חי יצחק טברסקי – הבדלי גרסאות

שלום (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:


== נבחן אצל הרבי ==
== נבחן אצל הרבי ==
בהגיעו ל[[ארצות הברית]] לפני החתונה, נכנס ל[[יחידות]] ל[[אדמו"ר שליט"א]] להבחן אצלו את כל הלכות [[ציצית]] בעל פה. [[אדמו"ר שליט"א]] שאל אותו על אתר (ללא שום ספר פתוח כמובן לפני אף אחד מהם) שאלות רבות ומקיפות, והוא עמד בכולן. על השאלה האחרונה ענה [[אדמו"ר שליט"א]] בעצמו וביאר את התשובה על פי דרך ה[[חסידות]] ועל פי ה[[קבלה]].
בהגיעו ל[[ארצות הברית]] לפני החתונה, בשנת תשי"ד, נכנס ל[[יחידות]] ל[[אדמו"ר שליט"א]] להבחן אצלו את כל הלכות [[ציצית]] בעל פה. [[אדמו"ר שליט"א]] שאל אותו על אתר (ללא שום ספר פתוח כמובן לפני אף אחד מהם) שאלות רבות ומקיפות, והוא עמד בכולן. על השאלה האחרונה ענה [[אדמו"ר שליט"א]] בעצמו וביאר את התשובה על פי דרך ה[[חסידות]] ועל פי ה[[קבלה]].
 
לפי גירסא אחרת, מדויקת יותר: הרבי שאל אותו האם אפשר לדבר עמו בלימוד, והשיב לו בחיוב. שאל אותו הרבי מה למד בזמן האחרון, וענה שבישיבה למדו מסכת [[בבא בתרא]], ובעצמו למד גם מסכת מנחות. ושאל אותו במה נוח לו יותר לדבר וענה ב[[מנחות]].
 
הרבי שאל אותו קושיא עצומה ברא"ש במסכת מנחות, ודודי ענה על כך שני תירוצים המבוארים באחרונים. הרבי הוסיף לו עוד שני תירוצים בזה, ואחר כך הראה איך שכל ארבעת התירוצים עדיין אינם מיישבים הענין כדבעי. וביאר לו את ענין בפנימיות התורה בנסתר, ואיך שעי"ז מיושבות כל התמיהות.
 
לאחר מכן אמר רבי איציקל לאחיינו רבי [[נחמן יוסף טברסקי]] שראה במוחש, איך שהרבי היה מוכן לדבר עמו בכל מקום בש”ס, ולהראות לו שבלי לימוד פנימיות התורה אי אפשר להבין את הענינים לעומקן.<REF>[http://www.chabad.info/bm/index.php?magazine=bm_&status=goto_id&id=1371 שבועות בית משיח]</REF>


לאחר פטירת אביו נתמנה לאדמו"ר לחסידי [[רחמסטריבקא]] ב[[ארצות הברית]], ואחיו הרב [[ישראל מרדכי טברסקי מרחמסטריבקא]] מונה ל[[אדמו"ר]] ב[[ארץ הקודש]].  
לאחר פטירת אביו נתמנה לאדמו"ר לחסידי [[רחמסטריבקא]] ב[[ארצות הברית]], ואחיו הרב [[ישראל מרדכי טברסקי מרחמסטריבקא]] מונה ל[[אדמו"ר]] ב[[ארץ הקודש]].  
שורה 14: שורה 20:


*אחיינו, הרב [[נחמן יוסף טברסקי]], הינו [[חסיד]] [[חב"ד]], ר"מ בישיבת [[אהלי תורה]] ב[[קראון הייטס]] וחתנו של ר' [[משה אשכנזי]].
*אחיינו, הרב [[נחמן יוסף טברסקי]], הינו [[חסיד]] [[חב"ד]], ר"מ בישיבת [[אהלי תורה]] ב[[קראון הייטס]] וחתנו של ר' [[משה אשכנזי]].
 
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:רבנים]]
[[קטגוריה:רבנים]]