לדלג לתוכן

ים הנחושת – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
אין תקציר עריכה
28 (שיחה | תרומות)
שורה 4: שורה 4:
== צורת הכלי ==
== צורת הכלי ==


הוא היה עשוי מנחושת מוצקת, ולא בהקשת הכלי{{הערת שוליים|מלכים - א', ז כ"ג.}} גובהו היה חמש אמות מתחתית הכלי לסופו, ורחבו היה עשר באמה מצד אחד של לצד השני, והיקפו המדויק היה שלושים אמה.
ים הנחושת עשוי מנחושת מוצקת, ולא בהקשת הכלי{{הערת שוליים|מלכים - א', ז כ"ג.}} גובהו חמש אמות מתחתית הכלי לסופו, רחבו עשר אמות מצד אחד של הכלי לצידו השני, והיקפו המדויק היה שלושים אמה.


שני האמות העליונות של הכלי היו עגולות, ושלושת האמות התחתונות היו מרובעות{{הערת שוליים|1=[[עירובין]] יד, ב.}} בשלושת האמות התחתונות היו שני שורות של ביצי נחושת{{הערת שוליים|מלכים שם כ"ד.}}  
שני האמות העליונות של הכלי היו עגולות, ושלושת האמות התחתונות היו מרובעות{{הערת שוליים|1=[[עירובין]] יד, ב.}} בשלושת האמות התחתונות היו שני שורות של ביצי נחושת{{הערת שוליים|מלכים שם כ"ד.}}  


עביו של הכלי היה טפח, אבל בשפתו הוא היה צר, דק מרוקע ומרודד כעין כלי ששותים בו, ומצויר פרח ושושן{{הערת שוליים|שם כ"ו וברש"י.}}.
עביו של הכלי היה טפח, אבל בשפתו הוא היה צר דק מרוקע ומרודד, כעין כלי ששותים בו, ומצויר פרח ושושן{{הערת שוליים|שם כ"ו וברש"י.}}.


== מושבו ==
== מושבו ==

גרסה מ־12:45, 11 ביולי 2010

ים הנחושת

ים הנחושת היה כלי שימש לטבילת הכהנים בבית המקדש הראשון שנבנה על ידי שלמה המלך.

צורת הכלי

ים הנחושת עשוי מנחושת מוצקת, ולא בהקשת הכליתבנית:הערת שוליים גובהו חמש אמות מתחתית הכלי לסופו, רחבו עשר אמות מצד אחד של הכלי לצידו השני, והיקפו המדויק היה שלושים אמה.

שני האמות העליונות של הכלי היו עגולות, ושלושת האמות התחתונות היו מרובעותתבנית:הערת שוליים בשלושת האמות התחתונות היו שני שורות של ביצי נחושתתבנית:הערת שוליים

עביו של הכלי היה טפח, אבל בשפתו הוא היה צר דק מרוקע ומרודד, כעין כלי ששותים בו, ומצויר פרח ושושןתבנית:הערת שוליים.

מושבו

הכלי עמד על שנים עשרה צורות של בהמות (בקר) עשויות נחושת, כל שלושה מהם פנו לצד אחר מארבעת הצדדים, מזרח מערב צפון ודרום, ואחוריהם היו לכיוון פנים הכלי. הכלי עמד על גביהם, כך שכל גוף הבהמות היו בתוך תחתית הכליתבנית:הערת שוליים.

מכיון שהוא שימש לטבילת הכהנים היה אסור שהמים יהיו שאובין, ולכן הם נבעו מלמטה, מהקרקע הם נבעו לתוך רגלי הבקרים ומשם לתוך תחתית הכליתבנית:הערת שוליים.

מובא במדרש כי לעתיד לבוא יהיה הים מזהבתבנית:הערת שוליים.

הערות שוליים