פגישה עם חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 16: שורה 16:
בשנת [[תשד"מ]] בעקבות התרבות העבודה והרצון לשמר את הקשר שנוצר בשבתות ולהמשיך אותו גם הלאה, מונה גם הרב יהודה דוד פירסון לסייע בעבודה סביב השבתונים.
בשנת [[תשד"מ]] בעקבות התרבות העבודה והרצון לשמר את הקשר שנוצר בשבתות ולהמשיך אותו גם הלאה, מונה גם הרב יהודה דוד פירסון לסייע בעבודה סביב השבתונים.


בפגישות אלו נעשה מאמץ להפגיש את האורחים עם חיים יהודיים אותנטיים, לצד שיחות מעמיקות על אמונה וחסידות מפי אנשי אקדמיה שהפכו בעצמם לחסידים נלהבים, דוגמת פרופסור חנוכה, פרופסור רוזנבלום, פרופסור יצחק בלאק, ודמויות נוספות. בין השאר, הוזמן פעמים רבות הרב [[זלמן פוזנר]].
בפגישות אלו נעשה מאמץ להפגיש את האורחים עם חיים יהודיים אותנטיים, לצד שיחות מעמיקות על אמונה וחסידות מפי אנשי אקדמיה שהפכו בעצמם לחסידים נלהבים, דוגמת פרופסור חנוכה, פרופסור [[פסח בצלאל רוזנבלום]], פרופסור [[יצחק בלאק]], ודמויות נוספות. בין השאר, הוזמן פעמים רבות הרב [[זלמן פוזנר]].


בשבתונים שנערכו לבנים, נעשה מאמץ לגרום לכמה שיותר סטודנטים לבקר ולהירשם לישיבות שעסקו עם מקורבים, דוגמת [[הדר התורה]] ו[[תומכי תמימים מוריסטון]], ובשבתונים שנערכו לבנות, נעשה מאמץ להשפיע על המשתתפות להירשם לסמינרים שנערכו על ידי בית חב"ד במיניסוטה.
בשבתונים שנערכו לבנים, נעשה מאמץ לגרום לכמה שיותר סטודנטים לבקר ולהירשם לישיבות שעסקו עם מקורבים, דוגמת [[הדר התורה]] ו[[תומכי תמימים מוריסטון]], ובשבתונים שנערכו לבנות, נעשה מאמץ להשפיע על המשתתפות להירשם לסמינרים שנערכו על ידי בית חב"ד במיניסוטה.

גרסה מ־21:18, 14 במאי 2022

פגישה עם חב"ד הוא שמו של פרוייקט שהופעל על ידי צעירי אגודת חב"ד בארצות הברית במסגרתו הגיעו מידי מספר חודשים סטודנטים, בעלי משפחות, ואנשי עסקים לשבת שלימה בקראון הייטס במהלכה התארחו אצל משפחות וחוו סעודת שבת באופן בלתי אמצעי, האזינו להרצאות, קיבלו סיורים מודרכים, והשתתפו בהתוועדות של הרבי.

הפעילות נוהלה במשך עשרות שנים על ידי הרב יעקב חנוכה, ואלפים נחשפו בזכותה לאורה של חסידות חב"ד, ומהם רבים שהפכו בעצמם לחסידי חב"ד.

היסטוריה

היוזמה לקיומם של שבתות אירוח מאורגנות בהן יוכלו המשתתפים לטעות מאורה של חסידות חב"ד היתה של ד"ר יעקב חנוכה שלאחר שהתקרב בעצמו לחסידות חב"ד על ידי פעילי חב"ד באוניברסיטאות, עורר את מנהל אגודת צעירי אגודת חב"ד שיקימו מערך זה, שיהווה חיזוק לפעילות הראשונית הנעשית על ידי השלוחים של הרבי ברחבי ארצות הברית.

הפגישות החלו להתקיים בשנת תשכ"ה נערכו בנפרד, כאשר היו שבתות המיועדות לגברים בלבד ושבתות המיועדות לנשים בלבד, כשבתקופה הראשונה היו מיועדות לסטודנטים בלבד.

בפגישה הראשונה השתתפו 17 משתתפים בלבד, אך ההשפעה של השבתון היתה גדולה והיא גררה בעקבותיה להצלחה גדולה של המיזם כאשר תוך תקופה קצרה בכל פגישה שכזו השתתפו מעל 100 איש.

בעקבות ההצלחה, מונה על ידי צא"ח הרב כתריאל קסטל למסד את הפעילות ולהרחיב אותה, ומאז כניסתו הוא הרחיב את הפעילות באמצעות קיום סמינריונים ועוד.

ברוב השנים נערכו מידי שנה בין 6 ל-8 שבתות של 'פגישה עם חב"ד'.

בשנת תשד"מ בעקבות התרבות העבודה והרצון לשמר את הקשר שנוצר בשבתות ולהמשיך אותו גם הלאה, מונה גם הרב יהודה דוד פירסון לסייע בעבודה סביב השבתונים.

בפגישות אלו נעשה מאמץ להפגיש את האורחים עם חיים יהודיים אותנטיים, לצד שיחות מעמיקות על אמונה וחסידות מפי אנשי אקדמיה שהפכו בעצמם לחסידים נלהבים, דוגמת פרופסור חנוכה, פרופסור פסח בצלאל רוזנבלום, פרופסור יצחק בלאק, ודמויות נוספות. בין השאר, הוזמן פעמים רבות הרב זלמן פוזנר.

בשבתונים שנערכו לבנים, נעשה מאמץ לגרום לכמה שיותר סטודנטים לבקר ולהירשם לישיבות שעסקו עם מקורבים, דוגמת הדר התורה ותומכי תמימים מוריסטון, ובשבתונים שנערכו לבנות, נעשה מאמץ להשפיע על המשתתפות להירשם לסמינרים שנערכו על ידי בית חב"ד במיניסוטה.

את השבתונים שהיו מיועדים לבנות ונשים, סידרו גברת לאה קליין, גברה חיה קלטיין, וגברת פריידא טיפנברון.

הרבי הביע התעניינות מרובה בכל פרטי התכנית, והעניק ליווי פרטני ויחס מיוחד למארגנים ולמשתתפים[1], התייחס בפומבי ליוזמה ולשם שהוענק לשבתות אלו[2] ובשנים הראשונות, כשמספר המשתתפים עדיין אפשר זאת, אף קיבל ליחידות חלק מהמשתתפים בשבתונים.

בין ההוראות שהרבי נתן למארגני הפגישה היו להכניס את המשתתפים באמצע ההתוועדות ושישארו עד לסיומה, ולא להכניס אותם בהתחלת ההתוועדות ולהוציא אותם באמצעה בשל הקושי שלהם לשבת זמן ממושך בהתוועדות בה מדברים בשפה שאינם מבינים.

כיום, מתקיימים השבתונים במתכונת מעט שונה פעמיים בשנה, על ידי ארגון CTeen.

לקריאה נוספת

  • רישומה של שנה - תשד"מ, עמוד 338 ואילך

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. בין השאר, העניק הרבי באופן קבוע בקבוק יין ו'מזונות' למארגני הפגישה.
  2. שולי הגליון להתוועדויות תשמ"ט חלק ב' עמוד 207, מוגה. תשמ"ט חלק א' עמוד 323. חלק ב' עמוד 184, 190, 321. מלבד זאת התייחס הרבי עשרות פעמים לפגישה בהתוועדויות.