פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 8 בתים ,  08:25, 16 במרץ 2014
מ
החלפת טקסט – " ע"פ " ב־" על פי "
בשנותיו האחרונות החל הרב זלמנוב לעבוד שוב על הוצאת כרך נוסף וגדול של ספר הניגונים, לשם כך הקליט חסידים ובעלי מגנים ואף אסף מכל מי שבידו הקלטות של ניגוני חב"ד, עד שהיה בידו סכום ניגונים נכבד הראוי למלא כרך שלם, כך הלך עם החומר שבידו למומחים לרישום תווים, המוסיקאים יעקב מזור ואיתן אביצור, שהכינו את תווי הניגונים להדפסה, כמו כן הוסיף ראשי פרקים עבור הביאורים ושאר הפרטים לרוב הניגונים, אך טרם הספיק לסיים מלאכתו זו וכן קודם שהספיק לסדר את הניגונים על פי סוגיהם למחלקות השונות נפטר הרב זלמנוב לאחר התקף לב ביום [[ט"ז באדר]] [[תשל"ה]].
לאחר פטירתו החל בנו ר' ישראל יוסף זלמנוב לעבוד על הוצאת הכרך השלישי, אך מכיוון שלא רצה להוסיף או לגרוע מעבודתו של אביו הוחלט להוציא את הניגונים כמו שהם אף שהיו ביניהם ניגונים כפולים שהעורך לא הספיק להחליט איזו נוסחא עדיפה, רק סידרו את הניגונים ע"פ על פי השיטה והסדר של הכרכים הקודמים. הכרך השלישי יצא לאור לקראת [[י' שבט]] [[תש"מ]] והוא מכיל 137 ניגונים (ניגון רי"א - ניגון שמ"ז).
בסה"כ כולל ספר הניגונים בשלושת חלקיו 347 (=שמ"ז) ניגונים. הספרים יצאו בהוצאת חברת ניח"ח.
לאחר מכן ישנו ליקוט רחב היקף משיחותיו ורשימותיו של אדמו"ר הריי"צ אודות מהות הנגינה החב"דית.
אחר כך ישנו 'מפתח הניגונים' בו מפורטים הניגונים ע"פ על פי סדרם כשכל ניגון מופיע בשמו בתוספת ביאור על הניגון, ייחוסו וסדר קבלתו.
לאחר מכן מופיעים הניגונים עצמם מחולקים לשלושה מחלקות; '''מחלקה ראשונה''' - ניגונים מכוונים. כלומר, ניגונים פרי יצירתם של [[פורטל:נשיאי חב"ד|נשיאי החסידות]], שחברו בעצמם או שהיו רגילים לשורר אותם בזמנים שונים. '''מחלקה שניה''' - ניגוני חב"ד מסורתיים. כוללת ניגונים מתלמידי ה[[בעל שם טוב]] ו[[הרב המגיד]] וכן ניגונים מגדולי חסידי חב"ד. '''מחלקה שלישית''' - ניגונים לזמנים שונים. כוללת ניגונים שלא נודעו מחבריהם שנוהגים לשוררם בזמנים שונים כמו ניגוני [[שבת]] ו[[יום טוב]], ניגוני [[התוועדות]], ניגוני [[תפילה]] וכדומה.
39,916

עריכות