דוד מאיר דרוקמן: הבדלים בין גרסאות בדף

שורה 11: שורה 11:


==התמנותו לרב==
==התמנותו לרב==
לאחר פטירת קודמו לתפקיד הרב מרדכי פוגלמן{{הערת שוליים|מחבר הספר בית מרדכי', ולפנים הרב הראשי של קאטוביץ-[[פולין]].}} ב[[ט' באלול]] [[תשמ"ד]].
הרב דרוקמן הוכשר לשמש ברבנות אצל הרבנים הראשיים דאז; הרב [[מרדכי אליהו]] והרב [[אברהם שפירא]]. בנוסף עשה שימוש אצל הרב [[מאיר ברנדסדורפר]], מהבד"ץ ה[[עדה החרדית]].


את הכשרתו לשמש ברבנות עיר קיבל מהראשון לציון הגאון הרב [[מרדכי אליהו]] ומהגאון הרב [[אברהם שפירא]] שכיהנו אז כרבנים הראשיים הראשי ב[[ארץ ישראל]].  הרב דרוקמן קיבל גם 'שימוש' בהוראה מאת חבר בד"צ העדה החרדית רבי [[מאיר בראנדסדורפר]].
בשנת [[תשמ"ד]] מונה הרב דרוקמן, בברכתו והמלצתו של [[הרבי]], לרב של קהילת חב"ד ב[[קריות]]{{הערת שוליים|קרית מוצקין, קרית חיים, קרית ים, קרית ביאליק.}} . לאחר מכן מונה לרב שכונה במקום.


בשנת [[תשמ"ז]] הוכתר הרב דרוקמן רישמית כ[[רב]] העיר האשכנזי של [[קרית מוצקין]]. מינויו כרב העיר נעשה בעידודו הנמרץ של הרבי.
בשנת [[תשמ"ז]], בעקבות פטירת הרב הקודם של קריית מוצקין, הרב מרדכי פוגלמן{{הערת שוליים|מחבר הספר בית מרדכי', ולפנים הרב הראשי של קאטוביץ-[[פולין]].}}, הוכתר באופן רישמי לרבה האשכנזי של קריית מוצקין.
פרק זמן קצר לפני זה התמנה הרב דרוקמן בברכתו של הרבי כרבם של חסידי חב"ד ב[[קריות]]{{הערת שוליים|קרית מוצקין, קרית חיים, קרית ים, קרית ביאליק.}} תפקיד בו הוא משמש עד היום, ובמקביל נבחר ע"י המועצה הדתית בתקופת ערב הכתרתו כרב הראשי כ'רב שכונה' בעיר.


==איש ארץ ישראל==  
==איש ארץ ישראל==