אחות התמימים בארץ הקודש: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 81: שורה 81:
*תשע"ג: '''מקובל עלי''', בנושא קבלת המלכות.
*תשע"ג: '''מקובל עלי''', בנושא קבלת המלכות.
*תשע"ד: שבת לבנות י"ב והסמינר, '''גם אני גאולה''', בנושא הבית היהודי וגאולה פרטית. שבת לבנות כיתות ט'- י"א, '''נחיה ונראה''', בנושא חיות בענייני משיח וגאולה.
*תשע"ד: שבת לבנות י"ב והסמינר, '''גם אני גאולה''', בנושא הבית היהודי וגאולה פרטית. שבת לבנות כיתות ט'- י"א, '''נחיה ונראה''', בנושא חיות בענייני משיח וגאולה.
*תש"פ: "זווית ישרה"
*תש"פ: '''זווית ישרה''', כל אחת יכולה לבחור איך להסתכל על העולם במשקפיים של גאולה.
*תשפ"א: שבת במתכונת סניפית מיוחדת "משוחררת"
*תשפ"א: שבת במתכונת סניפית מיוחדת '''משוחררת'''. השבת התקיימה בקבוצות פרטיות בעקבות הקורונה.
*תשפ"ב: שבת לבנות התיכון: "דימיון מודרך". שבת לבנות הסמינר: "הגלה נא".
*תשפ"ב: שבת לבנות התיכון: '''דימיון מודרך'''. שבת לבנות הסמינר: '''הגלה נא'''.
*תשפ"ג: "הרגלך בקודש"
*תשפ"ג: '''הרגלך בקודש''', נרגיל את עצמינו למצב של גאולה שהוא בעצם המצב הטבעי שלנו.


===אחותי===
===אחותי===

גרסה מ־13:41, 26 ביולי 2023

לוגו הארגון

ארגון אחות התמימים בארץ הקודש הוא תנועת נוער חב"דית לבנות, ופועלת להעשרת הידע החסידי וההתקשרות לרבי בקרב בנות התיכונים והסמינרים ברחבי הארץ.

מודעה המזמינה ליום עיון של הארגון

הארגון הוקם בשנת תשס"ג על ידי גברת יפה קדוש, שמו לקוח מאגודת אחות התמימים שנוסדה בריגא על ידי אדמו"ר הריי"צ בשנת תרצ"ו, והוא מפעיל כיום כשמונים סניפים בקהילות חב"ד ברחבי הארץ.

הארגון מפורסם במיוחד ביכולת ההתחדשות שלו, וברעיונות המקוריים והיצירתיים להציג את המשימות והדרישות בצורה קלילה ומזמינה, הוא מצליח לחדור בקלות לכל שכבות הגיל.

סמל הארגון

סמל הארגון מורכב מצורת תוף מרים, האמירה מאחורי סמליל זה הינה בעלת משמעות עמוקה של ציפייה לגאולה.

כאשר בני ישראל יצאו ממצרים, נשות ישראל פצחו בשירה: "ותיקח מרים הנביאה אחות אהרון את-התוף בידה, ותצאנה כל-הנשים אחריה בתופים ובמחולות"[1], ובמהלך השירה השתמשו בתופים שהיו בידן. גדולי ישראל[2] שאלו מניין היה להם תופים, וביארו שהן הכינו את התופים עוד במצרים לפני השחרור בפועל, מכיוון שהיו בטוחות בגאולה הקרובה ובניסים שיהיו עד כדי עשיית הכנות מוחשיות לשירת התודה שתכננו לשאת.

לוגו זה, מסמל את התקווה הקרובה לשיר את שירת הגאולה, את האמונה החזקה בביאת המשיח ואת תפקידן של בנות ישראל בנושא זה.

פעולות הארגון

מבצעי לימוד עונתיים

מבצע הכנה לי' שבט

מדי שנה מקיים הארגון בשבועות הסמוכים ליום קבלת הנשיאות של הרבי בי' שבט מבצע הכנה רחב היקף, הכולל בדרך כלל לימוד ומשימות יומיות.

התנופה במבצעי ההכנה לי' שבט החלה בשנת תשע"א, אז הוציא הארגון לאור מבצע תחת הכותרת "משתדרגים", שעסק בייחודיותו של דור השביעי והשתמש במשל של פלאפונים. מבצע זה הכה גלים ברחבי הארץ עקב צורתו החדשנית והיווה נקודת ציון משמעותית בהתפתחותו וגדילתו של הארגון.

בשנת תשע"ב עמד מבצע ההכנה לי' שבט תחת הכותרת "בקיוון" - המבצע התמקד בנושא שלושת הקווים של תורה, עבודה וגמילות חסדים. במהלך המבצע חולקו לכל משתתפת כרטיסי רב-קו וכרטיסיות שבעזרתן התבצע הדיווח על המשימות במבצע.

בשנת תשע"ג עמד המבצע תחת הכותרת "גאולה בתלת מימד" - ועסק בנושא גאולה ומשיח בעבר, בהווה ובעתיד. חוברת המבצע הגיעה בתוך קופסה של משקפי תלת מימד.

בשנת תשע"ד התחדש והתרענן המבצע. הוא עמד תחת הכותרת "תמשיכי"- בנושא המשכת השכינה מתוך מאמר באתי לגני תשי"א. המבצע התנהל כולו באמצעים טכנולוגיים חדישים, כאשר הלימוד מתבצע מתוך קליפ יומי מגוון והמשימות מגיעות לכל משתתפת בהודעות SMS.

בשנת תשע"ה נקרא המבצע "ראש בראש" - ראש הדור בראש שלך, ועסק בקשר האישי עם הרבי. אחיות התמימים קיבלו דיסק-און-קי מעוצב עם סמל הארגון.

בשנת תשע"ו נקרא המבצע "רגע האמת". לכבוד המבצע הארגון הוציא שעוני יד מיוחדים עם סמל המבצע אותו ענדי הבנות המשתתפות.

בשנת תשע"ז נקרא המבצע "מצב גאולה", והוא עסק בלחיות גאולה כפשוטו. הסיפור מאחורי המבצע הוא על חסיד שישב בעגלה מוקף בחביות משקה קופא מקור ורק כאשר הכניס לתוכו מהמשקה התחמם באמת.

בשנת תשע"ח נקרא המבצע "אחד ודי" והוא עסק בכוח שיש לכל פעולה שלנו כדי להביא את הגאולה.

בשנת תשע"ט נקרא המבצע "נוגע בעצם" והוא עסק באחריות העצומה שלנו דווקא להבאת הגאולה. כמו בל עסק שכל עניני המפעל נוגעים לו ממש והוא לא מרפה מהם עד שמצליח.

בשנת תש"פ נקרא המבצע "שחקי אותה" והוא עסק במענה הידוע של האדמו"ר הזקן אל המתנגדים שכשמסגלים צורת התנהגות מסוימת אפילו שבתחילה זו רק הצגה בסופו של דבר ההצגה נדבקת והופכת לחלק מהטבע.

בשנת תשפ"א נקרא המבצע "קיבלתי עבור" והוא עסק בקבלת המלכות של הרבי מלך המשיח. כל אחת שהשתתפה במבצע קיבלה פסיפס מרהיב של בית המקדש להכנה.

בשנת תשפ"ב נקרא המבצע "בראש חוצות" והוא עסק בהפצת בשורת הגאולה והגואל בראש חוצות מבלי להתחשב בהנהגות העולם, לקראת המבצע הוצאה חוברת הסבר מיוחדת וכל אחת קיבלה תיק ממותג מבית אחות התמימים.

בשנת תשפ"ג נקרא המבצע "הווה פשוט" והוא עסק בעובדת הרבי חי וקיים כעובדה פשוטה ומקובלת.

הכנה לנסיעה לרבי

החל משנת תשס"ז, קיים הארגון בפגרת הקיץ מבצע לימוד בשיתוף עם קרן דור דעה במטרה להקל את צבירת הכסף לרכישת כרטיס נסיעה לרבי. מבצעי הלימוד בתקופה זו של השנה מתאפיינים בשימת דגש מיוחד על לימוד תניא בעל פה, ובשינון שיחות בעניני גאולה ומשיח.

היקף סכומי הכספים המחלוקים במסגרת מבצע זה, עשויים להגיע לעשרות אלפי דולרים בשנה, ומומנו בעיקרם על ידי הנגיד החסידי הרב שלום בער דרייזין.

כנסי התעוררות והתחזקות

מדי שנה מקיים הארגון בסמיכות לכ"ח ניסן כנס התעוררות והתחזקות בלימוד עניני משיח וגאולה ובהפצת בשורת הגאולה. בשנתיים האחרונות בכנס נערך חידון על שיחות הדבר מלכות.

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.


התוועדויות ארציות

במהלך השנה מתקיימות מספר התוועדויות ארציות על ידי פעילות הארגון.


אחו"ת סנטר

סמל המחלקה

בחודש שבט תשע"ב פתח הארגון מחלקה המרכזת שמות ופרטים של צעירות המוכנות לסייע לשלוחים ולמנהלי בתי חב"ד ברחבי הארץ, מתוך מטרה להניע את בנות חב"ד ברחבי הארץ לפעול בתוך המסגרות הקיימות, למנף את הפעילות, וליצור התאמה בין הדרישות והיכולות של הבנות לבין הצרכים של השלוחים[3].

אחותשרי

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

אחד מפעולותיו המיוחדות של האירגון מתבטא במהלך הנסיעה לרבי בחודש תשרי, בחודש זה מקבלות הבנות מעטפת חסידית יחודית גשמית ורוחנית במשך כל החודש כולו.

ההכנה לנסיעה

הפעילות מתחילה מההכנה לנסיעה, מידי שנה בחודש אלול מקבלות הבנות הרשומות לקבוצה חוברת הכנה על חשיבות הנסיעה ומשתתפות במבצע מיוחד המקדם רוחנית לקראת הנסיעה.


שבת שכולה משיח

מדי שנה בחודשי החורף מקיים הארגון שבת אחדות לבנות התיכון והסמינרים, באווירה שכולה גאולה ומשיח. השבתונים מתקיימים בקמפוסים מפוארים ומופקים ברמה מקצועית, ומושכים אליהם קרוב לאלף משתתפות.

בשנת תשע"ד, עקב הביקוש הרב וריבוי המשתתפות, פוצלה שבת שכולה משיח לשתי שבתות נפרדות, האחת לכיתות י"ב וסמינר בה הושם דגש רב יחסית על נושאי הבית היהודי והשניה לבנות כיתות ט'- י"א.

כותרות השבתות בשנים קודמות:

  • תשע"ב: ופרצת - כי מחכים לך בחוץ, בנושא הפצת המעיינות ושליחות.
  • תשע"ג: מקובל עלי, בנושא קבלת המלכות.
  • תשע"ד: שבת לבנות י"ב והסמינר, גם אני גאולה, בנושא הבית היהודי וגאולה פרטית. שבת לבנות כיתות ט'- י"א, נחיה ונראה, בנושא חיות בענייני משיח וגאולה.
  • תש"פ: זווית ישרה, כל אחת יכולה לבחור איך להסתכל על העולם במשקפיים של גאולה.
  • תשפ"א: שבת במתכונת סניפית מיוחדת משוחררת. השבת התקיימה בקבוצות פרטיות בעקבות הקורונה.
  • תשפ"ב: שבת לבנות התיכון: דימיון מודרך. שבת לבנות הסמינר: הגלה נא.
  • תשפ"ג: הרגלך בקודש, נרגיל את עצמינו למצב של גאולה שהוא בעצם המצב הטבעי שלנו.

אחותי

החל משנת תשע"ו, מפעיל הארגון תוכנית בשם 'אחותי' התוכנית היא פעילות שבועית לבנות התיכון, כל כיתה מלווה במדריכה אישית שעורכת פעילויות שבועיות והתוועדויות לקראת תאריכים חסידיים. מטרת התוכנית היא להציף נושאים הנוגעים לחיי היום יום של הבנות ולחזק את האמונה וההתקשרות לרבי.

ראו גם

לקריאה נוספת

  • אחות בבית המלך, פרקי היסטוריה - לרגל חג הגאולה י"ב-י"ג תמוז ה'תשע"ט

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. שמות פרק טו, פסוק כ.
  2. פירוש רש"י, שם.
  3. דיווח באתר חב"ד אינפו