פתיחת התפריט הראשי

שינויים

==היסטוריה==
לקראת שנת הלימודים [[תשפ"א]] יזם הרב [[חיים שלמה דיסקין]], רב העיר קריית אתא ושליח הרבי בעיר פתיחת ישיבת תומכי תמימים בעיר שתהווה מקום של תורה וחסידות בקריה, וכן תרחיב את פעילות הפצת היהדות והמעיינות במקום. את ההשראה לדבר קיבל מישיבת [[תומכי תמימים טבריה]].
כהמשך ליוזמה שהייתה בטבריהעקב מגיפת הקורונה וההגבלות, פנה בחורים לא יכלו לטוס לשנת ה"[[קבוצה]]" לרבי.הרב דיסקין פנה אל ראש ישיבת [[תומכי תמימים מגדל העמק]] הרב [[יצחק גולדברג]] וביקש ממנו והציע לו לפתוח סניף של הישיבה ב[[קריית אתא]], על מנת שתהיה מסגרת לבחורים שלא יכולים לטוס. יש לציין, שמזה שנים שהרב דיסקין פועל לפתיחת ישיבה בעיר, בהתאם לרצון הרבי שבכל עיר יפעל סניף של ישיבת תומכי תמימים{{הערה|שיחת הושענא רבה תשנ"ב.}}.
עם הגעת התמימים השלוחים בוגרי ישיבת תומכי תמימים מגדל העמק , החלו בפעילות אינטנסיבית עם תושבי העיר, בחברותות עם אנ"ש ותושבי המקום בנגלה וחסידות, ושיעורים בבתי כנסת ברחבי העיר, וביחוד [[הקהלת קהילות|חזרת שיחות]] הרבי מידי שבת ויום טוב, בכ-40 בתי כנסת ברחבי העיר.
מפעולות הישיבה: חברותות עם אנ"ש ותושבי המקום בנגלה וחסידות, שיעורים בבתי כנסת ברחבי העיר,ישיבות בין הזמנים לכלל המגזרים, ארגון וסידור ה"[[מבצעים]]" בעיר,[[הקהלת קהילות|חזרת שיחות]] הרבי מידי שבת ויום טוב, בכ-40 בתי כנסת ברחבי העיר,ועוד.==הוצאה לאור==התמימים מוציאים עלון דו שבועי עבור תושבי העיר המכונה "אורייתא"{{הערה|בדומה לעלון "אורייתא" המופיע בידי [[תומכי תמימים טבריה]]}} - מאסף תורני הכולל משיחות הרבי וביאורי החסידות עם הערות קצרות מאת התמימים, וכן עלון שבועי המכונה 'פנינה מאירה', הכולל - עלון המנגי את תורת הרבי לציבור הרחב. בעלון: שיחהשל הרבי על פרשת השבוע, אגרותקודש נבחרות, סיפור שבועי על הרבי ועוד, המחולק מידי שבת בבתי כנסיות בכל רחבי העיר.
הישיבה מוציאה לאור מידי שנה ספר פלפולים בשם "פלפולא דאורייתא" המשמש כבמה תורנית לרבני ותושבי העיר.
עד כה יצאו לאור שלושה כרכים. בסוף הספר, בתור נספח, מופיעים מכתבי הרבי בנוגע לשיחות והפצת המעיינות בקרית אתא.
נכון לשנת [[תשפ"ב]] הישיבה מונה 22 תמימים.
משתמש אלמוני