לדלג לתוכן

תשמיעני ששון ושמחה – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
שנת הארבעים
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה חזותית
מ שוחזר מעריכה של 206.171.52.48 (שיחה) לעריכה האחרונה של 213.151.39.94
תגית: שחזור
 
שורה 1: שורה 1:
'''תשמיעני ששון ושמחה''' הוא ניגון חסידי שחובר לכבוד [[י' שבט]] [[תש"ס]], התחלת שנת ה-50 לנשיאות הרבי, על ידי ה[[בעל מנגן]] החסידי ר' [[שלום ברוכשטט]].
'''תשמיעני ששון ושמחה''' הוא ניגון חסידי שחובר לכבוד [[י' שבט]] [[תש"ס]], התחלת שנת ה-50 לנשיאות הרבי, על ידי ה[[בעל מנגן]] החסידי ר' [[שלום ברוכשטט]].
וכן הולחן ניגון ויתן בפי לכבוד יוד שבט תש<nowiki>''</nowiki>נ שנת הארבעים


==אודות הניגון==
==אודות הניגון==

גרסה אחרונה מ־11:57, 15 ביוני 2025

תשמיעני ששון ושמחה הוא ניגון חסידי שחובר לכבוד י' שבט תש"ס, התחלת שנת ה-50 לנשיאות הרבי, על ידי הבעל מנגן החסידי ר' שלום ברוכשטט.

אודות הניגון[עריכה | עריכת קוד מקור]

החל משנת תשל"א שהיתה שנת ה-70 להולדתו של הרבי, החלו החסידים להלחין ולהתאים מידי שנה ניגון חדש לכבוד י"א ניסן, על פסוקים מתוך הפרק האישי החדש של הרבי.

בהמשך לכך, לקראת י' שבט תש"ס בה ציינו החסידים חמישים שנה לנשיאות הרבי, יזם הבעל מנגן החסידי ר' שלום ברוכשטט ניגון גם לכבוד י' שבט, על המילים בפרק ה-51 בתהילים "תשמיעני ששון ושמחה" בשילוב עם הפסוקים מספר ויקרא העוסקים בשנת היובל. בנוסף חובר ניגון נוסף על ידי הרב יוסף יצחק סילברמן שהתקבל ונוגן בהתוועדות על המילים "וקדשתם את שנת החמישים"

בהמשך לכך, גם בשנים מאוחרות יותר כשציינו החסידים יובל עגול לשנות נשיאות הרבי, חיברו ניגונים שציינו זאת: לכבוד י' שבט תשע"ח - 'חיים שנה' לנשיאות הרבי, 'כי אורך ימים' על ידי הרב יוסף יצחק סילברמן ובלחן נוסף ("לדוד מזמור" שהולחן במקורו בשנת תשס"ב על פרק ק"א) שהותאם על ידי תלמידי התמימים. לכבוד י' שבט תש"פ - 70 שנה לנשיאות, על ידי ברוך שניאור נחשון "למען תזכור".

מילות הניגון[עריכה | עריכת קוד מקור]

תשמיעני ששון ושמחה תגלנה עצמות דכית

השיבה לי ששון ישעך ורוח נדיבה תסמכני [1].
וקדשתם את שנת החמישים שנה יובל היא תהיה לכם[2].
גאולה תתנו לארץ[3]
גאולה תהיה לארץ[4]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

להאזנה לניגון

הערות שוליים

  1. ^ תהלים נא, י י"ד.
  2. ^ ע"פ ויקרא כ"ה י.
  3. ^ ויקרא כ"ה ד.
  4. ^ ע"פ הפסוק הנ"ל