קלימוביץ': הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(עריכה. הגהה.)
שורה 1: שורה 1:
'''קלימוביץ'''' (או באיות ב[[אידיש]] '''קלימאוויטש''') היא עיר בפלך מוהילוב שבאוקראינה על יד הנהר דנייפר. בעבר הייתה קלימוביץ' עיר עם קהילה [[חב"ד]]ית תוססת.
'''קלימוביץ'''' (או באיות [[אידיש]]אי '''קלימאוויטש'''), היא עיר במחוז [[מוהילוב]] שב[[רוסיה הלבנה]] (כיום בלארוס) שוכנת על שפת נהר הדנייפר. בעבר היתה בקלימוביץ' קהילה [[חב"ד]]ית תוססת.


העיר קלימוביץ' נהייתה עיר חסידית בתקופת [[אדמו"ר הזקן]] כאשר הגיעו לשם שלושה חסידים: ר' [[אבא דער לעבעדיקער]] (השמח), ר' יוסף שלום מקלימוביץ', ר' [[יצחק שאול מקלימאוויטש]] ור' שאול לייב{{הערת שוליים|ר' שאול לייב מוזכר בזכרונות [[הרבי]].}}.
==היסטוריה==
'''קלימוביץ'''' הפכה לעיר חסידית עוד בתקופת [[אדמו"ר הזקן]] כאשר הגיעו לשם שלושה חסידים: ר' [[אבא דער לעבעדיקער|אבא השמח]] (דער לעבעדיקער), ר' יוסף שלום מקלימוביץ', ר' [[יצחק שאול מקלימוביץ']] ור' שאול לייב{{הערת שוליים|ר' שאול לייב מוזכר בזכרונות [[הרבי]].}}.


בימי [[אדמו"ר המהר"ש]] הגיעו עוד הרבה חסידים לקלימוביץ'. ביניהם, ר' [[מרדכי פויזנר]], נין אדמו"ר הזקן (בנו של ר' שניאור זלמן, נכדו של ר' [[משה שניאורי|משה]], בן אדמו"ר הזקן), שהיה [[שד"ר]] בתקופת [[אדמו"ר המהר"ש]] בכל אוקראינא והחליט להתיישב בקלימוביץ'. הוא גם היה בעל מנגן גדול וחיבר הרבה ניגונים הנקראים עד היום "ניגוני קלימוביץ'". רובם ידועים ונמסרו לנו על ידי ר' [[שמריהו פלדמן]].
בימי [[אדמו"ר המהר"ש]], הגיעו עוד הרבה חסידים לקלימוביץ'. ביניהם, ר' [[מרדכי פויזנר]], נין אדמו"ר הזקן (בנו של ר' שניאור זלמן, נכדו של ר' [[משה שניאורי|משה]], בן אדמו"ר הזקן), שהיה [[שד"ר]] בתקופת [[אדמו"ר המהר"ש]] בכל אוקראינא והחליט להתיישב בקלימוביץ'. הוא גם היה בעל מנגן גדול וחיבר הרבה ניגונים הנקראים עד היום "ניגוני קלימוביץ'". רובם ידועים ונמסרו לנו על ידי ר' [[שמריהו פלדמן]].


כשייסד [[אדמו"ר הרש"ב]] את [[תומכי תמימים ליובאוויטש]], נסעו לשם עשרה תלמידים מובחרים מקלימוביץ'. ביניהם היה ר' אברהם דוד פויזנר שהיה מהמניחים אצל אדמו"ר הרש"ב בין השנים [[תרנ"ט]] - [[תרס"א]] (משנת תרס"א החליף אותו ר' הירשל קלימוביצ'ר) ומתוקף תפקיד זה היה יכול ליכנס לאדמו"ר הרש"ב בכל פעם שהיה צריך לברר משהו הקשור ל'הנחות'. בשנת [[תרע"ג]] הוא מונה ל[[משפיע]] בישיבה והיה ידוע בצדקתו וב[[עבודת ה']] שלו.
כשייסד [[אדמו"ר הרש"ב]] את [[תומכי תמימים ליובאוויטש]], נסעו לשם עשרה תלמידים מובחרים מקלימוביץ'. ביניהם היה ר' אברהם דוד פויזנר שהיה מ'ה[[מניחים]]' אצל אדמו"ר הרש"ב בין השנים [[תרנ"ט]] - [[תרס"א]] (משנת תרס"א החליף אותו ר' הירשל קלימוביצ'ר) ומתוקף תפקיד זה היה יכול ליכנס לאדמו"ר הרש"ב בכל פעם שהיה צריך לברר משהו הקשור ל'[[הנחות]]'. בשנת [[תרע"ג]] הוא מונה ל[[משפיע]] בישיבה והיה ידוע בצדקתו וב[[עבודת ה']] שלו.


==חסידים בקלימוביץ'==
==חסידים מקלימוביץ'==
*'''יוסף שלום מקלימוביץ''' - מהחסידים הראשונים בקלימוביץ' וממפיצי [[תורת החסידות]] בעיר. לא ידוע הרבה על חייו והוא מוזכר מספר פעמים יחד עם חבריו בעיר.
*'''יוסף שלום מקלימוביץ''' - מהחסידים הראשונים בקלימוביץ' וממפיצי [[תורת החסידות]] בעיר. לא ידוע הרבה על חייו והוא מוזכר מספר פעמים יחד עם חבריו בעיר.
*[[אבא השמח]]
*[[אבא השמח]]

גרסה מ־07:38, 29 באפריל 2012

קלימוביץ' (או באיות אידישאי קלימאוויטש), היא עיר במחוז מוהילוב שברוסיה הלבנה (כיום בלארוס) שוכנת על שפת נהר הדנייפר. בעבר היתה בקלימוביץ' קהילה חב"דית תוססת.

היסטוריה

קלימוביץ' הפכה לעיר חסידית עוד בתקופת אדמו"ר הזקן כאשר הגיעו לשם שלושה חסידים: ר' אבא השמח (דער לעבעדיקער), ר' יוסף שלום מקלימוביץ', ר' יצחק שאול מקלימוביץ' ור' שאול לייב[1].

בימי אדמו"ר המהר"ש, הגיעו עוד הרבה חסידים לקלימוביץ'. ביניהם, ר' מרדכי פויזנר, נין אדמו"ר הזקן (בנו של ר' שניאור זלמן, נכדו של ר' משה, בן אדמו"ר הזקן), שהיה שד"ר בתקופת אדמו"ר המהר"ש בכל אוקראינא והחליט להתיישב בקלימוביץ'. הוא גם היה בעל מנגן גדול וחיבר הרבה ניגונים הנקראים עד היום "ניגוני קלימוביץ'". רובם ידועים ונמסרו לנו על ידי ר' שמריהו פלדמן.

כשייסד אדמו"ר הרש"ב את תומכי תמימים ליובאוויטש, נסעו לשם עשרה תלמידים מובחרים מקלימוביץ'. ביניהם היה ר' אברהם דוד פויזנר שהיה מ'המניחים' אצל אדמו"ר הרש"ב בין השנים תרנ"ט - תרס"א (משנת תרס"א החליף אותו ר' הירשל קלימוביצ'ר) ומתוקף תפקיד זה היה יכול ליכנס לאדמו"ר הרש"ב בכל פעם שהיה צריך לברר משהו הקשור ל'הנחות'. בשנת תרע"ג הוא מונה למשפיע בישיבה והיה ידוע בצדקתו ובעבודת ה' שלו.

חסידים מקלימוביץ'

ניגוני קלימוביץ'

הערות שוליים

  1. ר' שאול לייב מוזכר בזכרונות הרבי.
  2. ירמיה לא, ז. פסוק זה הורה הרבי להוסיף לפסוקי "אתה הראת" בשמחת תורה של שנת הקהל.