כחסידי חב"ד, רבים מאיתנו נולדו להורים דתיים וחיו בבתים יראי שמיים כל חיינו, ישנם כל כך הרבה דברים שלימדו אותנו והתרגלנו לעשות מבלי לדעת למה.
אולי זה בגלל שלא שאלנו, או שאולי שאלנו, אבל ההורים והמורים שלנו לא ידעו איך להגיב.
וודאי ששמרנו על המצוות ואנחנו עדיין עושים את זה כי יש לנו קבלת עול מלכות שמים. אנחנו יודעים שלקבל על עצמנו את עול מלכות שמיים הוא שלטון #1. כך גידלו אותנו, ואנו יודעים. שזאת הדרך בה תמיד נחיה את חיינו.
העובדה היא כי למרות שהוא חיוני לעשות דברים מתוך קבלת עול, כמה משמעותי יותר יהיה אם היינו מבינים למה אנחנו חיים כמו שאנחנו עושים! כמה קל יותר יהיה ללמד אחרים לחיות חיים אמיתיים! וכמה התלהבות וחיות אמיתייים היינו מסוגלים להביא את הלמידה שלנו ואת הביצועים של המצוות!
בכל יום מתעוררות שאלות בנוגע למה ואיך אנו חיים כיהודים, כחסידים. לא יהיה נהדר לקבל תשובות סוף-סוף?
לדוגמא, אנחנו קמים כל בוקר, מכניסים את ידינו יחד ואומרים מודה אני. מהי המשמעות העמוקה יותר מאחורי הנוהג לומר מודה אני? ולמה אני אומר את זה? עם הידיים שלי ביחד כאשר אנו מכניסים את התפילין שלנו, אנו עוטפים את הרצועות כלפי חוץ בעוד שאחרים עוטפים כיוון פנימה. אני לא יודע? למה , משהו שכל הדתות היהודיות עושות. ובכן, דתיות . אני לא יודע? למה אנחנו מנופפים את הידיים שלנו על נרות השבת שלוש פעמים לפני שאנחנו מכסים את עינינו ואומרים את הברוצ'ה. אני לא יודע למה?
לאלו המבקשים להרוות את צמאונם לידע ומשמעות, יצרנו את האתר הזה. בעזרת העזרה של הקב"ה, אנו מקווים לספק פלטפורמה לשאלות ולקבלת תשובות לשאלותיכם שהיו לך בעבר, ואלה שיהיו לך השראה לשאול בעתיד.
האדמו"ר הפרידיקר מספר את האנקדוטה הבאה של שיחה בינו לבין אביו, הרבי רשאב:. "כשהייתי ילד קטן, רק מתחיל לדבר, אבא שלי אמר לי:" כל שאלה שיש לך, אתה צריך לשאול אותי. ". כשגדלתי קצת, שאלתי את אבי: "למה, כשאנו אומרים מודה אני, אנחנו חייבים להניח יד אחת כנגד השנייה ולהשתחוות בראש שלנו?". האב ענה: "באמת, אתה לא צריך לשאול למה." אבל אמרתי לך לשאול אותי. את כל השאלות שלך לאחר מכן הוא שלח את המשרת ר' יוסף מרדכי, יהודי 80 שנים, ושאל אותו: "איך אתה מדקלם את מודה אני בבוקר?". "אני ממקם יד אחת כנגד השני ומשתחווה בראשי," ענה הרב יוסף מרדכי. "למה אתה עושה את זה?" שאל אבי... ". אני לא יודע" , כשהייתי ילד קטן. זה מה שלימדו אותי "אתה מבין," אמר אבי בפניי. הוא עושה זאת בגלל. שאביו לימד אותו כך וכך הלאה עד משה רבנו, ועד אברהם אבינו. אחד צריך לעשות בלי לשאול למה. " , אני רק ילד קטן. אמרתי להגנתי "כולנו קטנים," השיב האב. וכאשר אנו מתבגרים, תחילה "". להבין שאנחנו קטנים