לדלג לתוכן

אפרים יצחק עפשטיין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
אין תקציר עריכה
מ. רובין (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{חשיבות}}{{מקורות}}{{אין תמונה}}
{{חשיבות}}{{מקורות}}{{אין תמונה}}
הרב '''אפריים יצחק עפשטיין''' נולד ב[[שקלוב]] והיה מ[[חסיד]]י [[אדמו"ר הצמח צדק]]. בשנת [[תק"צ]] עלה ל[[ארץ הקודש]].
הרב '''אפריים יצחק עפשטיין''' נולד ב[[שקלוב]] והיה מ[[חסיד]]י [[אדמו"ר הצמח צדק]]. בשנת [[תק"צ]] עלה ל[[ארץ הקודש]].


חתום על המינוי שנשלח בשנת [[תר"ט]] על ידי אנשי חב"ד בחברון ל[[משה מונטיפיורי|ממונטיפיורי]], וזה הביא תמיכה כלכלית ל[[כולל חב"ד]] [[חברון]]{{הערה|יש לציין שמוזכר גם בסוף הספר [[בת עין]] לרבי אברהם דוב מאווריטש כאחד מתפללי בית הכנסת בחברון}}. באותה שנה חתם ילד עם חכמי ירושלם על האגרת למונטיפיורי נגד הכנסת למודי חול בירושלים.{{הערה|המעיין ירושלים תשכ"ט כרך ט' גליון ד' עמ' 7'}}.
חתום על המינוי שנשלח בשנת [[תר"ט]] על ידי אנשי חב"ד בחברון ל[[משה מונטיפיורי|ממונטיפיורי]], וזה הביא תמיכה כלכלית ל[[כולל חב"ד]] [[חברון]]{{הערה|יש לציין שמוזכר גם בסוף הספר [[בת עין]] לרבי אברהם דוב מאווריטש כאחד מתפללי בית הכנסת בחברון.}}. באותה שנה חתם ילד עם חכמי ירושלם על האגרת למונטיפיורי נגד הכנסת למודי חול בירושלים.{{הערה|המעיין ירושלים תשכ"ט כרך ט' גליון ד' עמ' 7'}}.


כמה פעמים יצא בשליחות קהילת [[חב"ד]] [[חברון]] כ[[שד"ר]] ביחד עם חתנו ר' [[יוסף יהודה לייב משיוף]].
כמה פעמים יצא בשליחות קהילת [[חב"ד]] [[חברון]] כ[[שד"ר]] ביחד עם חתנו ר' [[יוסף יהודה לייב משיוף]].
שורה 10: שורה 9:


נפטר בסביבות שנת [[תרכ"ב]].
נפטר בסביבות שנת [[תרכ"ב]].
==משפחתו==
==משפחתו==
*בנו שניאור זלמן היה מנהיג כולל חב"ד בירושלם וכך הוא רשום במפקד כ"פרנס הכולל"{{הערה|שם=המעיין|נאך ירוז'לם לייסציג ח"ב עמ' 87 מובא ב'המעיין ירושלים תשכ"ט כרך ט' גליון ד' עמ' 7'}}.
*בנו שניאור זלמן היה מנהיג כולל חב"ד בירושלם וכך הוא רשום במפקד כ"פרנס הכולל"{{הערה|שם=המעיין|נאך ירוז'לם לייסציג ח"ב עמ' 87 מובא ב'המעיין ירושלים תשכ"ט כרך ט' גליון ד' עמ' 7'.}}.
 
{{קצרמר|אישים}}
{{קצרמר|אישים}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:עפשטיין, אפרים}}
{{מיון רגיל:עפשטיין, אפרים}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק]]

גרסה מ־12:35, 23 ביוני 2025

{{ס:כלום|

שגיאה: תבנית חשיבות הוכנסה בצורה שגויה. אנא החליפו את {{חשיבות}} ב{{ס:חשיבות}}

}}{{הבהרת חשיבות עם זמן|סוג=|זמן={{ס:יום מקומי}}.{{ס:חודש מקומי}}.{{ס:שנה מקומית}}}}

אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

הרב אפריים יצחק עפשטיין נולד בשקלוב והיה מחסידי אדמו"ר הצמח צדק. בשנת תק"צ עלה לארץ הקודש.

חתום על המינוי שנשלח בשנת תר"ט על ידי אנשי חב"ד בחברון לממונטיפיורי, וזה הביא תמיכה כלכלית לכולל חב"ד חברון[1]. באותה שנה חתם ילד עם חכמי ירושלם על האגרת למונטיפיורי נגד הכנסת למודי חול בירושלים.[2].

כמה פעמים יצא בשליחות קהילת חב"ד חברון כשד"ר ביחד עם חתנו ר' יוסף יהודה לייב משיוף.

בשנת תר"ז עבר לירושלים.

נפטר בסביבות שנת תרכ"ב.

משפחתו

  • בנו שניאור זלמן היה מנהיג כולל חב"ד בירושלם וכך הוא רשום במפקד כ"פרנס הכולל"[3].
  ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.

הערות שוליים

  1. יש לציין שמוזכר גם בסוף הספר בת עין לרבי אברהם דוב מאווריטש כאחד מתפללי בית הכנסת בחברון.
  2. המעיין ירושלים תשכ"ט כרך ט' גליון ד' עמ' 7'
  3. נאך ירוז'לם לייסציג ח"ב עמ' 87 מובא ב'המעיין ירושלים תשכ"ט כרך ט' גליון ד' עמ' 7'.