ט שהיה רגיל בשאלת חלום ואף ביקר אצל אדמה"ז[4].היחסים בין גדולי המתנגדים לנשיאי חב"ד הלכו והתחממו עם השנים [5] כאשר כבר בין ר' יצחק מוולאזין לאדמו"ר צמח צדק היו יחסי ידידות ממש. יחס זה נמשך עד לדורינו כאשר גדולי המתנגדים דוגמת ר' ישראל סלנטר הגר"ח מבריסק החפץ חיים ועוד היו ביחסי ידידות והערצה עם נשיאי חב"ד . למרות שהמתנגדים נשארו 'מתנגדים' הם למדו את הספר 'תניא'[6]

  1. אג"ק לאדמה"ז מא'
  2. אג"ק לאדמה"ז ח"ב עמוד קז'
  3. כתר ראש, מאמרים ומעשיות שונות יג'
  4. בית רבי
  5. הרבי בשיחה עם הרב צבי כהנא.
  6. ראה למשל נשאי חב"ד ובני דורם עמ' 45 עדות על מהרי"ל דיסקין
זהו דף שיחה של משתמש לא רשום שמזוהה רק לפי כתובת ה־IP שלו. ייתכן שהודעות ישנות בדף זה מתייחסות למשתמשים אנונימיים אחרים.
אם אתם משתמשים אנונימיים ומרגישים שקיבלתם הודעות שאינן רלוונטיות עבורכם, אנא צרו חשבון או היכנסו לחשבון כדי להימנע מבלבולים עתידיים עם משתמשים אנונימיים אחרים.

IP lookupDNS whoisTracerouteחיפוש חסימת טווחתרומות טווחשחזור בוט/טרול