אברהם אהרון רובשקין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 10: שורה 10:
לאחר תקופת מעבר באוסטריה, התיישבו בשנת [[תש"ז]] ב[[פריז]], שם ניהל אביו ניהל חנות מכולת ואמו שימשה כטבחית בבית ספר לבנות יהודיות, והוא הפך לקצב, והיה שותף בארגון שחיטת והכשרת בשר באירלנד.
לאחר תקופת מעבר באוסטריה, התיישבו בשנת [[תש"ז]] ב[[פריז]], שם ניהל אביו ניהל חנות מכולת ואמו שימשה כטבחית בבית ספר לבנות יהודיות, והוא הפך לקצב, והיה שותף בארגון שחיטת והכשרת בשר באירלנד.


ב[[י"ז כסלו]] [[תשי"ד]] הגיע ל[[ניו יורק]] ונישא עם רעייתו מרת רבקה בת החסיד ר' [[עוזיאל חזנוב]], והחל לעסוק בפרנסתו בניהול איטליז בשכונת [[בורו פארק]] בשותפות עם ר' [[אלתר ליברמן]], וסיפק בשר כשר לחלקים רבים מהאוכלוסייה היהודית בכל רחבי האזור.
נישא עם רעייתו מרת רבקה בת החסיד ר' [[עוזיאל חזנוב]] וב[[י"ז כסלו]] [[תשי"ד]] הגיע ל[[ניו יורק]], והחל לעסוק בפרנסתו בניהול איטליז בשכונת [[בורו פארק]] בשותפות עם ר' [[אלתר ליברמן]], וסיפק בשר כשר לחלקים רבים מהאוכלוסייה היהודית בכל רחבי האזור.


מספר שנים לאחר מכן פתח את מסעדת 'קראון דילי' בבורו פארק, בו העניק לאורך השנים עשרות אלפי ארוחות חינם כשרות לאנשים חסרי אמצעים כספיים.
מספר שנים לאחר מכן פתח את מסעדת 'קראון דילי' בבורו פארק, בו העניק לאורך השנים עשרות אלפי ארוחות חינם כשרות לאנשים חסרי אמצעים כספיים.

גרסה מ־14:08, 10 באפריל 2024

הרב רובשקין בשנותיו המאוחרות

ר' אברהם אהרון הלוי רובשקין, (ז' כסלו תרפ"ט - ט' ניסן תש"פ) היה מחשובי חסידי חב"ד בשכונת בורו פארק, ומייסד מפעל הבשר 'Agriprocessors' - מפעל הבשר הכשר הגדול בעולם.

תולדות חיים

נולד בז' כסלו תרפ"ט בעיירה החסידית נעוועל שברוסיה הלבנה, לאביו החסיד ר' געצל רובשקין ולאמו מרת רוזה, והתחנך באווירה החסידית תוך כדי מסירות נפש.

כאשר פרצה מלחמת העולם השנייה נמלטה משפחתו לסמרקנד ועם סיומה של המלחמה הצטרפה משפחתו לבריחה הידועה שכונתה לימים בשם 'יציאת רוסיה תש"ו', ועזבה את ברית המועצות דרך למברג.

לאחר תקופת מעבר באוסטריה, התיישבו בשנת תש"ז בפריז, שם ניהל אביו ניהל חנות מכולת ואמו שימשה כטבחית בבית ספר לבנות יהודיות, והוא הפך לקצב, והיה שותף בארגון שחיטת והכשרת בשר באירלנד.

נישא עם רעייתו מרת רבקה בת החסיד ר' עוזיאל חזנוב ובי"ז כסלו תשי"ד הגיע לניו יורק, והחל לעסוק בפרנסתו בניהול איטליז בשכונת בורו פארק בשותפות עם ר' אלתר ליברמן, וסיפק בשר כשר לחלקים רבים מהאוכלוסייה היהודית בכל רחבי האזור.

מספר שנים לאחר מכן פתח את מסעדת 'קראון דילי' בבורו פארק, בו העניק לאורך השנים עשרות אלפי ארוחות חינם כשרות לאנשים חסרי אמצעים כספיים.

נודע כאיש חסד עצום שתמך בכספו במטרות צדקה וחסד רבות, והיה פטרונם של מוסדות חינוך וסיוע בכל רחבי העולם.

בשנת תשמ"ז הקים בעיירה פוסטוויל שבאיווה את מפעל הבשר הכשר 'Agriprocessors', שהתפתח להיות מפעל הבשר הכשר הגדול בעולם, וסיפק בשר כשר למאות אלפי יהודים. סביב המפעל הענק שהוקם במקום מרוחק מכל נקודת יישוב אחרת, ייסד קהילה יהודית עניפה עם מוסדות חינוכיים, מקווה טהרה, בית כנסת, וכל מה שנצרך עבור ניהול חיים יהודיים.

לצד עיסוקו בתחום הבשר שהקנה לו את עיקר הפרסום, השקיע גם בתעשיית הטקסטיל ובנדל"ן, ושיתף את ילדיו ונכדיו במיזמים העיסקיים הענפים.

כאשר פרצה מגפת הקורונה נדבק בווירוס ונפטר כעבור מספר ימים מסיבוכי הנגיף בליל שישי ט' ניסן תש"פ, בגיל 91.

משפחתו

  • אביו, ר' געצל רובשקין
  • רעייתו, מרת רבקה רובשקין.
  • בתו, מרת גיטא גולדמן - סורפסייד, פלורידה.
  • בתו, מרת שרה באלקאני - בורו פארק.
  • בתו, מרת רחל לאה, רעיית הרב יוסף רוזנפלד (צפת).
  • בנו, ר' יוסף רובשקין - קראון הייטס.
  • בנו, ר' משה רובשקין - קראון הייטס.
  • בנו, ר' שלום מרדכי רובשקין - מונסי.
  • בתו, מרת חיה גוראריה - קראון הייטס.
  • בנו, ר' הערשל רובשקין - פוסטוויל, איווה.
  • בתו, מרת חנה זלדה מינקוביץ' - קראון הייטס.