חברת תהלים העולמית – הבדלי גרסאות

תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 1: שורה 1:
'''חברת תהלים העולמית''' נוסדה בשנת [[תש"ב]] על ידי [[הרבי הריי"צ]] כמחלקה נוספת בפעילות "[[מחנה ישראל]]" בהוספת זכויות ותפילות על עם ישראל, להסרת "[[חבלי משיח]]".
'''חברת תהלים העולמית''' נוסדה בשנת [[תש"ב]] על ידי [[הרבי הריי"צ]] נ"ע כמחלקה נוספת בפעילות "[[מחנה ישראל]]"בהוספת זכויות ותפילות על עם ישראל, להסרת "חבלי משיח".


החברה פועלת מ[[ירושלים]] ומדי יום אומרים חבריה את כל [[ספר התהלים]] על ציון דוד המלך בהר ציון.
החברה פועלת מ[[ירושלים]] עיה"ק,  ומדי יום אומרים חבריה את כל [[ספר התהלים]] על ציון דוד המלך בהר ציון.


החברה מאגדת בתוכה חברים מחברות תהלים מכל העולם, המחויבים לתקנון החברה ובעלי זכויות כפי התקנון. את החברה ניהלו במשך השנים הרב [[שלמה יהודה לייב אליעזרוב]] והרב [[יצחק אביגדור אורנשטיין]] עד להפסקת פעילותה בשנת [[תש"ז]] בעקבות הפרעות שערכו ערביי ירושלים, והסכנה הגדולה שבהליכה לקבר דוד. בשנים שלאחר [[מלחמת ששת הימים]] הציעו חברי [[כולל חב"ד]] לחדש את פעילות החברה אך הרבי לא הגיב להצעות. רק בערב [[שבועות]] [[תש"נ]] הורה הרבי במפתיע להנהלת כולל חב"ד לחדש את פעילות החברה.
החברה מאגדת בתוכה חברים מחברות תהלים מכל העולם, המחויבים לתקנון החברה ובעלי זכויות כפי התקנון. את החברה ניהלו במשך השנים הרב [[שלמה יהודה לייב אליעזרוב]] רבה של חברון עיר האבות והרב [[יצחק אביגדור אורנשטיין]] רבו של הכותל המערבי, עד להפסקת פעילותה בשנת [[תש"ז]] בעקבות הפרעות שערכו ערביי ירושלים, והסכנה הגדולה שבהליכה לקבר דוד המלך. בשנים שלאחר [[מלחמת ששת הימים]] הציעו חברי הנהלת [[כולל חב"ד]] לחדש את פעילות החברה אך הרבי לא הגיב להצעות. רק בערב [[חג השבועות]] [[תש"נ]] הורה הרבי במפתיע להנהלת כולל חב"ד לחדש את פעילות החברה.


== הקמת החברה ==
== הקמת החברה ==