בשר (שרירים)

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־12:26, 11 באוקטובר 2016 מאת שלום (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – "בחי' " ב־"בחינת ")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

המונח "בשר" מפנה לכאן. אם התכוונתם למשמעות אחרת, ראו בשר (פירושונים).

בשר הוא חלק בגוף האדם המכסה על העצמות.

כיסוי הבשר על העצמות בבחינת חכמה ובינה

בעוד שיסוד העצמות הוא ממוח החכמה, כי העצמות הן מהאב, כי האב מזריע הלובן שממנו עצמות, ואשה מזרעת האודם שממנו הבשר כו', היא ספירת הבינה בבחינת רמ"ח אברים של הבשר, והקרום על העצמות שהם מלבישים את העצמות ככתוב "עור ובשר תלבישני - ובעצמות וגידים תסוככני", והעצמות המה הפנימי,ים מכולם שנמשכים מטיפה עצמיות של האב שהן עיקר מעמד ומצב וקיום הגוף, שעליהם קרום הגידים והבשר והעור.

וכמו כן למעלה החכמה שנמשכה מאבא דאצילות נקראת בחינת עצמות חיוורא בחינת לובן, ולכן נקראים בשם עצמות לשון עצמיות, כי נקודת החכמה ראשיתה אצילות, הוא שורש ויסוד העצמית בבנין - כל הפרצופי' דאצילות, ובינה הוא מלביש לחכמה בבחינת לבוש והוא הנקרא בשר שנמשך מן האודם שבאשה, כי בינה "דינין מתערין מינה" והוא שורש קו שמאל בג"ה שמלביש לחכמה מקור החסדים קו ימין דאצילות בבחינת לבוש[1].

הערות שוליים

  1. מקור ראה בערך עצמות