תוכנית ההתנתקות: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 2,526 בתים ,  31 בינואר 2014
שורה 27: שורה 27:


==פעולות מחאה נגד התוכנית==
==פעולות מחאה נגד התוכנית==
===שרשרת אנושית===
ב[[ז' אב]] [[תשס"ד]] נערך מפגן הזדהות שנועד לחבר בשרשרת אנושית את יישובי גוש קטיף עם [[ירושלים]], ובכך לסמל את הקשר של תושבי הגוש עם ליבה של ארץ ישראל.
השרשרת התפרסה על פני 90 קילומטר, והשתתפו בה כ-130 אלף איש.
בשונה מפעולות אחרות שנעשו על ידי הציבור הדתי-לאומי, פעולה זו לא לוותה בהפרעת הסדר הציבורי במדינה או בהתרסה אלימה, אלא התפרסה לאורך צידי הכבישים, והתאפיינה כמחאה ציבורית שקטה.
===פולסא דנורא===
===פולסא דנורא===
ב[[י"ב תמוז]] [[תשס"ה]], נערך ב[[בית עלמין|בית העלמין]] ב[[ראש פינה]] טקס [[פולסא דנורא]] בהשתתפות מקובלים המתנגדים לתוכנית, שקיללו את מובילי התוכנית והתפללו על הפסקת כהונתם, בליווי קריאת מספר קטעים מ[[ספר הזוהר]].
למרות ההשתתפות המינורית בטקס זה, הוא הצליח לגרור פולמוס ציבורי רחב, ועורר את זעמם של עיתונאים חברי כנסת ואנשי תקשורת. אנשים רבים גינו את המעשה, ביניהם גם פעילי שמאל המגדירים את עצמם כאתאיסטים, שפחדו מהקללות וגינו את משתתפי הטקס.


===העצרת בכותל===
===העצרת בכותל===
ימים ספורים קודם התחלת ביצוע התכנית, בעיצומם של תשעם הימים, התקיימה ב[[ה' מנחם אב]] [[תשס"ה]] עצרת תפילה המונית בארגון ה[[מטה לשלום העם והארץ]] שתחת אגודת [[צעירי חב"ד ארץ הקודש]].
מאות רבנים יצאו בקריאות תמיכה להשתתפות בעצרת, והצליחו להביא אל רחבת [[הכותל המערבי]] למעלה מחצי מיליון איש.
בעצרת השתתפו חשובי הרבנים בארץ, ביניהם [[הרבנות הראשית|הרבנים הראשיים]] הרב [[אברהם שפירא]], הרב [[מרדכי אליהו]], הרב [[עובדיה יוסף]], אדמו"רי חסידות רבים, חברי מועצת גדולי התורה, חברי [[בית דין רבני חב"ד בארץ הקודש]]{{הערה|1=[http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=13401 תמונות מהעצרת] {{תמונה}} {{COL}}}}.


===כפר מיימון===
===כפר מיימון===


===קמפיין אוטובוסים===


==תוצאות ההתנתקות==
==תוצאות ההתנתקות==
משתמש אלמוני