ספר התניא – הבדלי גרסאות

שורה 14: שורה 14:
==מהדורה קמא==
==מהדורה קמא==
{{ערך מורחב|ערך=תניא מהדורא קמא}}
{{ערך מורחב|ערך=תניא מהדורא קמא}}
ב[[חודש חשוון]] שנת [[תשל"ח]] הגיעו ארגזים של ספרים וכתבי יד חדשים מ[[פולין]] שהכילו עניינים בחסידות מ[[נשיאי חב"ד]] שטרם הודפסו. למרות מצבו הבריאותי של [[הרבי]] (היה זה פחות מחודש לאחר המאורע בליל [[שמיני עצרת תשל"ח]]) הוא יצא ל[[ספרית ליובאוויטש]] לראות את הספרים ונתן הוראות שונות בנוגע אליהם. חצי שנה לאחר מכן, ב[[קיץ]] [[תשל"ח]], הורה הרבי ב[[התוועדות]] שה[[ועד להפצת שיחות]] יוציאו לאור את ה"תניא מהדורא קמא" והרבי ביקש שדווקא ה[[תמימים]] יעסקו בעריכת הספר.
'''תניא מהדורא קמא''' הוא ספר המקבץ את מהדורות ספר התניא שלפני הדפסתו הרישמית על ידי [[אדמו"ר הזקן]]. [[חסיד]]י [[חב"ד]] שהיו רושמים לעצמם את ההוראות והעצות של אדמו"ר הזקן ב[[עבודת השם]], היו מלקטים ולומדים אותם בקונטרסים. לאחר הדפסת ספר התניא החלו ללמוד רק את ספר התניא שנכתב על ידי אדמו"ר הזקן בעצמו. בשנת [[תשל"ח]] ביקש הרבי שידפיסו את המהדורות שקדמו לספר התניא, תוך השוואת כתבי היד השונים. בשנת [[תשמ"ב]] הודפס "ספר התניא - מהדורא קמא".


בוקר אחד קרא הרב [[חודקוב]] למשרדו את אחד מחברי ה'ועד' ונתן לו מחברת "אמרי בינה", שהכיל את כתב היד של תניא מהדורא קמא ואמר שהרבי הורה להכין על פי עותק זה מהדורה מדעית. בתוך הספר היה מונח פתק קטן בכתב ידו של הרבי בו היה כתוב: {{ציטוטון|תניא בכמה וכמה שינויים. פרק ל' ופרק ל"ב - עדיין לא (נכתבו ו)הוכנסו}}.
ב[[חודש חשוון]] שנת [[תשל"ח]] הגיעו ארגזים של ספרים וכתבי יד חדשים מ[[פולין]] שהכילו עניינים בחסידות מ[[נשיאי חב"ד]] שטרם הודפסו. חצי שנה לאחר מכן, ב[[קיץ]] [[תשל"ח]], הורה הרבי ב[[התוועדות]] שה[[ועד להפצת שיחות]] יוציאו לאור את ה"מהדורא קמא" של ספר התניא. ב[[יום שישי]] [[ט"ז כסלו]] [[תשמ"ב]], נגמרה הדפסת הגיליון האחרון של הספר. בשבת [[פרשת וישלח]], הקדיש הרבי לסיום הדפסת הספר והתבטא הרבי שהדפסת ספר זה הוא השלמה לרצונו של אדמו"ר הזקן שספר התניא יודפס לפני [[י"ט בכסלו]]. הרבי גם הודה לצוות העורכים על הזריזות וקישר זאת לבקשה מהקב"ה שיזרז את ה[[גאולה]]. פחות משבועיים לאחר הדפסת הספר הוא אזל מהשוק וב[[זאת חנוכה]] הוא הודפס שוב.
 
ביום [[י"ח בכסלו]], יומיים לאחר הדפסת הספר, ביקש הרבי שבערב [[י"ט בכסלו]] יתחילו לעבוד על מהדורה חדשה ומתוקנת של ספר ה"תניא מהדורא קמא" ושיהיה מוכן ליום [[כ"ד בכסלו]]. במהדורה החדשה יושוו לכתבי יד נוספים שיימצאו ויתוקנו טעויות. ביום [[ד' בטבת]] דיווחו חברי המערכת שההוצאה שניה של הספר נכנסה לדפוס. הרבי ענה {{ציטוטון|ותשואות-חן תשואות-חן על הבשורה טובה}}.


==שיטת התניא==
==שיטת התניא==