משתמש:שנוזל/שכונה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 15: שורה 15:
*[[נחלת הר חב"ד]]
*[[נחלת הר חב"ד]]
*[[שיכון חב"ד ירושלים]]
*[[שיכון חב"ד ירושלים]]
*[[שיכון חב"ד צפת]]
*[[קריית חב"ד צפת]]
*[[שיכון חב"ד לוד]]
*[[שיכון חב"ד לוד]]


;בעולם
;בעולם
*[[קראון הייטס]]
*[[קראון הייטס]]

גרסה מ־04:26, 10 ביולי 2013

שכונה היא יחידת מגורים עירונית בעלת מאפיינים חברתיים, ארכיטקטוניים וגאוגרפיים אחידים שגודלה יכול להשתנות מבניינים בודדים ("יש שכונה חב"דית כזו?" ) עד למספר רב של רחובות (כמו שכונת נחלת הר חב"ד).

באופן רשמי שכונת חב"ד בצפת היא רק קבוצת הבנינים בקריה והרכבת תחתיהם. השאר לא נחשב רשמית חלק מהשכונה, למרות שנכון להיום רוב התושבים שם הם חב"דניקים (אם כי לא רוב מוחלט, אלא אני מעריך 60% (אפשר לשאול את פרידבערג, הוא מבין בזה...)) • זוננשיין - תמיד בשמחה • ב' באב ה'תשע"ג • 22:26, 9 ביולי 2013 (UTC)

למרבית השכונות יש תשתית מקומית משותפת, כמו מוסדות חינוך, מבני ציבור, וגנים ציבוריים. שכונות יכולות להתפתח כתוצאה מתכנון עירוני, או לגדול באופן טבעי. בשכונה בהם מתקבצת קבוצה אתנית מסויימת, יכולה להיווצר שכונה בעלת חתך מאפיין מסויים. לדוגמא: שכונת קראון הייטס בברוקלין היא בעלת מאפיין חב"די.

עיר מורכבת לרוב ממספר שכונות (התלוי בגודלה), כאשר גודל השכונות יכול להשתנות בצורה משמעותית, כך למשל רמת אביב מכילה אלפי תושבים בעוד אחוזת בית (שנמצאת באותה עיר - תל אביב) מכילה מספר זעיר של רחובות. לרוב השכונות של היישוב צמודות יחסית אולם במקרים של תכנון עירוני יכולות שכונות מסוימות להיות רחוקות זו מזו או ממרכז העיר כאשר התוכניות הן לרוב למלא את השטח העתידי בבניה. במקרים שהתכנון לא יוצא לפועל נוצר מצב ארוך טווח (למשל באשדוד) בו השכונות השונות רחוקות אחת מהשנייה.

בישראל קיימים בערים יהודיות גדולות רבני שכונות, אנשי דת שנמצאים מתחת לרבני העיר בהירככיה הרבנית ואחראים לטיפול הדתי בתושבי השכונה.

שכונות חב"דיות

שכונות חב"דיות רשמיות
בעולם